OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. szeptember 23., csütörtök 13:37

Világsztárok, élmények, tapstól hangos Margitsziget: egy felejthetetlen nyár! (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 23., csütörtök (OTS) - A Margitszigeti Szabadtéri Színház sikeres nyári évadot zárt az idén. A siker számokban, élményben és munkalehetőségben is mérhető. A teátrum 2021-ben az eddig megszokottnál is hosszabb - 4 hónapos - évaddal és gazdagabb repertoárral jelentkezett, melyet sikerre vitt. Mindemellett pedig ellátott, egy az intézmény számára kiemelten fontos "közfeladatot": fellépési lehetőséget, munkát adott a művészek és háttérdolgozók számára.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210923_001.jpg

"A szabadtéri környezet, az idilli hangulat önmagában lenyűgöző élményt nyújt minden vendégünknek, ám a csoda valójában a színpadon születik meg estéről estére. Minden korosztály számára szeretnénk értékes kikapcsolódásra lehetőséget adni, az edukációt is belopva a programokba. Nálunk a Margitszigeten a tradicionális és a modern nem csak megfér egymás mellett, egymásba fonódva illeszkedik színházunk kínálatába" - értékelt Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezetője és művészeti vezetője, majd így folytatta: "Kiemelten fontos feladatomnak tekintettem, tekintettük idén is, hogy a járvány időszakában a kőszínházakban "rekedt" és le nem játszott értékes daraboknak, koncerteknek helyet adjunk, fellépési és munkaalkalmat adva a színházi dolgozóknak, az átélhető élmény lehetőségét pedig a közönségnek. Befogadó és biztonságos színház vagyunk."

A 2021-es évad számokban:
4 hónap alatt, közel 40 nagyszínpadi előadás hazai és nemzetközi sztárok közreműködésével, 40 ingyenes gyerek és családi program, irodalmi séták és kiállítások tették izgalmassá Budapest ikonikus helyszínén az idei nyarat. A teátrum programjaira hozzávetőleg 80 000 néző váltott jegyet, jött el nyitott szívvel és élményekre szomjazva. Több mint 40 nemzetközileg elismert művész, illetve világsztár lépett színpadra a Margitszigeten idén. A magyar művészek száma pedig több százra tehető, a háttérdolgozókkal együtt közelít az ezerhez.

Külföldi sztárok - külföldi és hazai közönségigények
"A Margitszigeti Szabadtéri Színház repertoárja, hagyományosan, a nemzetközileg ismert és elismert művészek fellépésére is épül. A fenti számok mutatják, hogy idén is sikerült meghívni őket, akik maguk is a hírünket vihetik és viszik is a nagyvilágban. Bár a belföldi turizmus élénkülésével egy időben nőtt az érdeklődés a szabadtéri színházak iránt, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon érezhető volt a külföldi látogatók elmaradása" - mondta Bán Teodóra, majd hozzátette: Ezért fontos feladatunk a hazai közönségnek is vonzó programkínálat kialakítása.

A művészeti programról
Nem csoda, hogy a Margitszigeti Színház közönsége felkapta a fejét olyan nevek hallatán, mint a balett fenegyereke, Szergej Polunyin, az amerikai jazzgitáros és zeneszerző Stanley Jordan, a világhírű rendező, Calixto Bieito, a híres koreográfus, Hervé Koubi vagy a zongora mágus Lucas & Arthur Jussen és Havasi Balázs. Olyan nemzetközileg elismert operaénekesek, mint: Arthuro Chacón Cruz, Maria Grazia Schiavo és Kálmándy Mihály.

Az opera szerelmeseinek valódi csemegékkel szolgált a színház, a látványos Carmen magyarországi bemutatója mellett, augusztus 20-án, a nemzeti ünnep alkalmából nemzeti operánk, a Bánk bán volt repertoáron, Verdi előtt pedig, az idei ünnepi évében, operagálával tisztelgett a teátrum. Különösen fontos a Margitszigeti Színház számára ez a műfaj, így a Magyar Állami Operaház, a Nemzeti Filharmonikusok és az Óbudai Danubia Zenekar évről-évre szerepel a színház produkcióiban. Idén pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes egészítette ki az együttesek sorát, valamint a 25. Duna Karnevál Gála megrendezése és Pál István Szalonna és Bandája fellépése is gazdagította a művészeti kínálatot. A film-zene koncert 2021-ben Mozart műveit és életútját járta körbe.

Emellett a fellépők között említhetjük, a minden évben őrületes hangulatot varázsoló, Fenyő Miklóst, Dés Lászlót a Pál utcai fiúkkal a Vígszínházból, a Budapest Bár zenekart Mező Misivel és Kiss Tibivel, Demjén Ferencet, Caramelt, Tóth Verát és Tóth Gabit, Presser Gábort és Karácsony Jánost a Csík zenekar társaságában, vagy épp a továbbra is humorával és szellemes dalaival újra meg újra csillanni tudó Geszti Pétert is. A Budapest Klezmer Band, valamint a Zagar pedig a nagyszínpadon ünnepelte 30., illetve 20. jubileumi koncertjét. A Margitsziget impozáns színpadára egész nyáron sorra érkeztek a nagyobbnál nagyobb nevek, velük felejthetetlen produkciók és az elmaradhatatlan tapsvihar.

A musical rajongók számára is széles volt a választék: a Puskás, a Hegedűs a háztetőn, a Kabaré és a Tesla musicaleket állították színpadra. A balett iránt elkötelezett nézők pedig egy új bemutatót láthattak, először Magyarországon, Odüsszeia címmel, az évad nagy szenzációjaként pedig a Raszputyin bőrébe bújó orosz balettművész világsztárt, Szergej Polunyint csodálhatták meg társulatával. (folyt.)



2021. szeptember 23., csütörtök 13:37

Világsztárok, élmények, tapstól hangos Margitsziget: egy felejthetetlen nyár! (2. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 23., csütörtök (OTS) -

    
Családi programok - a színház társadalmi és edukációs küldetése

A nagyszínpadi előadások mellett, a színház idilli környezetében hétvégeken ingyenes, tartalmas programokkal mesékkel, interaktív foglalkozásokkal várta a családokat, melyek minden esetben teltházzal futottak. Hatalmas sikerrel zajlottak az irodalmi séták, a Koraesti térzene eseményei, az idén 110 éves Víztoronyban pedig változatos kiállításokat rendeztek egész nyáron.

Egy kalandor bátor álmával kezdődött a Margitszigeti Szabadtéri Színpad története. Réges-régen egy merész ötlet vált kézzel foghatóvá, mikor megszületett a színházi élet a Margitsziget romantikus környezetében.
"Mi tovább visszük ezt az álmot! Műsorunkat hosszú évek óta jellemzi a nyitottság, a képzelőerő és a sokoldalúság. Színházunk jócskán tartogatott ebben az évadban is felemelő pillanatokat, népszerű dallamokat, küzdelmeket, drámákat és örömöket a színpadon, melyek hozzájárultak a hamisítatlan életérzéshez, mely a Margitszigeti Színházat oly egyedivé és különlegesség teszi." - áll a Margitszigeti Színház értékelőjében.

Az adventi időszakot megelőzően - már hagyományosan - várható ajándékkártya, kedvezménykártya kibocsátás, mellyel a visszatérő és az új közönségének is szeretne kedvezni a színház. Ezzel egyidőben a jövő évi Highlight-okat, azaz nagyprodukciókat is kihirdeti a teátrum. Természetesen a jövő évre is számtalan új produkcióval, nagy bemutatókkal, régi kedvencekkel, sztárokkal készül a színház, hisz célja minden évben ugyanaz, hogy közönsége feltöltődve, élménnyel gazdagodva lépjen ki a nézőteréről és hazavigyen egy kis darabot a csodából.

Margitszigeti Színház
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.