OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. január 19. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. október 25., hétfő 11:30

1956 "Nem arról van szó, hogy mi magyarok bármi rosszat tettünk volna. MINKET ELÁRULTAK" (Horváth János) címmel a Magyar Nemzeti Galéria "C" épületében rendezi soron következő tudományos konferenciáját a Magyarságkutató Intézet.
    Budapest, 2021. október 25., hétfő (OTS) - A Magyarságkutató Intézet rendhagyó módon, tudományos konferencia keretében úgy emlékezik meg az 1956-os eseményekről, hogy egyúttal tiszteleg az Országgyűlés legendás korelnöke, Horváth János emléke előtt.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20211025_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20211025_002.jpg

Horváth János a napokban lenne 100 esztendős. Megélte és megszenvedte a nyilas és kommunista diktatúrákat, 1956 után megtapasztalhatta az emigrációs lét nehézségeit, végül aktívan bekapcsolódhatott a rendszerváltoztatás utáni magyar belpolitikába, melynek köztiszteletben álló, mértékadó személyisége volt.

A Magyarságkutató Intézet által szervezett konferencia Horváth János életútján keresztül mutatja be az elmúlt 100 év sorsfordító eseményeit, kiemelve az 1945 előtti és utáni nemzeti ellenállásban betöltött szerepét, kisgazdapárti politikai múltját, meghurcoltatásait, '56-os szerepvállalását, az emigráció újjászervezése érdekében tett erőfeszítéseit, a visszaszerzett demokráciában vállalt közéleti szerepét.

A konferencia a Magyarságkutató Intézet oldalain:
weboldalán (https://mki.gov.hu/index.php/hu/),
Facebook oldalán (https://m.facebook.com/magyarsagkutato?_rdr) és
Youtube csatornáján (https://www.youtube.com/c/Magyars%C3%A1gkutat%C3%B3Int%C3%A9zet/videos) lesz látható.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.