OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. június 8., szerda 14:53

Ajándék a pedagógusoknak a Margitszigeti Színházban - Teltházas Mária evangéliuma előadás
    Budapest, 2022. június 8., szerda (OTS) - A Margitszigeti Színház június 6-án, pünkösdhétfőn közel 2500 pedagógusnak és családjaiknak ajándékozott tiszteletjegyet, munkájuk elismeréseképpen. Az alkalomhoz illően, a Mária evangéliuma című rockoperát láthatta a közönség. A Margitszigeti Színház a pedagógus nap apropóján immár több éve meghívja és vendégül látja az eseményre jelentkezőket, melyet idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és közreműködésével valósított meg. Az eseményen részt vett a Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium, köznevelésért felelős államtitkára.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220608_001.jpg

Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperáját 30 évvel ezelőtt mutatták be először, azóta az itthoni, határon túli, valamint európai zenés színpadok visszatérő sikerdarabja, Szűz Mária történetét meséli el.

A hétfői teltházas előadás hatalmas sikert aratott mind művészeti szempontból, mind pedig az ünnepi alkalom méltó megélésének tekintetében - nyilatkozta Bán Teodóra a Margitszigeti Színház igazgatója és művészeti vezetője. Majd hozzátette: mondhatjuk: már hagyománnyá vált színházunkban, hogy - a szakminisztériummal és Maruzsa Zoltán államtitkárral együttműködve - pedagógus napra, a gyerekeinket tanítók és nevelők munkáját a közös kulturális élmény átadásával, átélésével szeretnénk megköszönni, elismerni.

A LantArt Produkció közreműködésével az előadás a műfaj legkiválóbb énekeseinek és alkotóinak fellépésével valósult meg. Juronics Tamás rendezésében, a Győri Nemzeti Színházzal és a kaposvári Csiky Gergely Színházzal közös koprodukcióban. A főbb szerepekben: Füredi Nikolett, Kocsis Dénes, Feke Pál, Ódor Kristóf és Novák Péter volt látható. Közreműködött a Szegedi Kortárs Balett, valamint a Győri Nemzeti Színház zenekara és kórusa. A korát meghazudtoló, és ma is elementáris erővel ható rockopera jubileumának tiszteletére a szerző, Tolcsvay László jóvoltából megújult hangzásvilággal, Czigler Balázs díszletével, Benedek Mária látványos jelmezeivel és Juronics Tamás rendező koreográfiájával került színre.

A Margitszigeti Színház vezetése a következő években is tervezi a pedagógusnapi előadás megvalósítását.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.