OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. november 22., hétfő 09:43

Robotsebészet bevezetése Magyarországon
    Budapest, 2021. november 22., hétfő (OTS) - A Robotsebészet bevezetése Magyarországon elnevezésű EFOP-5.2.6-20-2020-00014 azonosítószámú projekt keretében csaknem 1,299 milliárd forint uniós támogatási forrást nyert el az Országos Onkológiai Intézet és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet konzorciuma. A pályázat keretei között a két intézményben hazánkban elsőként valósul meg a robotsebészet, melyhez a megítélt támogatás 100%-os finanszírozást biztosít.

    
Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének kezdeményezésére és több évi előkészítő munkájának köszönhetően, idehaza is beszélhetünk robotsebészetről. Hazánkban elsőként az Országos Onkológiai Intézetben valamint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben valósul meg a robotsebészet, ahol világszínvonalú műtétek végezhetők el.

A robotsebészet bevezetéséről és a projekt céljairól 2021. október 19-én tartottak sajtótájékoztatót az Országos Onkológiai Intézetben. Prof Dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója és Dr. Dobosi Zsolt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója beszédében köszönetet mondott a saját, a betegek, és kollégái nevében is Magyarország Kormányának és Prof. Dr. Kásler Miklós miniszternek a folyamatos támogatásért. A konzorcium tagjai kiemelték, hogy a résztvevő intézmények számára a szakmai együttműködés és a sikeres projekt kiemelt jelentőséggel bír.

A Robotsebészet bevezetése Magyarországon elnevezésű EFOP-5.2.6-20-2020-00014 azonosítószámú projekt keretében csaknem 1,3 milliárd forint uniós támogatási forrást nyert el a két intézmény. A pályázatban megítélt támogatás 100%-os finanszírozást biztosít.

A Széchenyi 2020 program támogatásával megvalósuló "Robotsebészet bevezetése Magyarországon" című projekt számos területen növeli a betegellátás minőségét.

A robot, valamint a kapcsolódó ultrahang berendezés révén világszínvonalú és egyben a legkorszerűbb sebészeti, urológiai és nőgyógyászati műtétek végezhetők el. Az innováció eredményeképp emelkedik a sebészeti ellátás szakmai színvonala, javulnak a betegek gyógyulási esélyei és életkilátásai.
A projekt 2023. február 20-i zárásáig intézményenként 100-100 db robotasszisztált beavatkozásra kerül sor.

Prof Dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Dr. Dobosi Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, Prof. Dr. Tenke Péter, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Urológiai osztályának osztályvezető főorvosa, valamint Dr. Szabó János PhD. az Országos Onkológiai Intézet UroOnkológia részlegvezető főorvosa. Dr. Dobosi Zsolt főigazgató beszédében köszönetet mondott a saját, a betegek, és kollégái nevében is Magyarország Kormányának a folyamatos támogatásért, továbbá az Országos Onkológiai Intézetnek a jelen projektben történő hatékony együttműködéséért
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.