OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. december 3. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 10., kedd 09:45

Digitális megoldás a KKV szektor tűz- és munkavédelmi hiányosságaira
    Budapest, 2022. május 10., kedd (OTS) - Mennyire vannak tisztában a KKV cégek a munkavédelmi oktatások fontosságával? Milyen formában bonyolítják le az oktatásokat és számonkéréseket munkavállalóik körében? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Blue Colibri International Kft. 2022. februárjában zárult, nem reprezentatív kutatása: ennek keretein belül KKV cégek vezetői tölthették ki az online kérdőívet, az eredmények pedig érdekes tanulságokra hívják fel a figyelmet.

    Azon KKV-k, amelyek több telephelyen, elszórtan működnek, illetve nagy arányban foglalkoztatnak fizikai vagy non-desk munkavállalókat, komoly kihívásokkal szembesülnek a napi kommunikációban és megfelelő tájékoztatásban. A home office bevezetése, a megfelelő tartalmak és csatornák hiánya pedig olyan területeken is nehézségeket okoznak, mint a kötelező munkavédelmi oktatások: ezek emberi vagy anyagi erőforrás hiány miatt gyakran teljes mértékben elmaradtak.

A kutatás eredménye alapján a válaszadók 18%-a nem rendszeresen szervezi meg a munkavédelmi oktatásokat, 22%-a pedig egyáltalán nem tart oktatást, csak aláírat egy dokumentumot a munkavállalókkal az oktatás elvégzéséről. További 12% nem foglalkozik a kérdéssel, de amennyiben ellenőrzésre kerülne sor, pótolnák a kötelezettségüket. Összességében a válaszadók 55%-a nyilatkozott arról, hogy nem a jogszabályoknak megfelelően jár el a munkavállalók kötelező munkavédelmi oktatása és tájékoztatása kapcsán.

A munkavállalók oktatását ma már online eszközökkel is meg lehet szervezni. A digitális platformokon lévő képzések egyik előnye, hogy a munkavállalók saját tempójukban haladva, saját időbeosztásuk szerint tudják elvégezni a nekik szóló képzéseket. Másik előnye a nyomon követhetőség, melynek keretében az adminisztrátorok vagy vezetők valós időben láthatják, melyik munkavállaló hol tart az oktatási folyamattal vagy épp milyen eredménnyel zárt. Minderre pedig a kutatás alapján az igény is megvan: a válaszadók 83%-a tartaná hasznosnak, ha a teljes oktatást egy online felületen keresztül, akár saját okos eszközön bármikor el tudná végezni a munkavállaló.

A Blue Colibri és a Job 97 Kft csapata egy digitális kísérletre invitálja a KKV szektor képviselőit. Közel 8 hónapos előkészítő munka eredményeképp 4 munkakörnyezetben - irodai, otthoni, kiskereskedelmi, logisztikai - munkavédelmi oktatási anyagokat készítettek. A tematikus oktatási anyagokat, amelyek minden esetben egy 6-7 perces videóból, egy 2 oldalas összefoglaló anyagból, illetve egy tesztből állnak, a Blue Colibri által fejlesztett e-learning rendszerben állították össze. A tananyag sikeres elvégzését követően a rendszer automatikusan kiállítja és elküldi az oktatási tanúsítványt az érintett munkavállalóknak és a vezetőknek.

Az első 100 érdeklődő számára most díjmentesen biztosítják a lehetőséget, hogy a munkavállalóikkal a kiválasztott oktatási anyagot megosszák.

Bővebb információ és jelentkezés az alábbi linken: https://www.bluecolibriapp.com/hu/e-munkavedelem
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.