OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. szeptember 16., csütörtök 18:03

yoUDay: erre emlékezni fogunk
    Debrecen, 2021. szeptember 16., csütörtök (OTS) - Minden eddiginél nagyobb színpaddal, Tankcsapda-, Republic- és Wolf Kati-koncerttel, a DEAC sportolóinak és az oDEon egyetemi színház művészeinek szórakoztató show-műsorával indította a tanévet a Debreceni Egyetem. A Nagyerdei Stadionban tartott yoUDay-re mintegy tizenegyezren voltak kíváncsiak.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210916_001.jpg

Idén ötödik alkalommal rendezte meg szerda este a Debreceni Egyetem az új tanévet kezdő, az egész Európában egyedülálló, nagyszabású, látványos stadionshow-ját, a yoUDay-t. Az egyetemi összetartozás erősítését célzó rendezvény keretében sztárok is színpadra léptek. A műsor elején az egyetem több mint 100 országból érkezett külföldi hallgatói közösségét a különböző nemzetek lobogói köszöntötték.

Ezt követően Bács Zoltán az intézmény kancellárja a mintegy 11 ezer néző előtt tartott köszöntőjében arról beszélt, hogy nagyon jó ránézni a színpad előtt összegyűlt tömegre. Remélhetőleg az előttünk álló tanévre is az lesz majd jellemző, hogy megtelik élettel az egyetem - fogalmazott.

Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke kijelentette: ebben az intézményben minden egyetemi polgár olyan környezetben dolgozhat, olyan körülmények között tanulhat, és olyan tudást szerezhet, amelyre méltán lehetünk büszkék és lehet büszke magyar hazánk.

Csont István, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a hosszú távoktatás és karantén után végre ismét személyesen találkozhatnak az egyetemisták.
A folytatásban a stadion küzdőterén felállított - a korábbiaknál nagyobb - színpadon és annak kifutóján rövidebb, hosszabb koncertet adott a Tankcsapda, a Republic, Wolf Kati, az Abrakazabra, Sári Évi, Szirota Jennifer és Gudics Máté. A speakerek szerepét a népszerű rap-duó, az Animal Cannibals tagjai töltötték be. Összesen csaknem 200 táncos szerepelt a műsorban, a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület, az R&B Dance Hip Hop Tánciskola, Debrecen B-boys, valamint a Piruett Tánc Stúdió produkcióinak sokan tapsoltak. Szintén képviseltették magukat a DEAC sportolói, az oDEon Egyetemi Színház és a Szent Efrém Általános Iskola Kórusának tagjai, a UDream, a Debreceni Egyetem online tehetségkutató versenyének győztesei, valamint az egyetemi sportegyesület cheerleaderei. A szervezők a hangulatot egyebek mellett a színpad mellé felállított két 110 négyzetméteres led-falon vetített képekkel, filmekkel és pirotechnikai eszközökkel fokozták. A mintegy másfél órás műsor után rendkívül látványos lézershow nyitotta meg az idei yoUDay egyik újdonságát, a csaknem egy órán át tartó, ismert DJ-ket felvonultató stadiondiszkót.

- Azon, hogy a program feledhetetlen legyen összeszokott csapat, sok százan több mint egy hónapig dolgoztak - ismertette a hirek.unideb.hu-val Végh Veronika színpadi show rendező. Hozzátette: a szomszédos Víztoronyban és Hallban szintén sikeres zenés kiegészítő programokat tartottak.

A közönség soraiban mindenki remekül szórakozott. Erre a yoUDay-re még sokáig emlékezni fogunk.

Kelt: Debrecen, 2020. szeptember 16.

     Debreceni Egyetem Sajtóiroda
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.