OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. november 25., csütörtök 14:44

Sztárok, premierek, látvány! - Aida Garifullina, Pink Martini, Béjart Ballet jövőre a Margitszigeten (1. rész)
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OTS) - Az ország egyik leggazdagabb kínálattal működő nyári szabadtéri színháza, a Margitszigeti Színház, hagyományosan, a 2022-es szezonban is célul tűzte ki, hogy neves előadóművészeket, együtteseket, világsztárokat vonultasson fel. A következő szezon repertoárjában a hazai közreműködők, bemutatók kínálata mellett, igazi nemzetközi kuriózumokat prezentál a színház. Aida Garifullina, Maria Agresta és a Béjart Ballet Lausanne is elkápráztatja majd Budapest kivételes adottságú színházának közönségét.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20211125_002.jpg

"Bár most a jótékony téli napsugarakat élvezzük, mi a Margitszigeti Színház csapata folyamatosan hangolódunk a következő nyárra, melyből örömmel, mutatjuk meg Önöknek néhány kiemelkedő eseményünket. A várakozás az adventra, és a készülődés is feladata színházunknak, hogy sok család karácsonyfája alá kerülhessen a mi ajándékunk is. Ajándékkártyánkkal szeretnénk hozzájárulni a karácsonyi ünnephez. Az ajándék és egyben kedvezménykártya egy valóban gazdag és értékes ajándékcsomag, mely a tulajdonosát, számos kivételes előnyben, szolgáltatásban részesíti. Neves sztárok és a színház exkluzív kínálata és a jelentős ár előny kihagyhatatlan lehetősége a kártyatulajdonos VIP tag számára." - nyilatkozta Bán Teodóra a Margitszigeti Színház ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője.

Ajándék a közönségnek

Az adventi időszakban a Margitszigeti Színház a közönségének egy exkluzív ajándékot kínál: a limitált példányszámban kibocsátott ALL IN ONE Ajándék- és kedvezménykártyát, azaz egy ajándékcsomagot. Az Ajándékkártya jelentős kedvezménnyel kapható, értéke levásárolható a 2022. nyári évad végéig. A kártyán szereplő összeg felhasználását követően az Ajándékkártya már kedvezménykártyaként működik, mely a további jegyvásárlások alkalmával 20%-os kedvezményre jogosít online jegyvásárlás esetén, illetve a Margitszigeti Színház jegyirodáiban. A kártyával további VIP szolgáltatásokat is igénybe lehet venni.

Világsztárok a Margitsziget színpadán

A nyár egyik nagy szenzációjaként, az operák legszebb sláger áriáival, az ünnepi Opera Gálán lép színpadra Aida Garifullina. A legismertebb operaházak és koncerttermek csillaga egyenesen a Covent Garden London, a Milánói Scala, a Bécsi Állami Operaház és a New York-i Metropolitan színpadáról érkezik hazánkba. Az orosz szoprán mellett egy másik karizmatikus világsztár, Maria Agresta, olasz operaszoprán is ellátogat a Margitszigetre. A színház a kiváló hangú és a szépségű énekesnőt Verdi Attila című operájának női főszerepére, Odabella megformálására, kérte fel. A tánc műfajában is igazi nagyágyút vonultat fel a teátrum 2022-ben. A Béjart Ballet Lausanne társulatát immár harmadszorra sikerül elcsábítani Magyarországra. A Margitszigeti Színház és közönsége igazi megtiszteltetésben részesül, hiszen a társulat egy világpremierrel érkezik a Margitszigetre. A Wien, Wien, nur du allein című előadást Maurice Béjart rendezte eredetileg, most egy világpremier keretében, Gil Roman társulatvezető újra rendezésében kerül színre a világon először, Budapesten. A nyár egyik legpazarabb nagyzenekari partiját a Pink Martini együttes adja majd a nagyszínpadon. A sajátos hangulatú formáció és performance-zenekar a jazz, a klasszikus zene és a pop-rock műfajának találkozásából alakult.

Sokszínű kínálat, a hazai nagyok

A Margitszigeti Színház repertoárjában minden évben törekszik számos műfajt, sokszínű előadásokat, színházi és zenei produkciót kínálni. A látványos musical bemutatók közül kiemelkedik az Elisabeth és a Kőszívű - A Baradlay-legenda. Különleges élményt ígér a Szent Efrém Férfikar jubileumi kórusgálája közel 400 közreműködővel, a Szarka Tamás nevéhez fűződő Esthajnal című koncert-show, valamint a Nemzeti Filharmonikusok nyitókoncertje is.

A könnyedebb műfajok és hazai sztárok rajongóinak is bőven lesz választási lehetősége, hisz a Margitszigeti Szabadtéri Színpad a hazai hírességek egyik kedvenc koncerthelyszíneként is működik. Látványos ABBA Jazz Show-val készül a Cotton Club Singers, Jávori Fegya, a Budapest Klezmer Band alapítója a Margitszigeten mutatja be teljes életművét számos sztárvendég közreműködésével. Nem maradhatnak ki a nagy visszatérők sem, Fenyő Miklós, Dés László, a Budapest Bár vagy épp Caramel, akik évről-évre fergeteges hangulatot varázsolnak a csillagos ég alá. (folyt.)



2021. november 25., csütörtök 14:44

Sztárok, premierek, látvány! - Aida Garifullina, Pink Martini, Béjart Ballet jövőre a Margitszigeten (2. rész)
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OTS) -

    
Egyre nő a szabadtéri színházak szerepe

A szabadtéri teátrumok létezése, így a Margitszigeti Szabadtéri Színház működése szinte kikerülhetetlenné vált a budapesti nyári kulturális élet pezsgésének fenntartásához, a művészek és alkotók munkájához, kiteljesedéséhez.
"Mint az a korábbi években is jellemző volt, színházunk irányába erősödik az igény, és mi magunk is emelve a lécet a magasabb elvárosoknak kívánunk megfelelni. Az igény, és a magas minőség találkozása a célunk, mint ahogy arra is építjük immár több évtizede működésünket. Ehhez választjuk meg a művészeti és szakmai kapcsolatainkat. A színházak, társulatok, zenekarok, új bemutatók részéről és a velük való közös siker érdekében dolgozunk és alakítjuk stratégiánkat. Így tehát egyre nagyobb számban érkeznek a megkeresések felőlük, amely igényes és műfajokban gazdag 2022-es szezont prognosztizál, vetít előre. Különösen fontosnak és egyben feladatunknak is tekintjük, hogy partnereink és a közönség előtt is tágra nyissuk virtuális műfaji kapunkat, a csak nálunk látható produkciókkal, kuriózumnak tekinthető művészi teljesítményekkel, vizuális elemekkel gazdagított előadásokkal, koncertekkel tűzdeljük, koronázzuk meg, alkossuk meg a színházunk nyári szezonját." - tette hozzá gondolatait Bán Teodóra.

Margitszigeti Színház
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.