OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. május 18., szerda 10:15

Koncertkülönlegességek májustól a Margitszigeten
    Budapest, 2022. május 18., szerda (OTS) - Nyáreste, hajakat és hosszú szoknyákat meglebbentő lágy dunai szellő, a víz illata, egymásnak dőlve andalgás a színház bejárata felé. Megannyi felejthetetlen emlék kezdete. A budapesti nyárnak immár hosszú évtizedek óta kihagyhatatlan eleme a Margitszigeti Színház, saját hajójáratával, a Víztoronyban rendezett izgalmas kiállításaival, és a hatalmas nézőteret megtöltő fergeteges koncertjeivel, előadásaival. A fővárosi ég alatt évről évre a hazai és nemzetközi előadók krémje gyűlik össze, egyedülálló, látványos produkciókkal várva a kultúrára éhező fiatalokat, és ifjú szívűeket. Idén sem lesz ez másképp, a széles könnyűzenei palettán lemezbemutatók, évfordulós koncertek, és sztárvendégek egyaránt szerepelnek, így biztosan mindenki megtalálja majd a leginkább kedvére való zenei csemegét! - A programokról: www.margitszigetiszinhaz.hu

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220518_004.jpg

Május 21-én az Irie Maffia szimfonikus koncertjével startol a 2022-es szezon a Margitszigeti Színházban. A zenekar, nem mindennapi, 16 éves sikertörténetét eddig még soha nem látott, archív felvételekkel színesített látványos produkcióban dolgozza fel, amelynek a kezdetek apró füstös klubjai éppoly meghatározó részét jelentették, mint a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadai. A rájuk jellemző határtalan energiával, mint mindig, bizonyára most is fergeteges hangulatot varázsolnak majd, és gondoskodnak arról a bizonyos csobbanásról, amivel belevetjük magunkat az idei nyárba.

Alig néhány nappal az Irie Maffia után már a Kossuth-díjas érdemes művész Jávori Ferenc Fegya szerzeményeit bemutató Budapest Klezmer Band sokrétű, jellegzetes zenei világában merülhetünk el. Egy páratlan életmű különleges, klezmer dallamos feldolgozása, a régi szép idők felelevenítése lesz ez az este, olyan vendégekkel kiegészülve, mint a Menyasszonytánc egyik főszereplőjét alakító Molnár Piroska, a zenekar egykori tagjai, Illényi Katica és Bíró Eszter, valamint két színész, Mikó István, és végül, de nem utolsó sorban Kerényi Miklós Máté.

A sziget nagymúltú deszkáin május 27-én Bocskor Bíborkáé lesz a főszerep, aki a Magashegyi Undergrounddal hívja szédítő álomutazásra a közönséget. A zenekar közel egy évnyi kihagyás után áll színpadra, hogy régi klasszikusaik mellett, legújabb szerzeményeiket is megmutassák, méghozzá szimfonikus köntösbe bújtatva. A kifejezetten erre az alkalomra összeállított látványos produkció sztárvendége a 30Y karizmatikus frontembere, számos Magashegyi-dal szövegírója és társ-előadója Beck Zoli lesz.

A margitszigeti repertoár immár elmaradhatatlan fellépője Molnár Ferenc Caramel, őszinte, szívhez szóló, felejthetetlen produkcióit évről-évre álló tapssal jutalmazza a nagyérdemű. Idén, sorsunk egyik legmeghatározóbb évfordulóján, június 4-én, az Összetartozás Napján lép színpadra, szeretetről, hitről és magyarságról szóló dalaival.

Június 11-én igazi nagyszabású zenei csemege várja a Margitszigetre érkezőket. A 20 éves jubileumát ünneplő, világszerte méltán híres Szent Efrém Férfikar szimfonikus zenekar mintegy 400 énekessel közös produkciója az idei szezon egyik legemlékezetesebb kollaborációjának ígérkezik. Az este sztárvendége az NBC 2021-es The Voice tehetségkutató egyik ifjú felfedezettje, a 22 éves Victor Solomon, aki John Legend "Glory" című dalával, már az első fordulóban, kevesebb, mint egy perc alatt levette a zsűrit a lábáról, selymesen érces, egyszerre gyengéd mégis sodróan erőteljes hangjával.

Végül, de korántsem utolsó sorban a nyár kellős közepén, a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, zeneszerző, a magyar zenei élet ikonja, Dés László meglepetés koncertjén nosztalgiázhatnak az alkotó már-már klasszikusnak számító filmzenéit, jellegzetes dallamait kedvelők. 2022-ben a Margitszigeten debütál a Bereményi Gézával közösen írt, legújabb produkciójuk, Básti Julival, Für Anikóval, Mácsai Pállal, és Nagy Ervinnel. Így öten.

"A színházi hajójáratával, a monumentális látványvilágú előadás és koncertkínálatával, az ezekkel párhuzamosan, napközben is megtekinthető kiállításokkal, és a felújított Margit bisztróval a Margitszigeti Színház egész nyáron egyedülálló élményt nyújt a főváros jegenyefákkal tarkított kis ékszerdoboz-szigetén. Évről-évre sokszínű, hazai és nemzetközi előadókkal, könnyű- és klasszikus zenei koncertekkel, valamint opera-, balett- és táncelőadásokkal várjuk a közönséget. Remélem, hogy az idei válogatásban is mindenki megleli majd a kedvére való eseményt!" - mondta Bán Teodóra, a színház igazgatója és művészeti vezetője.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.