OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. február 15., kedd 18:00

Világsztárok és hazai kedvencek, bemutató dömping a Margitszigeten! (1. rész)
    Budapest, 2022. február 15., kedd (OTS) - A Margitszigeti Szabadtéri Színház 2022-es évadában ismét világsztárokkal és hazai elismert művészekkel találkozhat a közönség! A színház nem adta fel - az előző években sem -, hogy a nemzetközi viszonylatban is jelentős mainstream művészeti repertoárjával a nemzetközi és a hazai közönség figyelmét Budapestre irányítsa.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220215_001.jpg

Ki ne kapná fel a fejét ilyen felsorolás láttán?  Aida Garifullina, Maria Agresta, Valentina Lisitsa, Francesco Meli, Victor Solomon, Pier Giorgio Morandi, a Béjart Ballet Lausanne, Sümegi Eszter, Bretz Gábor és Kálmándy Mihály. Tosca és Attila opera, Kőszívű - A Baradlay- legenda, Elisabeth, Mozart! musical, Mária evangéliuma, Esthajnal lemezbemutató, Pink Martini koncert. És ez nem minden!

Az előadásokról bővebben: https://margitszigetiszinhaz.hu/

"Az előző évek alatt kiépített nemzetközi és hazai kapcsolatainkat nem engedtük el, nem hagytuk "veszendőbe menni" a tervezett produkciókat, helyette a jövőre gondolva, áthelyeztük, ha szükséges volt átstrukturáltuk. A Margitszigeti Színház nyári fesztiválként, szabadtéren - rengeteg munkával és egyeztetéssel - az elmúlt években is sikeres évadokat zárt. Erre készülünk idén is, mármint arra, hogy még szélesebbre tárjuk kapuinkat a külföldi és hazai művészek előtt, a magas minőséget továbbra is szem előtt tartva, hiszen közönségünk is - mondjuk úgy - ezt "szokta meg", ezt várja el - nyilatkozta Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója és művészeti vezetője, majd hozzátette: "Rengeteg külföldi és még több hazai elismert művész érkezik hozzánk. Idén célunk, hogy a magyar közönség mellett, újra kinyithassuk kapunkat a külföldi nézőink felé, hiszen Budapest és benne a zöld Margitsziget méltán foglal el előkelő helyet kulturális és így turisztikai célpontként Európa térképén."

Saját szcenírozott előadások
A Margitszigeti Színház saját produkciókat, dramatikus szcenírozott előadásokat hoz létre, illetve koprodukciós konstrukcióban is dolgozik - mások mellett - olyan elismert szakmai partnereivel, mint a Magyar Állami Operaház, vagy a Nemzeti Filharmonikusok. Így idén - többek között - színre kerül a Tosca és az Attila opera bemutatója, valamint a nagy népszerűségnek örvendő, Best Opera Songs - Opera gála, egy világsztár szoprán közreműködésével. A nyár egyik legizgalmasabb bemutatója a Szente Vajk által színre álmodott Kőszívű - a Baradlay-legenda című musical. A Mozart! musical a Veszprémi Petőfi Színházzal közös produkció, a Mária Evangéliuma, valamint az Elisabeth musical, mely Kecskemétről érkezik. A musical bemutatók remek szereposztással, a hazai musical-élet legjobb énekeseivel kerülnek színre a Margitszigeten.

Évfordulók, lemezbemutatók
A fő profil mellett jelentős az igény a színház felé az évfordulókat ünneplő együttesek, művészek felől, klasszikus és könnyűzenei életműkoncertek, és friss lemezbemutatók éltrehívásában. Az egykori Ghymes zenekar alapító tagja, Szarka Tamás Esthajnal című lemezbemutató koncertjét a szerző zenekara, a Parno Graszt együttessel közösen adja elő, eddig még sosem hallott dallamokkal, új zenei különlegességekkel, Reviczky Gábor színművész és Tóth Gabi sztárénekes közreműködésével. Jávori Ferenc Fegya a Budapest Klezmer Banddel itt tarja életmű koncertjét. Emellett a Margitszigeten tartja a Szent Efrém a 20 éves grandiózus jubileumát, 400 fős kórussal, Viktor Solomon sztárvendéggel kísérve, valamint a 100 Tagú Cigányzenekar is a Margitsziget impozáns színpadán ünnepli megalakulása 35 éves évfordulóját, melyet Berki László cigányprímás alapítónak szentel. A májusi első program, a szintén jubiláló Irie Maffia történetét bemutató, szimfonikusokkal bővített koncert, melyet a színházba visszatérő Magashegyi Underground zenekar követ. Fenyő Miklós, az idén 75 éves, népszerű előadó 25. alkalommal(!) lép fel a Margitszigeten.

Korai nyitás, elő és utószezon
A Margitszigeti Színház főszezonja, a nagybemutatók: opera, musical, balett, azaz a szcenírozott produkciók színreviteléből épül fel. A nagyszabású előadások megvalósításához -a számos művész mellett - sok komolyan felkészült műszaki és technikai közreműködő szakember szükséges. A nagy bemutatók ideális időpontja a nyári időszak, hisz ilyenkor kiemelt helyet kap mindenki életében az utazás, a kikapcsolódás, a különleges élmények gyűjtése. A szezon fő hónapjai: a június, július és az augusztus, melyet a fel- és a levezető, elő- és utószezonban a könnyűzenei koncertek színesítenek.

A Margitszigeti Színház közel 4 hónapos szezonjának eseményei folyamatosan bővülnek, kerülnek fel a színház www.margitszigetiszinhaz.hu weboldalára, sőt februárban egy különleges nyári szezonajánló kampánnyal is készült a teátrum.

A kampányról bővebben: https://margitszigetiszinhaz.hu/early-bird-ajandekkartya/
(folyt.)



2022. február 15., kedd 18:00

Világsztárok és hazai kedvencek, bemutató dömping a Margitszigeten! (2. rész)
    Budapest, 2022. február 15., kedd (OTS) -

    
Klasszikus csemegék
A hagyományos Operagála fellépője ezúttal nem más, mint a méltán világhírű, lenyűgöző szoprán, Placidó Domingo felfedezettje és partnere Aida Garifullina. Az est karmestere Pier Giorgo Morandi lesz, aki a világ legkiválóbb operaházaiban vezényel rendszeresen. Francesco Melivel, a kivételes tehetségű tenorral, a fényes karriert futó hírességgel és a hazai csillaggal, Sümegi Eszterrel, valamint Kálmándy Mihállyal mutatják be Puccini: Tosca operáját. Verdi drámai erejű, magyar vonatkozású operája, az Attila új bemutatóként tér vissza 18 év után a Margitszigetre, melynek ismét méltó helyszíne lesz a Margitsziget nagyszínpada. Attila, a hunok királya címszerepében a nemzetközi színpadok állandó vendége, és a hazai operarajongók által kedvelt tekintélyes hangú és karakterű basszus, Bretz Gábor debütál. Partnere, Odabella, Aquileia urának leánya szerepében a világ legkiválóbb színpadain mindig hangos sikert arató szoprán, Maria Agresta tündököl majd.

A balett szerelmeseinek idén sem kell világhírű táncosok nélkül tölteniük a nyarat. 2022-ben nem más, mint a korszakalkotó és stílusteremtő, iskolát és társulatot alapító Maurice Béjart társulata, a Béjart Ballet Lausanne érkezik egy különleges koncepcióval. A legendás Maurice Béjart műveit fenntartó és ápoló társulat vezetője Gil Roman koreográfus és társulatvezető ez alkalommal arra vállalkozott, hogy a mester műve a Wien, Wien, nur du Allein előadást újra színpadra állítsa. Az újra rendezésnek Budapesten, a Margitszigeten lesz a bemutatója. A zongora mestere, a vad és lüktető játékáról ismert Valentina Lisitsa pedig biztosan lenyűgözi majd a közönséget a Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitó koncertjén, Héja Domonkos karmesterrel.

Zene, könnyedség, nyári kikapcsolódás
A könnyűzene sztárjai szinte minden műfajban megcsillannak majd a nagy múltú deszkákon. A nagy visszatérők mellett, mint Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Caramel, a Budapest Bár, idén bulihangulatot varázsol majd az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, a Magna Cum Laude, a Cotton Club Singers is. A Pink Martini pedig 2022 nyarán, 3 év után újra felpezsdíti a közönséget a Margitszigeten.

A Margitszigeti Színház 2022-ben is a nagy kihívásokra felkészülve, máshol nem látható produkciókat kínálva várja a közönséget az ország minden tájáról, valamint a határon túlról és más kontinensekről is. Egy izgalmas utazásra és élményre invitálja a látogatókat Budapest szívébe, a Margitsziget páratlan természeti környezetében álló színházába: a margitszigeti nyári színházba, melynek csodás adottságai, mérete, a színházi hajójárata és kikötője, a kilátó- és kiállítótérként is működő műemlék Víztornya, a közel 3000-es nézőtere, impozáns otthont ad a művészeknek, a kultúrát fogyasztó, igényes közönségnek.

Mindenki Színháza! Margitszigeti Színház 2022.

www.margitszigetiszinhaz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.