OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. december 2., csütörtök 11:28

Az Amazon 274 megújuló energia projektbe fektetett be a világ különböző tájain és 18 új projektet indít el Európában és az USA-ban (1. rész)
    Seattle, 2021. december 2., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az Amazon világviszonylatban a legnagyobb vállalati megújulóenergia-vásárló, és jó úton jár ahhoz, hogy 2025-re az üzleti tevékenységei során felhasznált energia 100%-a megújuló energia legyen - A 2040-re nettó karbonsemlegességet (azaz nulla nettó szén-dioxid-kibocsátást) elérni kívánó Amazon megújulóenergia-befektetései mintegy 3 millió amerikai egyesült államokbeli háztartás energiafogyasztásának megfelelő mennyiségű energiát biztosítanak, és évente 13,7 millió metrikus tonna szén-dioxid-kibocsátás kiküszöbölését eredményezik

    Az Amazon (NASDAQ: AMZN) december 1-jén bejelentette, hogy 18 új közművi méretű szél- és napenergia projektet indított el az USA-ban, Finnországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban, melyek összesen 5,6 gigawatt (GW) lekötött kapacitást képviselnek 2021-ben. Az Amazonnak így már összesen 274 megújuló energia előállítását célzó projektje zajlott le, illetve van folyamatban a világ különböző tájain. A cég jó úton jár ahhoz, hogy 2025-re az üzleti tevékenységeihez szükséges energiát 100%-ban megújuló energiából biztosítsa, és így az eredetileg 2030-ra teljesítendő vállalását öt évvel korábban teljesítse.

Ezeknek az új, közmű léptékű szél- és napenergia-termelési projekteknek köszönhetően az Amazon teljes lekötött megújulóenergia-termelési kapacitása több mint 12 GW-ra, az előállított elektromosáram-mennyiség pedig 33700 gigawattórára (GWh) fog nőni, amikor a projektek keretében megvalósuló beruházások teljes mértékben működőképesek lesznek. Az ezek által a létesítmények által megtermelt elektromos áram több mint 3 millió amerikai egyesült államokbeli háztartás egyéves energiafogyasztásának felel meg. A projektek az Amazon vállalati irodái, ún. "fulfillment" központjai (a teljes logisztikai folyamatot, beleértve a raktározást, csomagolást és kiszállítást biztosító egységeket ellátó létesítményeket) és az Amazon Web Services (AWS) világszerte ügyfelek millióit támogató adatközpontjai számára biztosítanak megújuló energiát. A projektek ugyanakkor hozzájárulnak ahhoz, hogy az Amazon teljesíthesse az összes fogyasztói Echo eszköz által felhasznált elektromos energia mennyiségének megfelelő mennyiségű tiszta energia előállítására vonatkozóan tett kötelezettségvállalását. Az ezeknek a projekteknek az eredményeként termelt villamos energia révén kiküszöbölhető mintegy 3 millió gépjármű éves szén-dioxid-kibocsátása az USA-ban, azaz körülbelül 13,7 millió metrikus tonna szén-dioxid-kibocsátás.

"Gyorsan és határozottan haladunk előre szén-dioxid-kibocsátásunk csökkentése és a klímaválsággal kapcsolatos problémák megoldása érdekében" - jelentette ki Kara Hurst, az Amazon globális fenntarthatóságért felelős alelnöke. "A megújulóenergia-termelésbe való jelentős, globális beruházások fontos lépést jelentenek az éghajlatváltozás mérséklését célzó vállalásunk (The Climate Pledge) keretében 2040-re (azaz a Párizsi megállapodásban kitűzött időpontnál 10 évvel korábbi időpontra) kitűzött nettó karbonsemlegesség elérése terén. A megújuló energia projektek ugyanakkor új beruházásokat és zöld munkahelyeket eredményeznek, valamint hozzájárulnak az elektromos rendszerek szénmentesítéséhez a világ közösségeiben."

A december 1-jei bejelentés alapján az Amazon a világ legnagyobb vállalati megújulóenergia-vásárlója, amelynek 274 globális projektje zajlott le, illetve van folyamatban (ideértve 105 közművi léptékű szél- és napenergia projektet és 169, napelemeknek a világ különböző tájain működő létesítmények és üzletek tetőire való telepítését célzó projektet). A ma bejelentett 18 új szél- és napenergia projekt közé tartoznak a következők:

     -    Nyolc új projekt az USA-ban: Az Amazon által az USA-ban elindított közművi léptékű napenergia projektek (ideértve az Amazon első napenergia projektjét Arizonában és Georgia-ban, valamint további projekteket Ohióban, Texasban és Virginiában) összesen több mint 1 GW kapacitást biztosítanak. Az Amazon 62 projekt keretében összesen több mint 6 GW-nyi megújuló energia termelését tette lehetővé az USA-ban.
     -    Egy második kettős célú (energiatároló létesítmény és naperőmű létrehozását célzó) projekt: Az Amazon naperőmű és tároló létesítmény létrehozását célzó, Arizonában megvalósuló második projektje lehetővé teszi a vállalat számára, hogy elegendő napenergiát biztosíthasson a legnagyobb energiaigényű csúcsidőszakokban még akkor is, amikor éppen nem süt a nap. A 300 megawattos (MW) naperőmű mellett egy 150 MW-os akkumulátoros energiatároló rendszer felépítését célzó projekt megvalósításával az Amazon akkumulátoros energiatároló projektjeinek keretében felépülő tárolók kapacitása eléri a 220 MW-ot.
     -    Négy megújuló energia projekt a skandináv országokban: Az Amazon 158 MW-tal növelte megújulóenergia-termelési kapacitását négy Finnországban elindított szélerőmű projekt révén, mellyel megújulóenergia-kapacitása a skandináv országokban több mint 950 MW-ra nőtt.
     -    További projektek Olaszországban, Spanyolországban és Észak-Írországban: Az Amazon új napenergia projektje Olaszországban a cég harmadik projektje az országban, amely 40 MW-tal növeli a már meglévő 66 MW-os kapacitást. Az Amazon Spanyolországban elindított négy új napenergia projektje több mint 630 MW energiát biztosít az elektromos hálózat számára. Az Észak-Írországban felépülő szélerőmű révén az Amazon 245 MW-ot biztosít a teljes írországi elektromos hálózat számára, az Egyesült Királyságban így összesen több mint 545 MW-ra nő az általa biztosított szélenergia. Összességében az Amazon Európában több mint 3,5 GW megújuló energia termelését tette lehetővé 34 projekt révén, melynek eredményeként a legnagyobb megújulóenergia-vásárlóvá vált Európában. (folyt.)



2021. december 2., csütörtök 11:29

Az Amazon 274 megújuló energia projektbe fektetett be a világ különböző tájain és 18 új projektet indít el Európában és az USA-ban (2. rész)
    Seattle, 2021. december 2., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Az Amazon által a világ különböző tájain megvalósított megújuló energia projekteket megtekintheti ezen az interaktív térképen. - https://sustainability.aboutamazon.com/about/around-the-globe?energyType=true

"Az Amazon egyértelműen demonstrálta, hogy teljes mértékben elkötelezett egy olyan jövő kiépítése iránt, amelyben mindenki számára elegendő tiszta energia áll rendelkezésre" - mondta Gregory Wetstone, az Amerikai Egyesült Államok megújuló energiákkal foglalkozó tanácsának (American Council on Renewable Energy) vezérigazgatója. "Az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján (COP26) a világ országainak képviselői egyetértettek abban, hogy szélesebb körű, merészebb célkitűzésekre van szükség a szén-dioxid-kibocsátás globális szintű csökkentése érdekében minden szektorban. Az Amazon, amely már több száz megújuló energia projektet indított el, modellül szolgál azokhoz a sürgős intézkedésekhez, amelyekre a magánszektor részéről szükségünk van a klímaváltozás okozta válság leküzdéséhez."

"Az Amazon már második éve állít fel újabb és újabb rekordokat, miközben azon munkálkodik, hogy működéséhez 2025-ben (azaz a tervezett időpontnál öt évvel korábban) már teljes mértékben megújuló energiát használjon" - mondta Miranda Ballentine, a Tisztaenergia-vásárlók Szövetségének (Clean Energy Buyers Association [CEBA]) vezérigazgatója. "Az ehhez hasonló, jelentős tisztaenergia-beruházások mindannyiunk hasznára válnak, és ennek kéne az új normának lennie minden formájú és méretű ágazati szereplő számára. Az ilyen beruházások jól fizető, zöld munkahelyeket biztosítanak a helyi közösségek számára, és ugyanakkor támogatják közösségünk azon céljának elérését, hogy az USA elektromos rendszere 90%-ban karbonmentessé váljon."

"Az a tény, hogy az Amazon globális szinten 12 GW-nyi megújulóenergia-kapacitást köt le, egyértelmű bizonyítéka a vállalat azon elkötelezettségének, hogy 2040-re nettó zéró kibocsátóvá váljon" - jelentette ki Hannah Hunt, az RE-Source nevű európai vállalati megújulóenergia-beszerzési platform hatásvizsgálatokért felelős igazgatója. "A vállalat 10 új megújuló energiát termelő létesítménye Európában mindenhol hasznára válik a közösségeknek, új zöld munkahelyeket teremt, és hozzásegít minket azon vállalásunk teljesítéséhez, hogy mérsékeljük az éghajlatváltozást."

Az Amazon és a Global Optimism nevet viselő szervezet 2019-ben létrehozta a The Climate Pledge (Klímavédelmi felajánlás) nevet viselő közösséget. A közösségnek ma már több mint 200 tagja van, ideértve a következőket: Best Buy, IBM, Microsoft, PepsiCo, Siemens, Unilever, Verizon és Visa. Céljának elérése érdekében az Amazon üzleti tevékenysége minden területén számos projekt és különféle érdemi üzleti intézkedések meghozása révén igyekszik csökkenti kibocsátásait, ideértve a következőket: megújuló energia projektek, melyek eredményeként 2025-ban, öt évvel a vállalat által eredetileg kitűzött 2030-as határidő előtt az Amazon már 100%-ban megújuló energiát fog használni működése során; a "Shipment Zero" elnevezésű projekt, melynek célja, hogy a cég összes szállítási tevékenysége nettó nulla szén-dioxid-kibocsátással legyen végezhető, illetve hogy 2030-ra a vállalat elérje az 50%-os karbonsemlegességet; 100000 elektromos szállítójármű vásárlása, mely a világon az eddigi legnagyobb elektromosszállítójármű-megrendelés; valamint 2 milliárd USA dollár befektetése szénmentesítési szolgáltatások és megoldások kifejlesztésébe a Climate Pledge Alapon (Climate Pledge Fund) keresztül. További információkért látogasson el a következő internetes címre: https://sustainability.aboutamazon.com/!

Amit az Amazonról tudni kell…

Az Amazon tevékenységét négy alapelv vezérli: ügyfél-orientáltság a versenytársakra való figyelés helyett, az újdonságok iránti szenvedély, elkötelezettség a kiváló működés iránt és hosszú távú gondolkodás. Ízelítőül itt csak néhány terméket és szolgáltatást említünk meg, amelyet az Amazon vezetett be elsőként: ügyfelek véleményének rögzítése, vásárlás 1 kattintással (1-Click), személyre szabott ajánlások, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tabletek, Fire TV, Amazon Echo és Alexa. További információkért kérjük, látogasson el az amazon.com/about internetes címre és kövesse figyelemmel híreinket: @AmazonNews.. (folyt.)



2021. december 2., csütörtök 11:29

Az Amazon 274 megújuló energia projektbe fektetett be a világ különböző tájain és 18 új projektet indít el Európában és az USA-ban (3. rész)
    Seattle, 2021. december 2., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    
Amit az Amazon Web Services-ről tudni kell…

Az Amazon Web Services már tizenöt éve a világ egyik legátfogóbb és legszélesebb körben használt felhőalapú platformja. Az AWS folyamatosan bővíti szolgáltatásait annak érdekében, hogy virtuálisan támogatni tudjon bármilyen felhőalapú munkavégzést, és ma már több mint 200 teljes körű szolgáltatást kínál a következő területeken: számítástechnika, tárolás, adatbázisok, hálózatépítés, analitika, gépi tanulás és mesterséges intelligencia (AI), a dolgok internete (IoT), mobilszolgáltatások, biztonság, hibrid, virtuális és kiterjesztett valóság (VR és AR), média, alkalmazásfejlesztés, -telepítés és -kezelés, amelyet 81 ún. "Availability Zone" (Rendelkezésreállási zóna [AZ]) elnevezésű központ biztosít 25 földrajzi régióban (továbbá a már bejelentett tervek szerint hamarosan további 27 AWS Rendelkezésreállási zóna és kilenc újabb AWS régió kerül kialakításra Ausztráliában, Kanadában, Indiában, Indonéziában, Izraelben, Új-Zélandon, Spanyolországban, Svájcban és az Egyesült Arab Emírségekben). A leggyorsabban növekedő startupoktól kezdve a legnagyobb vállalkozásokig és vezető kormányzati szervezetekig ügyfelek milliói bízzák infrastruktúrájuk működtetését az AWS-re, illetve támaszkodnak rá a nagyobb agilitás elérése és költségeik csökkentése céljából. Az AWS-re vonatkozó további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: aws.amazon.com.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211201005372/en/

Kapcsolat:
Amazon.com, Inc.
Média forródrót:
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/p


Forrás: Amazon


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.