OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. december 5. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. szeptember 17., péntek 18:05

Prof. Dr. Pállinger Zoltán Tibor az Andrássy Egyetem Budapest új rektora
    Budapest, 2021. szeptember 17., péntek (OTS) - 2021. szeptember 1-jén lépett hivatalba az Andrássy Egyetem Budapest 5. rektora, Prof. Dr. Pállinger Zoltán Tibor. A köztársasági elnök általi kinevezésre szeptember 9-én  a Sándor-palota Tükörtermében került sor.

    Áder János köztársasági elnök szeptember 9-én Prof. Dr. Pállinger Zoltán Tibort nevezte ki az Andrássy Egyetem Budapest új rektorának. Megbízatása 2021. szeptemberétől három évre szól. Prof. Dr. Pállinger Zoltán Tibor Prof. Dr. Dietmar Meyert váltja a rektori székben, aki 2017-től vezette az AUB-t.

Pállinger professzor a St. Gallen-i Egyetemen állam- és politikatudományokat hallgatott, és ott is doktorált. Doktori címének megszerzése után a Svájci Szövetségi Kancelláriáján dolgozott. Ezután a Liechtenstein-Intézet tudományos munkatársa volt. 1998 óta különböző oktatói pozíciókat töltött be a zürichi ETH-n és a St. Gallen-i Egyetemen.

2007 óta az Andrássy Egyetem Budapest Politikaelmélet és Európai Demokráciakutatás tanszékvezetője. 2008 és 2021 között pedig a nemzetközi tanulmányok mesterképzési szak szakfelelőse volt. Pállinger professzor 2018-ban habilitált, 2020-ban pedig egyetemi tanárrá nevezte ki a magyar köztársasági elnök.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.