OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. november 3., szerda 17:00

Megalapozatlanul vádolják Bige Lászlót és a Nitrogénművek Zrt.-t
    Pétfürdő, 2021. november 3., szerda (OTS) - Az elmúlt napokban Bige Lászlót, a Nitrogénművek Zrt. elnökét a korábbiakhoz képest is sokkal súlyosabb támadások érték a kormánypárthoz köthető sajtó részéről: Bige Lászlót büntetlen előélete ellenére egész egyszerűen "bűnözőnek" titulálják. Ezek a támadások Bige László személyiségi jogait és becsületét súlyosan sértő valótlan kijelentéseken alapulnak. A TV2 kereskedelmi csatorna "Tények"-nek nevezett műsora és annak hivatkozott tartalmát szolgai módon átvevő nyomtatott sajtó eljárása elfogadhatatlan.

    
Bige László a jogállami intézmények függetlenségében bízva a rendelkezésére álló valamennyi jogi eszközzel fel fog lépni a személyiségi jogait és a becsületét sértőkkel szemben, és élni fog a sajtó helyreigazítás, szükség esetén a sajtóper eszközével, valamint az okozott súlyos sérelmekre tekintettel sérelemdíj igényt fog érvényesíteni.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a közelmúltban tette közzé a Nitrogénművek Zrt.-t és a cégcsoportba tartozó egyéb négy társaságot elmarasztaló és egyetemlegesen 11.056.317.000,- forint pénzbírsággal sújtó alaptalan határozatát, mellyel szemben a cégek a rendelkezésre álló bírósági jogorvoslati lehetőséggel élnek. A Nitrogénművek Zrt. vezetőségének meggyőződése, hogy a cégcsoport nem járt el törvény sértően, a határozat jogszabályba ütközik és a bíróság azt meg fogja semmisíteni.

A 2021. 10. 28-i Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentésére - miszerint a kormány a jogszabályokat hozta meg, amelyek úgy tűnik, hogy jók, mert az a cselekmény, amelyet a GVH büntetett, a műtrágyapiacon drámai áremelkedést hozott - reagálva megállapítható, hogy a jogszabályoknak való megfelelést a cégcsoport mindig betartotta, ennek megállapítása a bíróság feladata lesz és nem a Kormányé. A GVH hatásvizsgálatot nem végzett, cél alapú jogsértést állapított meg és nem bizonyított semmilyen konkrét káros hatást, áremelkedést sem.

A Nitrogénművek Zrt. Magyarország mezőgazdasági termeléséhez alapvető fontosságú műtrágyát és pétisót termel, amely tevékenységgel évek óta meghatározó mértékben hozzájárul a magyar gazdaság GDP-jének jelentős részét adó iparág fejlődéséhez, a magyar mezőgazdaság nemzetközi mércével is meghatározó eredményeihez, biztosítva a mezőgazdaságból élő és abban dolgozó sok ezer család megélhetését és versenyképességét.

Pétfürdő, 2021. 11. 03.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.