OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2022. február 17., csütörtök 15:30

Újabb logisztikai ingatlant akvirált a Biggeorge Property LogStar üzletága
    Budapest, 2022. február 17., csütörtök (OTS) - A Biggeorge Property, az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő és befektető vállalat, 2020-ban indította el logisztikai üzletágát, LogStar (https://logstar.hu/hu) néven. A LogStarral a cégcsoportnak komoly tervei vannak, folyamatosan keresi a fejlesztési és befektetési lehetőségeket az ország kiemelt gazdasági régióiban.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220217_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220217_002.jpg

Az ületág bővítését egy 7mrd Ft-os induló és 20Mrd Ft-os tervezett jegyzett tőkével létrehozott logisztikai ingatlanalap és egy 7Mrd Ft-os zöldkötvény kibocsátás is támogatja az elmúlt napok forrásbevonásának eredményeként.

A nemrég bemutatott, fejlesztés alatt álló LogStar Park Budapest M0-M3 (https://logstar.hu/hu/portfolio-m0-m3) mellett egy újabb ipari-logisztikai ingatlannal, a Westgate Üzleti Parkkal bővítette a cég a napokban a portfólióját.

Az üzleti park Budapest és Törökbálint határában található, közvetlenül az M1 autópálya mellett, és több csarnokban elosztva, összesen 17.900 m2 bérbeadható raktár és kapcsolódó irodaterülettel rendelkezik. A remek lokációt számos nemzetközi cég választotta telephelyének, ennek köszönhetően a jelenlegi bérbeadottság 80% feletti.

A LogStar tervei között szerepel az üzleti park további fejlesztése, felújítása, a bérbeadottság további emelése. Ezen felül az ingatlanon egy új, közel 8.000 m2 területű csarnok fejlesztésének előkészítése is megkezdődött.

A Westgate Üzleti Park tranzakció eladói oldalán a Logicor állt, az eladót a CBRE képviselte.

A logisztikai irányvonal nem teljesen új a Biggeorge Property-nél. Bár a cégcsoport elsősorban az egyik vezető hazai lakásfejlesztőként ismert, de ezen tevékenysége mellett fejlesztett irodaházakat, logisztikai épületeket, szállodát is, és mintegy 100,000 nm iroda-, ipari- és logisztikai épület portfolióval is rendelkezik. Kiemelkedő referenciái közé tartozik a korábban az Audinak fejlesztett 72,000 négyzetméteres logisztikai épületet Győrben.

A LogStar két spekulatív és egy BTS (build-to-suit) épülettel indított első logisztikai parkjában, a LogStar Park Budapest M0-M3-ban (https://logstar.hu/hu/portfolio-m0-m3), amely Budapesten a XV. kerületben az M0 és M3 autópályák közvetlen közelében található.

Emellett előkészítési szakaszban van Székesfehérvár határában, az autópálya közelében a LogStar Park Fehérvár M7 (https://logstar.hu/hu/portfolio-m7) logisztikai park. A park több, mint 65 hektáron terül el és 250 000 négyzetméter könnyűipari gyártó és logisztikai épület építhető rá.

A Biggeorge Property a LogStar üzletágában is kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, és az energiahatékonyságra. Épületeire napelemeket telepít, magas hőszigetelésű szerkezeteket épít be, energiatakarékos LED világítást, okos mérőórarendszert telepít, illetve modern vízfelhasználási berendezésekkel ösztönzi a vízfogyasztás csökkentését is.


A Biggeorge Property
A Biggeorge Property az egyik legnagyobb magyar magántulajdonú ingatlanfejlesztő és befektető társaság, amely már több, mint húsz éve foglalkozik ingatlanfejlesztéssel, befektetéssel és üzemeltetéssel.  A cégre jellemző innovatív, dinamikus szemléletnek és a részletek tökéletessége iránt elkötelezett szakértelemnek köszönhetően hosszú idő óta a hazai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.