OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. december 3. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2022. május 27., péntek 15:25

Közel 150 hallgató dolgozott az Unilever gyárainak innovációján
    Budapest, 2022. május 27., péntek (OTS) - A 44 mérnök hallgatóból álló csapat az Unilever Mérnökök Ligáján csapott össze - Idén 10. alkalommal indította útjára az Unilever Magyarország Kft. a Zyntern.com-mal kooperálva a felsőoktatásban résztvevő hallgatók körében a Mérnökök Ligája esettanulmányi versenyét, melyen az elmúlt 10 évben több mint 300 csapat vett részt. A háromfős csapatok egy valós eseten keresztül bizonyíthatták elméleti és gyakorlati tudásukat, hiszen egy konkrét gyári problémára kellett ötletes és hatékony megoldást találniuk.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220527_002.jpg

2022-ben a Mérnökök Ligájára 9 egyetem összesen 132 hallgatója jelentkezett. A jelentkezőkből 23 csapat jutott be a döntőbe. A döntős csapatok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Pannon Egyetem hallgatói közül kerültek ki. Külön öröm, hogy 25 női műszaki hallgató is jelentkezett a versenyre, akik közül ketten döntős csapatok tagjai.

Figyelembe véve a témát és a döntő helyszínét, a jelentkezők két különböző feladat közül választhattak, melyek mindegyike egy-egy gyártási folyamat innovációját tűzte ki céljául. A feladatok többek között a pályakezdők angol nyelvű, prezentációs, LEAN problémamegoldó, valamint pénzügyi tervezéshez fűződő kompetenciáit vették igénybe. Mindemellett a zsűri a győztesek kiválasztása során értékelte a szemléletességet, a kreativitást, az összefüggések és kontextusok bemutatását, valamint az Unilever Magyarország Kft. értékeinek megjelenítését is (úgy mint biztonság, emberközpontúság, minőség, fenntarthatóság).

Az Unilever Magyarország Kft. az esettanulmányi verseny alatt folyamatos támogatást biztosított a hallgatóknak, így például a versenyzők gyárlátogatáson mérhették fel élesben a terepet, valamint folyamatosan tudtak konzultálni az Unilever mérnökeivel is. Az 3 hetes folyamat eredményeként a megálmodott innovációkat a hallgatóknak az Unilever Magyarország Kft. gyáraiban kellett szakmai zsűri előtt angolul prezentálni. A zsűritagok között kifejezetten érintett mérnökök is voltak, akik a leginkább gyakorlati szempontból vizsgálták a megoldásokat, hiszen ezeket az innovációkat a vállalat valóban be szeretné vezetni a későbbiek során.

A dobogós mérnökhallgatók értékes nyereményeket kaptak, de a többiek sem tértek haza üres kézzel. A hallgatók elmondása alapján az esettanulmányi verseny kifejezetten értékes tapasztalat volt számukra, főleg azért, mert a tudásukat egy nemzetközi vállalat is elismeri. Nem is akárhogy, hiszen jelenleg is számos olyan kolléga dolgozik a vállalatnál, akik szintén a Mérnökök Ligáján keresztül csatlakoztak az Unileverhez, amely az egyik vezető FMCG vállalat, hiszen a világ 50 legértékesebb márkája közül 14-et gyárt.

Az Unilever oldaláról Vadim Markin nyírbátori gyárigazgató elmondta, hogy "A ma valutája a készség, és ezzel a versennyel éppen ezeket a 'skilleket' tudják a fiatalok kiépíteni. Az Unilever számára pedig ez a verseny több, mint egyszerű rendezvény: hiszen egyetemi kurzusok, Facebook oldal épül azzal a céllal, hogy a hallgatók beleláthassanak az Unilever gyárainak mindennapjaiba és karrierlehetőségeibe."

Tárkány-Szűcs Zoltán veszprémi gyárigazgató pedig így fogalmazott: "A Mérnökök Ligája programunk egyik pozitív hozadékaként idén nyáron is több mérnök és 'mérnök hölgy' jelölt kezdi meg nyári szakmai gyakorlatát a gyárban. Mindez kiválóan bemutatja a verseny iránti lelkesedést mind a hallgatók, a vállalat és persze egyetemek körében is."

Az egyre növekvő népszerűségnek örvendő Mérnökök Ligája jövőre is visszatér!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.