OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. december 6., hétfő 11:11

A Square, Inc. Blockra változtatja a nevét (1. rész)
    San Francisco, 2021. december 6., hétfő (Business Wire/OTS) - A változtatás a Seller üzletág céljára létrehozott Square márkának a vállalat többi tevékenységétől való megkülönböztethetőségét szolgálja - A Square, Inc. (NYSE: SQ) december 1-jén bejelentette, hogy a cég neve Blockra változik. A "Block" elnevezés a vállalat piaci szereplőként használt neve lesz. A "Square" név eggyé vált a vállalat Seller (értékesítési) üzletágával, amely értékesítéssel foglalkozó cégeknek kínál üzleti szoftvereket és banki szolgáltatásokat, valamint kereskedelmi megoldások átfogó, integrált ökoszisztémáját. Ez a lépés lehetővé teszi a Seller üzletág számára, hogy hatékonyabban kiaknázhassa a kifejezetten az üzletág tevékenysége céljára létrehozott Square márkában rejlő előnyöket.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20211201006139/en/

A Block név felvétele a vállalat gyors fejlődését tükrözi: tevékenységének 2009-ben való megkezdése óta a cég elindította a Cash App-en alapuló szolgáltatási üzletágát, a TIDAL felvásárlása révén létrehozott egy zenészeket célzó üzletágat és felállította a TBD54566975 üzletágat is, így a névváltoztatással újabb növekedési lehetőségek előtt nyílik meg az út. A Block több üzletágat átfogó ökoszisztémaként fog funkcionálni, melynek egységeit a közös cél, azaz a gazdasági fejlődés lehetővé tétele és a társadalom különféle csoportjainak - magánszemélyeknek, művészeknek, a különféle hobbikkal rendelkezőknek, fejlesztőknek, és az értékesítéssel foglalkozóknak - a minél magasabb szintű kiszolgálása kovácsolja össze.

"A Square márkát kifejezetten Seller üzletágunk számára fejlesztettük ki, ezért szeretnénk elkülöníteni a cég többi üzletágától" - magyarázta Jack Dorsey, a Block társalapítója és vezérigazgatója. "Bár a Block egy új név, a gazdasági szereplők támogatását célzó küldetésünk továbbra is változatlan. Függetlenül attól, hogy a jövőben hogyan növekedünk vagy változunk, továbbra is olyan eszközök kifejlesztésén fogunk munkálkodni, amelyekkel segíthetjük a gazdasági folyamatokhoz való még szélesebb körű hozzáférést."

A cégnév Blockra való változtatásának célja a vállalat és az azt felépítő üzletágak (azaz blokkok) megkülönböztetése. A vállalat egészének szervezeti felépítése ugyanakkor nem változik, tehát a Square, a Cash App, a TIDAL és TBD54566975 a jövőben is saját márkanevük alatt folytatják majd tevékenységüket. A vállalati ökoszisztéma működését továbbra is az alapvető kisegítő csapatok támogatják, azaz a Counsel (Jogi tanácsadás), a People (Humán erőforrások) és a Finance (Pénzügyek) egységekben dolgozó csapatok. A névváltoztatás következtében a vállalat által a Bitcoinnal kapcsolatos tevékenységek fejlesztése céljából létrehozott egység, a Square Crypto neve Spiralre változik.

Az új név számos dolgot szimbolizál a vállalat számára: építőelemeket (blokkok), a szomszédságban lévő háztömböket (angolul blocks) és azok helyi vállalkozásait, közösségeket, amelyeknek tagjai együtt szórakoznak a háztömb által szervezett zenés partikon, a blokkláncot, egy kód egy elemét és legyőzendő akadályokat.*

* az angol "block" szó különféle jelentései

A Square, Inc.-re ebben a sajtóközleményben "Block" néven hivatkozunk. A cég bejegyzett neve, a "Square, Inc." várhatóan 2021. december 10-n vagy egy akörüli időpontban (az összes előírt jogi követelmény teljesítésekor) változik hivatalosan is "Block, Inc."-re. A vállalat tőzsdei azonosítója a New York-i Értékpapírtőzsdén (a továbbiakban "NYSE") egyelőre nem változik, továbbra is "SQ" lesz. Az esetleges jövőbeli változásról tájékoztatást fogjunk adni. A jelenlegi részvényeseknek a névváltozással kapcsolatban nincsen tennivalójuk. A vállalat A osztályú törzsrészvényeit továbbra is jegyzi a NYSE, és CUSIP értékpapír-azonosító kódjuk is változatlan marad.

További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra (www.block.xyz) vagy kísérje figyelemmel a vállalatról megjelenő híreket a Twitter-en (@blocks és @blockIR). A sajtóanyagok a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.block.xyz/mediakit. A lényeges, nem nyilvános információk közzétételére, valamint a Securities and Exchange Commission (Értékpapír és Tőzsdefelügyelet) egyenlő tájékoztatásról szóló rendelete (Regulation Fair Disclosure) alapján fennálló tájékoztatási kötelezettségünk teljesítése céljára a Block honlapjának Investor Relations (Befektetői kapcsolatok) aloldalát, valamint Twitter fiókjainkat (@blocks és @blockIR) szándékozunk használni. (folyt.)



2021. december 6., hétfő 11:11

A Square, Inc. Blockra változtatja a nevét (2. rész)
    San Francisco, 2021. december 6., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Amit a Blockról tudni kell…

A Block (NYSE: SQ) elsősorban pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó, globális technológiai vállalat. Square, Cash App, Spiral, TIDAL és TBD54566975 elnevezésű üzletágaink segítségével különféle eszközöket fejlesztünk ki azzal a céllal, hogy minél több embert támogathassunk a gazdasághoz való hozzáférésben. A Square által biztosított, integrált kereskedelmi megoldásokat magában foglaló ökoszisztéma, üzleti szoftverek és banki szolgáltatások segítik az eladókat vállalkozásuk működtetésében és fejlesztésében. A Cash App alkalmazás segítségével bárki könnyen küldhet vagy fizethet ki pénzt, illetve fektetheti be pénzeszközeit részvényekbe vagy Bitcoinba. A Spiral (korábban Square Crypto) ingyenes, nyílt forráskódú Bitcoin projekteket hoz létre és finanszíroz. A művészek a TIDAL segítségével sikeres vállalkozóként tevékenykedhetnek, és szorosabb kapcsolatokat építhetnek ki rajongóikkal. A TBD54566975 egy nyílt fejlesztői platformot épített ki azzal a céllal, hogy könnyebbé tegye a Bitcoinhoz és más blokklánc-technológiákhoz való közvetlen, más intézmények szolgáltatásainak igénybe vétele nélküli hozzáférést.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211201006139/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok: press@block.xyz
Befektetői kapcsolatok: ir@block.xyz


Forrás: Block, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.