OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 13., péntek 15:25

Elöregedett vezetékek, szaporodó csőtörések
    Budapest, 2022. május 13., péntek (OTS) - Idén eddig már 304 csőtöréssel birkóztak meg a Fővárosi Vízművek hibaelhárítást végző munkatársai. A meghibásodott csövek és szerelvények átlagéletkora 62,5 év volt, de a korelnök minden kétséget kizáróan az 1909-ben fektetett öntöttvas vezeték volt, amely több mint 110 év szolgálat után 2022. január 26-án lyukadt ki.

    Számos körülmény befolyásolja, hogy mennyi idő alatt birkózunk meg egy-egy munkával. Ez a különböző átmérőjű és korú csöveken keletkezett hiba jellegétől, nagyságától és elhelyezkedésétől is függ, de nehezítő körülmény például az is, ha más közművezetékek, kábelek is húzódnak a munkagödörben.

Egy csőtörés soha sehol nem lehet jókor, különösen, ha vízhiánnyal is jár, vagy csak komoly forgalomkorlátozás, terelés árán lehet elvégezni a javítást. Éppen ezért mindent megteszünk, hogy jó munkaszervezéssel, odafigyeléssel a lehető leggyorsabban végezzünk a munkálatokkal. Az általánosan jellemző munkaerőhiány azonban bennünket sem kímél.

Csőtörésből pedig nem lesz kevesebb, inkább csak több, mert egyre szűkösebbek a felújításokra, beruházásra fordítható forrásaink. Hiszen miközben az üzemeltetés költségei és az egyéb kötelezettségeink folyamatosan nőnek, 2013 óta, azaz kilenc éve változatlan áron, literenként 22 fillérért juttatjuk el az otthonokba az ivóvizet.

Mindemellett nem tétlenkedünk, megtesszük, amit tudunk. Kidolgoztunk egy 70 tényező vizsgálatára épülő kockázatelemzési és rekonstrukciótervező módszert. Erre építve előre tudjuk sorolni azoknak a vezetékeknek a cseréjét, melyek leginkább veszélyeztetik az ellátás biztonságát.

Munkatársaink változatlanul megfeszített erővel dolgoznak az esetleges hibák mielőbbi elhárítása érdekében. A csőtörések és a vízhiányok okozta kellemetlenségek miatt minden felhasználónknak köszönjük a türelmét és megértését.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.