OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. szeptember 29., szerda 12:22

A NielsenIQ az omnichannel mérések forradalmának vezetője (1. rész)
    Chicago, 2021. szeptember 29., szerda (Business Wire/OTS) - A NielsenIQ két kulcsfontosságú felvásárlási megállapodást kötött omnichannel megoldásainak erősítése céljából - A globális felmérések és adatelemzések terén vezetőnek számító NielsenIQ ma két kulcsfontosságú, a Data Impact és a Rakuten Intelligence felvásárlásáról kötött megállapodásról adott hírt. Ezek a felvásárlások jelentős értéket biztosítanak a NielsenIQ e-kereskedelmi és omnichannel mérési megoldásai tekintetében, és lehetővé teszik a vállalat számára, hogy az online piactér termékelosztástól értékesítésig tartó, átfogó leképezése révén forradalmasítsa a fogyasztói- és kiskereskedelmiadat-mérési ágazatot.

    
Az Amerikai Egyesült Államokban ma az e-kereskedelmi értékesítések a CPG-(consumer packaged goods [csomagolt napi fogyasztási cikkek]) értékesítések 12%-át teszik ki, a globális piacokon pedig mintegy 30%-át, és becslések szerint 2025-ig 15%-os összetett éves növekedési rátájú (CAGR) növekedést fognak elérni. A jelentős növekedés és az online értékesítésre összpontosító kiskereskedők részesedésnek felfutása következtében a piaci szereplők számára rendkívül fontossá vált, hogy átlássák a piactér egészének működését. Azonban mivel jelenleg számos különféle cég foglalkozik e-kereskedelmi adatok mérésével, az általuk kínált sokféle adat eltérései miatt meglehetősen nehéz átfogó és helytálló képet alkotni a piac egészéről.

Ezeknek a felvásárlásoknak és a cég omnichannel mérésimegoldás-családjának köszönhetően a NielsenIQ számára minden feltétel adott ahhoz, hogy a kiskereskedők és a gyártók számára harmonizált, részletes és következetes képet adjon a különféle csatornákról, lehetővé téve számukra, hogy előre láthassák a tendenciákat, megértsék a fogyasztók igényeit és elvárásait, és gyorsabban reagáljanak azokra.

"Az e-kereskedelem mérését a NielsenIQ az egyik legfontosabb stratégiai feladatának tekinti" - jelentette ki Natalie Williams, a NielsenIQ North America Measurement Product Leadership egységének vezetője. "A most hozzánk csatlakozó cégekkel összefogva képesek leszünk átformálni az e-kereskedelmi értékesítések mérésének módjait, felmérni, milyen gyorsan fejlődik a vásárlói hozzáállás, és gépi tanulás révén nyert, mélyreható meglátásokat biztosítani a világ különböző tájain tevékenykedő ügyfeleink számára."

Az e-kereskedelemre vonatkozó adatszolgáltatás terén főként Európában és az Amerikai Egyesült Államokban mintegy 40 piacon vezető szerepet játszó Data Impact felvásárlása rendkívüli mértékben kibővíti és megerősíti a NielsenIQ omnichannel szolgáltatását. A Data Impact kategóriájában a legjobbnak számító technológiája - amely rendkívül részletes banner (szalagreklám) és árusítóhelyi szintű e-kereskedelmi meglátásokat biztosít -, valamint a NielsenIQ kiskereskedelmi adatmérések terén birtokolt kiemelkedő piaci helyzete lehetővé teszi a NielsenIQ számára, hogy a Data Impact termékkínálatát globális szinten is elérhetővé tegye; és ami még ennél is fontosabb, azt, hogy a NielsenIQ vezető szerepet töltsön be az omnichannel mérések és szolgáltatások fejlődésének előrevitele terén.

"Technológiánknak a Data Impact egyedi termékkínálatával való kombinálása lehetővé teszi számunkra, hogy a gyártóknak és a kiskereskedőknek olyan páratlan, átfogó elemzéseket biztosítsunk, amelyek ugyanakkor biztosítják a sikeres omnichannel döntések meghozásához szükséges részleteket is" - jelentette ki Jim Peck, a NielsenIQ ügyvezető elnöke és vezérigazgatója.

A Rakuten Intelligence felvásárlása három évvel a Rakuten Intelligence egyesült amerikai államokbeli legnagyobb e-kereskedelmi vásárlási paneljének és a NielsenIQ kiskereskedelmi adatainak egyesítéséről szóló kizárólagos megállapodás aláírását követően lehetővé teszi a NielsenIQ számára, hogy felhőalapú Connect platformunkra támaszkodva ügyfeleinknek olyan integrált online és offline pillanatképeket adjunk, amelyek kifejezetten az ügyfelek egyedi hiearchiáinak megfelelő struktúrával rendelkeznek. Az első ilyen termék, amelynek kidolgozását a felvásárlás eredményeként megvalósuló integráció tette lehetővé, a NielsenIQ nemrégiben megjelentetett Omnisales elnevezésű megoldása.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a NielsenIQ család tagjaként üdvözölhetjük e két bajnok céget. Mostantól képesek leszünk egyetlen (több forrásból származó adaton alapuló) mérőszámmal mérni az online értékesítéseket - azaz olyan valós, érdemi adatokat biztosítani, amelyre a piacnak szüksége van -, és ugyanakkor el tudjuk majd látni ügyfeleinket olyan e-kereskedelemre vonatkozó ajánlásokkal, amelyek alapján páratlanul könnyen meghozhatók a szükséges döntések. Elemzéseink egyedülálló skálázhatóságának és részletességének köszönhetően a lehetőségek kimeríthetetlen tárháza nyílik meg előttünk és ügyfeleink előtt" - fejtette ki Clément Colin, a NielsenIQ International E-commerce Measurement egységének vezetője. (folyt.)



2021. szeptember 29., szerda 12:23

A NielsenIQ az omnichannel mérések forradalmának vezetője (2. rész)
    Chicago, 2021. szeptember 29., szerda (Business Wire/OTS) -

    
Amit a NielsenIQ-ról tudni kell…

A NielsenIQ globális vezető szerepet tölt be a fogyasztói magatartásra vonatkozó, legteljesebb körű, elfogulatlan adatok biztosításában. Úttörő fogyasztóiadat-platformja és kiterjedt analitikai eszközei segítségével a NielsenIQ gyors, határozott, magabiztos döntéshozást tesz lehetővé a világ vezető fogyasztásicikk-forgalmazó vállalatai is kiskereskedői számára.

Átfogó adatsorok és az összes tranzakció azonos minőségű mérése révén a NielsenIQ bepillantást enged ügyfeleinek a fogyasztói magatartás rejtelmeibe annak érdekében, hogy minden kiskereskedelmi platformon optimalizálhassák teljesítményüket. Az adatok integrálására vonatkozó rugalmas filozófiánknak köszönhetően a világon a leghasznosabb adatsorokat tudjuk biztosítani. A NielsenIQ adatai alapján feltárható a teljes igazság.

Az Advent International cégportfóliójába tartozó NielsenIQ mintegy 100 piacon van jelen, és az általa gyűjtött adatok lefedik a világ lakosságának több mint 90%-át. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: NielsenIQ.com.

Amit a Data Impactról tudni kell…

A Data Impact a csúcstechnológiát képviselő omnichannel elemzési termékek egyik vezető szolgáltatója. A vállalat lokalizált adatokat és AI (mesterséges intelligencia) algoritmusokat alkalmaz annak érdekében, hogy ügyfeleinek különféle megoldásokat biztosítson, ideértve lokációalapú elemzéseket, értékesítési és piaci részesedésre vonatkozó becsléseket, médiafigyelést, keresőoptimalizálást és számos egyéb terméket.

A Data Impact megoldásait már több mint 40 országban 150-nél is több vállalat használja. A tevékenységét 2016-ban megkezdő Data Impact biztosítja az egyetlen olyan megoldást, amely az ún. "gyorsan forgó fogyasztási cikkek" (fast moving consumer goods [FMCG]) gyártóinak pontos képet ad omnichannel forgalmukról, és lehetővé teszi számukra, hogy felmérjék, milyen teendőket kell elvégezniük adott pontokon.

Amit a Rakuten Intelligence-ről tudni kell…

A Rakuten Intelligence a Rakuten Advertising része, amely összekapcsolja a vezető ügynökségeket, márkákat és kiadókat az aktív és elkötelezett fogyasztókkal szerte a világon. A Rakuten sokszínű médiaeszközeihez és közönségéhez való hozzáférésre, valamint díjnyertes teljesítményt nyújtó hálózatára és saját fejlesztésű fogyasztási kutatási megoldásaira támaszkodva a Rakuten Advertising képes a legmegfelelőbb feltételeket biztosítani az új ügyfelek eléréséhez és a hosszú távú ügyfélhűség fenntartásához.

Modern technológiáinak, széles körű adatainak és stratégiai szolgáltatásainak köszönhetően a Rakuten Advertising különleges marketing és hirdetési megoldásokat kínál ügyfeleinek, és eközben folyamatosan azon dolgozik, hogy előrevigye ágazata fejlődését. A Rakuten Advertising a világ egyik vezető internetszolgáltató vállalata, a Rakuten Inc. divíziója. A cég székhelye San Mateóban, Kalifornia államban található, és számos irodája működik az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban, az APAC (ázsiai és csendes-óceáni) térségben, Latin-Amerikában, illetve Észak-Amerikában. További információkért látogasson el a következő internetes címre: www.rakutenadvertising.com.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210928005136/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
(USA, illetve angol nyelven)
FERNANDA PAREDES, fernanda.paredes@nielseniq.com, +1-917-291-1196
GILLIAN MOSHER, gillian.mosher@nielseniq.com, +1-647-282-9714
(Franciaország) SEBASTIEN MONARD, sebastien.monard@nielseniq.com, +33-6-85-32-94-61


Forrás: NielsenIQ


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.