2024. április 23. kedd

2021. szeptember 23., csütörtök 11:49

A "Hidden Gem" megérkezett Rotterdamba, ahol átalakítják fémtartalmú rögök gyűjtésére alkalmas hajóvá a The Metals Company számára (1. rész)
    New York, 2021. szeptember 23., csütörtök (Business Wire/OTS) - A 228 méter hosszú hajó várhatóan az első lesz, amelyet az Amerikai Hajózási Hivatal (American Bureau of Shipping [ABS]) víz alatti bányászhajóként sorol be - Folyamatban van a berendezések beépítése annak érdekében, hogy a kísérleti röggyűjtő hajón elhelyezhető legyen a kiemelő rendszer, melynek fejlesztésén, illetve előállításán az Allseas jelenleg dolgozik - A gyártó létesítményében megkezdődtek a hajóba beépítendő rendszer összetevőinek gyári átvételi vizsgálatai

A The Metals Company (Nasdaq: TMC) ma bejelentette, hogy a "Hidden Gem" névre átnevezett, 228 méter hosszú korábbi fúróhajó megérkezett Hollandiába, Rotterdam városába, hogy megkezdődhessen átalakítása, amelynek eredményeként a várakozások szerint az első hajó lesz, amelyet az Amerikai Hajózási Hivatal (American Bureau of Shipping [ABS]) víz alatti bányászhajóként sorol be. Az ultra-mélyvízi fúróhajót, amely 200 embert képes befogadni, a TMC stratégiai együttműködő partnere, az Allseas vásárolta meg 2020 márciusában, mivel a hajó kialakítása alkalmassá teszi azt olyan átalakítások elvégzésére, amelyek lehetővé teszik a különféle fémeket tartalmazó rögök tengerfenékről való felhozatalára szolgáló, 4,5 kilométer hosszú kiemelő rendszer hajóra való telepítését.

Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20210921005945/en/

EAz Allseas-zel együttműködve a The Metals Company-val (korábbi nevén DeepGreen Metals Inc.) egy mélytengeri ásványgyűjtő rendszer kifejlesztésén dolgozik azzal a céllal, hogy lehetővé tegye a tengerfenéken lévő, különféle fémeket tartalmazó rögök felelős módon való összegyűjtését, felszínre hozatalát és a szárazföldre való eljuttatását. A rögök nagy mennyiségben tartalmaznak nikkelt, mangánt, rezet és kobaltot, azaz az elektromos járművek akkumulátoraihoz és a megújuló energiát hasznosító technológiákhoz szükséges legfontosabb fémeket.

"Nagyon örülünk annak, hogy a "Hidden Gem" megérkezett Európába, és hogy az Allseas máris jelentős előrehaladást ért el az átalakításában" - nyilatkozta Gerard Barron, a The Metals Company elnök-vezérigazgatója. "A hajó átalakítási folyamata jelenleg a szárazdokkban való karbantartási szakaszban tart, ami reményt ad arra, hogy már jóval a 2022-re tervezett kísérleti bányászprojektünk előtt zökkenőmentesen és időben lezajlik a folyamat."

A The Metals Company nemrégiben zárta le egy SPAC-val (speciális célú akvizíciós társaság) való összeolvadását és jegyzésre került a Nasdaq-on, amihez örömmel gratulált stratégiai partnere, az offshore technológiák terén az egyik globális vezető cégnek számító Allseas. "A társaság egyik jelentős meglévő, illetve ún. "PIPE"* befektetőjeként megerősítettük stratégiai kapcsolatunkat a The Metals Company-val. Osztozunk azon céljukban, hogy létrehozzák a világ legnagyobbra becsült akkumulátorfém-forrását, amely kulcsfontosságú lesz a zöld gazdasággá való átalakulás során" - magyarázta az Allseas alapítója és elnöke, Edward Heerema.

* (tőzsdén jegyzett vállalat [tőzsdén nem forgalmazott] részvényeit kedvezményes áron, közvetlenül a vállalattól megvásárló magánbefektető)

A TMC és az Allseas várakozásai szerint a hajó 2022 közepére működőképes állapotba kerül és így elkezdődhetnek a kísérleti fémtartalmúrög-gyűjtési tesztek.

Amit a The Metals Company-ról tudni kell…

A The Metals Company a természeti környezetre kisebb hatást gyakorló akkumulátorfémek előállítása céljából tengerfenéki fémtartalmú rögök gyűjtésével foglalkozó, kanadai vállalat, amely kettős küldetést vall magáénak: (1) a tiszta energia használatára való átálláshoz szükséges fémek biztosítása olyan módszerekkel, amelyek a lehető legkisebb negatív hatást gyakorolják a természeti környezetre és a társadalomra, valamint (2) a körkörös fémgazdasággá való átalakulás felgyorsítása. A vállalat leányvállalatain keresztül feltárási és kereskedelmi jogokkal rendelkezik három fémtartalmú rögök bányászására alkalmas szerződéses területre vonatkozóan a Csendes-óceán Clarion Clipperton zónájában, amelyet a Nemzetközi Tengerfenék Hatóság (International Seabed Authority [ISA])felügyel és Nauru, Kiribati és a Tongai Királyság szponzorál.
További információk a következő internetes címen érhetők el: www.metals.co.

Amit az Allseas-ről tudni kell…

Az Allseas Group S.A. az offshore vezetékek telepítését, nehéz terhek emelését és tenger alatti építést szerződéses alapon végző cégek közt globális vezetőnek számító vállalat. A cég több mint 4000 embert foglalkoztat világszerte, és flottájában számos különleges vízi jármű található, ideértve nehézteher-szállító és csővezeték-telepítő hajókat, illetve az ezeket kisegítő vízi járműveket, amelyek nagy részét a cég saját maga tervezte és fejlesztette.
További információk az Allseas-ről a következő internetes címen érhetők el: www.allseas.com

Előremutató állítások

A jelen közleményben szereplő egyes állítások nem korábbi tényadatokra vonatkoznak, ezért az Amerikai Egyesült Államok Magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformjáról szóló 1995. évi törvénye (Private Securities Litigation Reform Act of 1955) ún. "Safe Harbor" ("biztonságos kikötő") (felelősség elhárítására vonatkozó) rendelkezéseinek értelmében ún. "előremutató állításoknak" minősülnek. (folyt.)

2021. szeptember 23., csütörtök 11:49

A "Hidden Gem" megérkezett Rotterdamba, ahol átalakítják fémtartalmú rögök gyűjtésére alkalmas hajóvá a The Metals Company számára (2. rész)
    New York, 2021. szeptember 23., csütörtök (Business Wire/OTS) -

Az előremutató állításokban általában olyan szavak szerepelnek, mint az "úgy hisszük", "lehet", "lesz", "becsléseink szerint", "továbbra is", "előre láthatóan", "szándékozunk", "várakozásaink szerint", "kellene", "lenne", "terveink szerint", "előrejelzéseink szerint", "esetleges", "úgy tűnik", "keressük", "jövőbeli", "kilátások" és hasonló olyan kifejezések, amelyek jövőbeli eseményeket vagy tendenciákat prognosztizálnak vagy jeleznek, és nem korábbi tényadatokra vonatkoznak.
Ezek közé az előremutató állítások közé tartoznak, többek közt, a következőkre vonatkozó állítások: a TMC várakozásai a feltáró hajóval kapcsolatban; a cég berendezéseinek használata és működése; a cég együttműködése az Allseas-zel; valamint a kísérleti röggyűjtési tesztek. Ezekre az előremutató állításokra olyan jelentős kockázatok és bizonytalansági tényezők lehetnek hatással, amelyek következtében a tényleges eredményeink jelentős mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban felvázolt eredményektől. A legtöbb ilyen tényezőre a TMC-nek nincsen befolyása, és e tényezők többsége nehezen prognosztizálható. Az ilyen eltéréseket előidéző tényezők közé tartoznak, de nem korlátozódnak ezekre a következők: a vállalat sikertelensége a TMC részvényei Nasdaq-on való jegyzésének fenntartása terén; a vállalat képessége arra, hogy felismerje a nemrégiben megvalósított üzleti egyesítés várható előnyeit, melyekre kihatással lehet, többek közt, a tengerfenéken lévő, különféle fémeket tartalmazó rögök bányászatának és feldolgozásának kereskedelmi és műszaki szempontból való megvalósíthatósága; az akkumulátorfémek iránti kereslet, illetve azok kínálata; az akkumulátorfémek árának jövőbeli alakulása; az ISA fémtartalmú rögök Clarion-Clipperton zónában való feltárásának jogi és műszaki kereteit meghatározó feltárási szabályai kiadásának időzítése és tartalma; a tengerfenéki mélytengeri bányászatra vonatkozó kormányzati szabályok és a bányászati törvények és szabályozások változásai; környezeti kockázatok; a jövőbeli becsült termelés megvalósulásának ideje és a termelt mennyiség, a kitermelési költségek, a tőkeberuházási kiadások és a további tőkeigény; az üzemi tevékenységből származó cash flow; a TMC képessége arra, hogy a jövőben további finanszírozási forrásokat vegyen igénybe; nem várt helyreállítási kiadások; biztosítással kapcsolatos követelések és korlátok; a bányászható ásványkincs mennyiségére vonatkozó becslések bizonytalansága; a geológiai, hidrológiai, metallurgiai és geotechnológiai vizsgálatok kimenetelének és az ezeken alapuló vélemények kedvező voltának bizonytalansága; infrastrukturális kockázatok; a TMC képessége arra, hogy az üzleti egyesüléssel kapcsolatos részvényjegyzési megállapodások alapján fennálló kötelezettségeiket nem teljesítő befektetőkkel kapcsolatban érvényesítse jogait, illetve az ezzel kapcsolatos esetleges pereskedés kockázata, valamint a kulcsfontosságú vezetőktől és ügyvezetőktől való függés; továbbá egyéb olyan kockázatok és bizonytalansági tényezők, amelyek adott esetben közlésre kerülnek vagy fognak kerülni a nemrégiben lezárt üzleti egyesüléssel kapcsolatos meghatalmazotti nyilatkozatban/részvénykibocsátási tájékoztatóban, ideértve az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [SEC]) benyújtott meghatalmazotti nyilatkozat/részvénykibocsátási tájékoztató Kockázati tényezők (Risk Factors) című részében, illetve a SEC-hez benyújtott egyéb dokumentumokban felsorolt kockázatokat és bizonytalansági tényezőket.
A TMC felhívja a figyelmet arra, hogy a tényezőket felsoroló fenti lista nem feltétlenül tartalmazza az összes lehetséges tényezőt. A TMC arra inti e közlemény olvasóit, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben semminemű előremutató állításra, mivel azok a jelen sajtóközlemény kiadásának időpontjában fennálló körülményekre vonatkoznak. A TMC nem vállal felelősséget, illetve elhárít mindennemű kötelezettséget arra vonatkozóan, hogy bármely előremutató állításra vonatkozóan nyilvános frissítést vagy módosítást adjon ki az előremutató állítások alapjául szolgáló várakozásaiban vagy a jövőbeli eseményekben, feltételekben vagy körülményekben bekövetkező változások következtében.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210921005945/en/

Kapcsolat:
Chelsea Lauber | Antenna Group | tmc@antennagroup.com

Forrás: The Metals Company

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.