OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. december 5. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2021. október 19., kedd 12:15

Zöld hatósági engedéllyel ültetett platánfákat vágatott ki a főjegyző Dörgicsén.
    Dörgicse, 2021. október 19., kedd (OTS) - A Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya 2020. február 24-én engedélyt adott a dörgicsei 44/1 hrsz.-ú ingatlan tulajdonosának tervek alapján benyújtott faültetésre.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20211019_003.jpg

A fák ültetése miatt a szomszédok birtokvédelemi kérelmet nyújtottak be a Balatonfüredi Közös Önkormányzati Hivatal Címzetes Főjegyzőjéhez, aki 1/3071-6/202 számú határozatában 2020. július 7-én kötelezte a tulajdonost a fák eltávolítására.

A tulajdonos a Zöld Hatósági engedéllyel ültetett fáit nem vágatta ki a főjegyző felszólítására, hanem Veszprémi Járásbírósághoz fordult. A bíróság többszöri halasztásra eddig még egy helyszíni tárgyalást sem volt képes megtartani.

Közben a Főjegyző képviselője helyszíni szemlét tartott és meggyőződhetett arról, hogy az engedéllyel telepített fák semmiféle birtokháborítás jelenleg nem jelentenek. Ennek dacára már két pénzbüntetést is kiszabtak a tulajdonosnak, azért mert nem távolította el a fákat.

A tulajdonos nem várta meg, hogy a főjegyző rendőri kísérettel végrehajtja a fák eltávolítását és a mai napon a fák kivágásra kerültek.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.