OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 10., kedd 08:00

Engedélykötelessé válik a kishaszongépjárműves árufuvarozás 2022. május 21-től
    Budapest, 2022. május 10., kedd (OTS) - Az https://www.utdij.hu weboldal ismét felhívja a figyelmet, hogy az európai jogszabályoknak, azon belül a mobilitási csomag rendelkezéseinek való megfelelés jegyében 2022. május 21-től már hazánkban is csak hatósági engedéllyel tevékenykedhetnek a kistehergépjárműves fuvarozók (akik 2,5t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművel díj ellenében belföldi vagy nemzetközi fuvarozást végeznek). A korábbi 3,5 tonnás engedélykötelezettség alsó határértéke tehát 2,5 tonnára csökken.

    A 2022. május 21-től hatályos szabályozás kihirdetésre került a Magyar Közlöny 242. számában a 791/2021-es módosító rendelet formájában.

A vállalkozásoknak az alábbi feltételeknek kell eleget tenniük:

     o a vállalkozás jó hírneve - a piac tisztasága érdekében (fizetésképtelenség, hatóság által bevont korábbi engedély stb. kiszűrése).
     o pénzügyi megfelelőség - a jogszabály biztos anyagi hátteret szab feltételül a szakma gyakorlásához. Vagyoni biztosíték lehet meghatározott összegű pénzösszeg, pénzügyi intézmény által vállalt kezesség, garanciaszerződés, vagy biztosítóintézettel kötött felelősségbiztosítás. A vagyoni biztosítékra vonatkozó szerződést legalább egy évi időtartamra kell megkötni.
     o szakmai irányító kijelölése - a vállalkozás szakmai irányítójának szaktanfolyamon kell részt vennie. A tanfolyamokat a képző intézmények, a hatósági vizsgát a Közlekedési Alkalmassági Vizsgaközpont (KAV) szervezi és bonyolítja.

További információ a https://www.utdij.hu portálon olvasható.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.