OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2021. október 1., péntek 09:30

A koronavírus járvány ellenére is nyereséges a közétkeztetés Hódmezővásárhelyen
    Budapest, 2021. október 1., péntek (OTS) - 2019-ben még 53 millió forint veszteséggel üzemelt a városi étkeztetés, és 2020-ra is 60 millió forint veszteséget prognosztizált a korábbi cégvezetés. A közétkeztetés irányítására 2020 januárjától Mucsi Tamást kérték fel, akivel a megújult vezetésnek sikerült átfordítani a veszteséget nyereséggé.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20211001_001.jpg

Az általános gyakorlat Magyarországon az, hogy a város a költségvetésből támogatja a közétkeztetés egyébként veszteséges tevékenységét, hiszen annak működnie kell, a gyermekeknek ételt kell biztosítaniuk.

2020 év derekán a vásárhelyi Önkormányzat úgy döntött, hogy a teljes közétkeztetési részleget leválasztja a várost üzemeltető Zrt.-ből, egy teljesen önálló szervezetet létrehozva, melynek célja elsősorban a hatékonyság növelése volt, főként gazdaságilag. Így alakult meg 2020 novemberében a Hódmezővásárhelyi Közétkeztetési Intézmény, azzal, hogy 2021. január elsejétől a városi közétkeztetést működteti.

"Úgy sikerült 63-64 millió forint nyereséggel zárni a 2020-as évet, hogy minden folyamatot átnéztük és optimalizáltunk a beszerzésnél, megrendelésnél, valamint a főzésnél." - mondta Mucsi Tamás Intézményvezető.
"Mindezt úgy értük el, hogy nem bocsájtottunk el embereket a Covid járvány miatt, csak a nyugdíjasok mentek el, illetve egy-két ember, aki helyett nem vettünk fel újat." - folytatta.

Az Intézményvezető a fejlesztésekről is beszélt: "A jövőt tervezzük mi is, és ezt a saját forrásainkból és eredményeinkből valósítjuk meg. Vehetünk új eszközöket, felújíthatjuk a konyhatechnikánkat és az épületeinket, melynek várható költsége 130-150 millió forint. Ezen beruházások elindulásának nem látom akadályát."

Hódmezővásárhelyen tehát országos szinten is kiemelkedően jól működik a közétkeztetés, joggal lehet büszke az önkormányzati tulajdonos a HKI vezetésére, dolgozóira. Ha ez így megy tovább (és a számok azt mutatják, hogy így lesz), akkor valóban érdemes több városnak is példát venni erről a működésről.

További információ kérhető:
Mucsi Tamás Intézményvezető - Hódmezővásárhelyi Közétkeztetési Intézmény
E-mail cím: mucsi.tamas@hkivasarhely.hu
Telefonszám: +36 70 3846 838
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.