OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. szeptember 24., péntek 11:11

A Procore felvásárolja a Levelsetet az építőipari zálogkezelési munkafolyamatok egyszerűsítése céljából (1. rész)
    Carpinteria, Kalifornia állam, USA, 2021. szeptember 24., péntek (Business Wire/OTS) - Az építéskezelési szoftverek egyik vezető szolgáltatója, a Procore Technologies, Inc., (NYSE: PCOR), végleges megállapodást írt alá a Levelset felvásárlásáról. A felvásárlás révén a Procore platformja kiegészül egy zálogjogkezelési megoldással, lehetővé téve a Procore számára összetett compliance (jogi/szabályzási előírásoknak való megfelelést biztosító) munkafolyamatok kezelését és az építőipari fizetési folyamatok javítását. Az akvizíció ugyanakkor jövőbeli növekedési lehetőségeket is biztosít a Procore számára, ideértve a vállalatok kiegészítő adateszközeinek kiaknázását.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20210922005931/en/

A Procore alapítója és vezérigazgatója, Tooey Courtemanche szerint "az építési munka eleve nehéz - úgyhogy az ellenérték megkapásának nem kéne annak lennie. A Levelset segíti az építőipart a kinnlevőségek gyorsabb befolyásának elérésében, és termékkínálata tökéletes kiegészítése lesz a Procore platformjának. Ez a felvásárlás hozzáférést biztosít ugyanakkor a Procore számára ágazati adatokhoz is, ideértve a fizetési és a compliance tevékenységre vonatkozó adatokat, lehetővé téve számunkra, hogy értékes információkkal lássuk el ügyfeleinket a kockázatokról és innovatív pénzügyi termékeket dolgozzunk ki."

Az építőiparban az érdekcsoportok közti pénzmozgás kockázatai és összetett volta miatt hatalmas összegű működő tőke reked meg minden évben, ami megnehezíti a vállalkozók helyzetét, növeli működőtőke-igényüket és biztosítéki kiadásaikat, és negatív hatást gyakorol az építőipari állásokra. Részben a nehézkes compliance munkafolyamatoknak tudható be az, hogy az építőiparban a kinnlevőségek befolyásáig eltelt idő mediánértéke 90 nap, a tartozások megfizetéséé pedig 74 nap, amely értékek a legmagasabbak a világon az összes vizsgált iparág közt.

Az Amerikai Egyesült Államokban a zálogok alapvetőek a szerződéses munkafolyamatok teljesítésének biztosítása szempontjából. Az építőipar szereplői igen sok időt és energiát fordítanak a zálogjogok kezelésére - kezdve a vállalkozóktól, akiknek ügyelniük kell a zálogjogok fenntartására és meg kell felelniük az egyes államokban gyakran eltérő zálogjogi jogszabályoknak egészen az építtetőkig, akiknek (annak érdekében, hogy a projekt eredményeként létrejött építmény mentes legyen bárminemű tehertől vagy zálogjogtól) gondoskodniuk kell arról, hogy a kifizetés fázisában az építéssel megbízott vállalkozó lemondjon zálogjogáról. Az építőiparban globális szinten is hasonlóak a fizetéssel kapcsolatos kihívások, illetve hasonlóan összetettek a fizetési folyamatok.

A Levelset vezérigazgatója, Scott Wolfe, Jr. a következőket nyilatkozta: "Az általunk kidolgozott megoldás hozzásegíti az ágazat szereplőit ahhoz, hogy gyorsabban megkapják termékük/munkájuk ellenértékét, illetve kevésbé legyen nehéz a szükséges pénzeszközök biztosítása. A rendkívül megbízható fizetési és kapcsolati adatokat biztosító Levelsetet ez idáig már több mint 250 000 felhasználó alkalmazta mintegy 6,5 millió építési projekt során. A Procore-ral együttműködve még nagyobb mértékben tudjuk majd támogatni az ágazat szereplőit abban, hogy gyorsabban befolyjanak kinnlevőségeik, a fizetési folyamatok átláthatóbbak, a dokumentálási folyamatok pedig zökkenőmentesebbek legyenek." A Levelset 2018 áprilisa óta partnere a Procore App Marketplace-nek. Ma már több mint 3 300 ügyfele használja a cég zálogjogkezelési megoldását a jogi előírásoknak való megfelelést biztosító munkafolyamatok kezelése során.

A felvásárlásra vonatkozó részletes információk

A Procore a megállapodás szerint a Levelsetet körülbelül 500 millió USA dolláros vételárért vásárolja meg, amelyből mintegy 425 millió USA dollár készpénzben kerül kifizetésre a működő tőkével, az ügyleti költségekkel, a pénzkészletekkel és adósságokkal kapcsolatos szokásos korrekciókat követően, a fennmaradó, megközelítőleg 75 millió USA dollár pedig Procore törzsrészvénnyel kerül kiegyenlítésre. Az ügylet zárására várhatóan az idei év negyedik negyedévében kerül sor a szokásos zárási feltételek teljesülésétől függően.

A Levelset kizárólagos pénzügyi tanácsadója a D.A. Davidson, jogi tanácsadója pedig a Jones Walker LLP. A Procore-t a Cooley LLP segíti jogi tanácsadóként.

A felvásárlás további részletei és a szerződéses feltételekre vonatkozó információk egy, a Procore által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [SEC]) a 8-K jelű formanyomtatványon benyújtásra kerülő jelentésben kerülnek közlésre.

A telefonkonferenciára vonatkozó információk

A Procore szeptember 22-én, csendes-óceáni idő szerint du. 2:00 órakor (keleti-parti idő szerint du. 5:00 órakor ) telefonkonferenciát tart a felvásárlás megvitatása céljából. A telefonkonferencia élő adásban közvetítésre kerül az interneten keresztül és az arról készült felvétel elérhető lesz az investors.procore.com internetes címen. A telefonkonferencián a 877-284-6233-as telefonszám tárcsázásával (USA) vagy a 873-415-0281-es (nemzetközi) telefonszám tárcsázásával és a 2838218-as azonosító kód megadásával lehet részt venni. (folyt.)



2021. szeptember 24., péntek 11:11

A Procore felvásárolja a Levelsetet az építőipari zálogkezelési munkafolyamatok egyszerűsítése céljából (2. rész)
    Carpinteria, Kalifornia állam, USA, 2021. szeptember 24., péntek (Business Wire/OTS) -

    Előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény az Amerikai Egyesült Államok értékpapírokról szóló módosított 1933. évi törvénye (más néven Értékpapírtörvény) (Securities Act of 1933) 27A bekezdése, valamint az értékpapírtőzsdéről szóló, módosított 1934. évi törvénye (más néven Értékpapírtőzsde-törvény) 21E bekezdése alapján olyan, ún. "előremutató állításoknak" minősülő állításokat tartalmaz a Procore-ról és iparágáról, amelyek fokozott kockázatok és bizonytalansági tényezők tárgyát képezik. A jelen sajtóközleményben szereplő összes olyan állítás, amely nem korábbi tényadatokra vonatkozik, a Procore jövőbeli üzemi eredményeire és pénzügyi helyzetére, üzleti stratégiájára és terveire, piaci növekedésére és növekedési tendenciáira, valamint a jövőbeli tevékenységével kapcsolatos célkitűzéseire vonatkozó előremutató állításnak tekintendő. Az előremutató állítások általában jövőbeli eseményekre vagy a Procore jövőbeli pénzügyi és üzemi teljesítményére vonatkoznak.
Egyes esetekben az előremutató állítások azonosíthatók, mivel olyan szavak szerepelnek bennük, mint a "várakozásaink szerint", "úgy hisszük", "megfontolás alatt áll", "továbbra is", "tudnánk", "becsléseink szerint", "várhatóan", "szándékozunk", "lehet", "terveink szerint", "esetleges", "előrejelzéseink szerint", "prognosztizált", "kellene", "cél", "fogunk" vagy "lenne", illetve ezek tagadó formái, valamint hasonló olyan szavak vagy kifejezések, amelyek a Procore várakozásaira, stratégiájára, terveire vagy szándékaira vonatkoznak, jövőbeli eseményeket vagy tendenciákat prognosztizálnak vagy jeleznek, és nem korábbi tényadatokra vonatkoznak. Az olyan fontos kockázatok és bizonytalansági tényezők közé, amelyek hatására a Procore tényleges eredményei és pénzügyi helyzete nagy mértékben eltérhet az előremutató állításokban felvázolttól, többek közt a következők tartoznak: (i) kockázatok a következőkkel kapcsolatban: (a) annak lehetősége, hogy a Levelsettel kötött ügylet zárási feltételei nem vagy nem megfelelő időben teljesülnek, illetve azokról nem történik vagy nem megfelelő időben történik lemondás, ideértve azt, hogy egy kormányzati egység megtiltja, késlelteti vagy elutasítja a szabályzói jóváhagyás megadását, (b) az ügylet várt előnyei megvalósulásának vagy kiaknázásának sikertelensége, ideértve azt, hogy a Procore nem tudja sikeresen integrálni a Levelsetet üzleti szervezetébe, (c) a vezetőség figyelmének elterelődése a folyamatban lévő üzleti tevékenységekről, (d) jogi eljárás esetleges elindítása vagy kimenetele a javasolt ügylettel kapcsolatosan a Procore vagy a Levelset ellen, valamint (f) az ügylet hatása az egyesült vállalatra, ideértve az üzemi költségekre vonatkozó hatásokat, az ügyfélvesztést és az üzleti tevékenységben bekövetkező fennakadásokat; (ii) a Procore vagy a Levelset üzlet modelljét érintő jogszabályi és szabályzási változások; (iii) a piaci vagy ágazati feltételekben, a szabályzási környezetben és a Procore vagy a Levelset technológiái és szolgáltatásai fogadtatásában bekövetkező változások; (iv) peres eljárások eredményei vagy biztonsági incidens bekövetkezése; (v) a Procore vagy a Levelset egy vagy több kulcsfontosságú ügyfelének vagy partnerének elvesztése; (vi) a COVID-19-járvány hatásai a Procore vagy a Levelset üzleti tevékenységére és üzemi eredményére; (vii) változások a Procore vagy a Levelset képességében arra, hogy megfelelően kvalifikált csapattagokat vegyen fel, illetve megtartsa azokat; valamint (viii) a Procore által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [SEC]) időről időre benyújtott egyéb dokumentumokban leírt kockázatok, ideértve a Procore 2021. május 9-i keltű végleges Részvénykibocsátási tájékoztatójának Kockázati tényezők (Risk Factors) című részében, illetve a 10-Q formanyomtatványon benyújtott Negyedéves jelentésében felsorolt kockázatokat, mely dokumentumok tartalma a vállalat pénzügyi eredményeivel és az előremutató állításokkal együttesen veendő figyelembe. Továbbá megjegyzendő, hogy a Procore rendkívül éles verseny közepette, gyorsan változó piaci környezetben végzi tevékenységét, mely környezetben időről időre új kockázatok merülnek fel. A Procore nem tudja megjósolni az összes olyan kockázatot és bizonytalansági tényezőt, amely hatással lehet a jelen sajtóközleményben található előremutató állításokra, ezért előfordulhat, hogy az előremutató állításokban leírt eredmények, események és körülmények nem érhetők el, illetve nem következnek be, és így a tényleges eredmények, események és körülmények jelentős mértékben eltérnek az előremutató állításokban leírt eredményektől, eseményektől és körülményektől.

Az e sajtóközleményben közölt összes előremutató állítás kizárólag az azok közlésének időpontjában fennálló eseményekkel kapcsolatos. A Procore nem vállal felelősséget a jelen sajtóközleményben közölt egyetlen előremutató állítás a célból való módosítására sem, hogy az tükrözze a jelen sajtóközlemény kiadásának időpontja után bekövetkező eseményeket vagy elérhetővé váló új információkat, illetve nem várt események bekövetkezését, kivéve, ha azt a vonatkozó jogszabályok előírják. Előfordulhat, hogy a Procore nem hajtja végre az általa tett előremutató állításokban leírt terveit, nem valósítja meg szándékait, illetve várakozásai nem bizonyulnak valósnak, ezért a jelen sajtóközlemény olvasóit arra intjük, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben ezekre az előremutató állításokra. A Procore által közölt előremutató állítások nem tükrözik semmiféle jövőbeli felvásárlás, összeolvadás, vállalatiegység-értékesítés, vegyesvállalat-alapítás vagy befektetés esetleges hatásait. (folyt.)



2021. szeptember 24., péntek 11:12

A Procore felvásárolja a Levelsetet az építőipari zálogkezelési munkafolyamatok egyszerűsítése céljából (3. rész)
    Carpinteria, Kalifornia állam, USA, 2021. szeptember 24., péntek (Business Wire/OTS) -

    
Amit a Procore-ról tudni kell…

A Procore építéskezelési szoftverek vezető szolgáltatója. Ez idáig több mint 1 millió projekt valósult meg és több mint 1 billió USA dollár értékű építmény jött létre a Procore platformjának használatával. Platformunk a projektek összes érdekcsoportja számára olyan megoldásokat kínál, amelyeket kifejezetten az építőipar (azaz a tulajdonosok, a fővállalkozók és a speciális tevékenységeket végző alvállalkozók) számára fejlesztettünk ki. A Procore különféle alkalmazásokat kínáló piactere (Procore App Marketplace) partnereink számos, a platformunkhoz zökkenőmentesen kapcsolódó megoldását kínálja, biztosítva az építőipari szakembereknek az a lehetőséget, hogy a számukra legmegfelelőbb megoldást választhassák ki. A Procore, melynek központja Carpinteria városában, Kalifornia államban található, számos irodát működtet szerte a világon. További információk a Procore.com internetes címen állnak rendelkezésre.

Amit a Levelset-ről tudni kell…

A Levelset egy építési szoftvereket kínáló vállalat, amely segíti az építőipar szereplőit a fizetési ügyletek, illetve a szabályozásoknak való megfelelést biztosító folyamatok egyszerűsítésében, a pénzügyi kockázatok csökkentésében és a pénzáramlás javításában. Támogatása gyorsabb fizetést, illetve a szükséges tőkeforrásokhoz való megbízható hozzáférést eredményez, miáltal az építőipari szereplők kevesebb kellemetlen meglepetéssel találják szemben magukat. A mintegy 300 alkalmazottat foglalkoztató Levelset központja Louisiana államban, New Orleans városában található, és a cég irodákat működtet Austinban (Texas), valamint Egyiptomban, Kairóban. További információk a Levelset.com internetes címen állnak rendelkezésre.

PROCORE-IR

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210922005931/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Roohi Saeed
press@procore.com

Befektetői kapcsolatok:
Matthew Puljiz
ir@procore.com

Forrás: Procore Technologies, Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.