OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. szeptember 20., hétfő 08:25

Megint divatba jöhet a flangálás? - Irány a város!
    Budapest, 2021. szeptember 20., hétfő (OTS) - Számos építészeti, természeti és kulturális kincs található minden városban, csupán el kell sajátítani a kószálás, vagyis a flangálás művészetét, ahogyan a franciák is tették! A Direct One előfizetői általá is elérhető National Geographic csatorna a városok kedvelőinek és a tanulni vágyóknak egy különleges négy hetes műsorfolyamot állított össze, amely során a tévé képernyői előtt külföldi városokat is megismerhetnek a nézők.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210920_001.jpg

A koronavírus az utazási szokásokat is megváltoztatta egy időre, hiszen többen választották a magyarországi úticélokat és bizonyára sokan döntöttek úgy, hogy inkább körbe néznek a saját városukban. A cél nélküli sétálgatás is hozhat új tapasztalatokat és flow-élményt, amennyiben elsajátítjuk ennek a művészetét! A flâneur, vagyis a városban céltalanul sétáló, kóborló ember, a 19. századi Franciaország egyik fontos szimbóluma. Ebben a században, az iparosodás az következtében átalakult az építészet, a város szerkezete, létrejöttek a nagyvárosok. Ezzel egyidejűleg megjelent a modern, városi ember is, akinek megváltozott az élettere, ezzel együtt az életmódja is. Népszerűvé vált a lassú gyaloglás a város utcáin - a kószálás művészete pedig a városok egyik megismerési módjává vált. A bámészkodás, a ráérős tempóban való sétálás, vagyis a flangálás, lehetővé teszi a mindennapi élet megfigyelését, és a város érdekességeire való rácsodálkozást is.

A városban való csatangolás művészete elsősorban azzal kezdődik, hogy elég időt hagy magának a városlakó ember a sétálásra, és olyan szemmel néz körbe a megszokott tereken, mintha addig soha nem látta volna. Valamint, ráérősen, komótosan gyalogol, miközben az épületek tetejét, homlokzatát, és a látókörébe akadó minden apró tárgyakat is alaposan megfigyel; tulajdonképpen utazó szemmel tekint a saját városára és rácsodálkozik a város kincseire.

A National Geographic csatorna a városok kedvelőinek és a tanulni vágyóknak egy különleges négy hetes műsorfolyamot állított össze, amely során a tévé képernyői előtt külföldi városokat is megismerhetnek a nézők. A városokra és az építészetre koncentráló műsorok szeptember 23-tól október 15-éig lesznek láthatóak a National Geographic csatornán.  Ebben a kiemelt időszakban olyan prémium műsorok lesznek láthatóak, mint a Városépítők, illetve a Top 10 - Az építészet remekművei. Mindemellett láthatjuk a régi kedvenceket is: Megastadionok, Elhagyott építmények, Elveszett városok nyomában, Mentsük meg Velencét!

A Városépítők című műsor epizódjaiban nyomon követhetjük a nagyvárosok kihívásait. Nápolyra például egy aktív tűzhányó jelent veszélyt, a "világ legélhetőbb városaként" ismert Melbourne-nek a beköltözők nagy száma okoz gondot, Tokió és New York pedig - sok másik várossal együtt - a globális felmelegedés következményeitől retteg. A gondolatébresztő sorozat a Föld nyolc ikonikus metropoliszának gondjait, sikereit, problémáit és megoldásait tárja elénk. A Top 10 - Az építészet remekművei a nagyvárosi építészetet mutatja be, leginkább a terekre, parkokra és a legkiválóbb, legszebb építészeti megoldásokra fókuszálva.

A National Geographic csatorna a Direct One - https://www.directone.hu/ TV szolgáltató csatornakínálatában, az online TV felületen, illetve a mobilra, tabletre, laptopra és okostévére letölthető Direct Now alkalmazásában érhető el. A Direct Now alkalmazásban megtalálható National Geographic videótár pedig további színes tartalmakat kínál: ezen a felületen több száz órányi, lélegzetelállító felvételekkel illusztrált ismeretterjesztő, akárhányszor újrajátszható tartalom várja az érdeklődőket. Az app a content store-okban, a Google Play-ről és az App Store-ból tölthető le. További információ a www.directone.hu oldalon és a Direct One Facebook oldalán, https://m.facebook.com/DirectOne?_rdr  érhető el.

Irány a város: https://www.youtube.com/watch?v=w7jtRCN-3O8
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.