OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. március 24., csütörtök 09:50

Egy bennfentes lombikos gondolatai
    Budapest, 2022. március 24., csütörtök (OTS) - Az utóbbi napokban több újságcikk is megjelent a meddőségi centrumok állami tulajdonba kerülésével és irányításának átszervezésével kapcsolatban. Meglepetésemre, az állami monopólium kialakításának indokai között felbukkantak olyan utalások, amelyek szerint gazdasági-finanszírozási visszaélések tették azt szükségessé.

    Mielőtt a Magyar Állam 2019 decemberében tulajdonjogot szerzett a meddőségkezelés fellegvárát képviselő Kaáli Intézetben és a tulajdonomat képező Pannon Reprodukciós Intézetben, közel egy évig tartó teljeskörű átvilágításnak vetették alá a cégeket. A vizsgálat az intézmény rendszerem szakmai és gazdasági működését a legnagyobb rendben találta. Ennek megfelelően teljesen megalapozatlannak tartok minden olyan kijelentést - származzon az bármely politikai oldaltól vagy a médiától - amely ezzel ellentétes vagy más megfoghatatlan célzásokat tartalmaz esetleges visszaélésekre.
Érdemes talán megjegyezni, hogy a lombikbébi kezelések valós belekerülési költségét a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, illetve annak jogelődje, az OEP határozta meg, és tartotta karban folyamatosan. Magyarul: fillérre kiszámolták mennyi egy kezelés önköltségi ára. Ebből a meghatározott összegből kellett - szektor semlegesen - mind az állami, mind a finanszírozott magánintézeteknek gazdálkodniuk.

Évtizedeken át intézeteim legfontosabb küldetésének azt tartottam - a szakmai munkát végző orvosokkal egyetemben - hogy hazánkban minél több gyermek szülessen. Közel 30 ezer emberi élettel járultunk hozzá a magyar családok boldogságához és javítottuk nemzetünk aggasztó demográfiai mutatóit.

Ami engem illet, az elmúlt két évben kizárólag az általam létrehozott Kaáli Auto-Motor Múzeum ügyes bajok dolgaival foglalkozom, azonban a meddőségkezelés iránti érdeklődésem - talán érthető módon - nem múlt el. Korábban lehetett tudni, hogy évente hány lombikbébi kezelést finanszíroz az állam és azt is, hogy ezek eredményeként hány gyermek születik. Kifejezetten sajnálom, hogy ezt manapság titokban tartják.

Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.