2024. március 28. csütörtök

2021. szeptember 2., csütörtök 10:46

Az EIG befektetésének eredményeként új, független energiatermelő vállalat jött létre az Egyesült Királyságban (1. rész)
    Nottinghamshire, England, 2021. szeptember 2., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az EIG lezárta az 1332 MW-os kombinált ciklusú gázturbinás (CCGT) erőmű és egy Nottinghamshire-ben, Angliában található, 49 MW-os, akkumulátoros tároló felvásárlását célzó ügyletet - Az újonnan létrehozott West Burton Energy piaci pozíciója alkalmassá teszi a céget az energiaszektor átalakításának támogatására

Miután a globális energiaszektor egyik vezető intézményi befektetője és az infrastrukturális projektekkel foglalkozó befektetők közt is vezetőnek számító EIG megvásárolt az EDF Energy-től egy energiatermelő eszközöket tartalmazó portfóliót, augusztus 31-én létrehozta az Egyesült Királyság egyik vezető villamosenergia-ellátó vállalatát, a West Burton Energy-t. A tranzakció keretében, amelynek lezárására 2021. augusztus 31-én került sor, az EIG tulajdonába került a West Burton B (egy 1332 MW-os, kombinált ciklusú gázturbinás ("CCGT") erőmű) is, valamint egy Nottinghamshire-ben, Angliában található, 49 MW-os, akkumulátoros tároló.

R. Blair Thomas, az EIG elnöke és vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Ez az ügylet tökéletes összhangban van stratégiánkkal, mely magas minőségű eszközökbe, kategóriájukban a legjobbnak számító szakemberek által alkotott csapatokba és kulcsfontosságú energiaipari infrastruktúrába való befektetések végrehajtását célozza. A gáztüzelésű erőművek már bizonyították, hogy stratégiai fontosságúak az Egyesült Királyság elektromosenergia-ellátási rendszerében, és a West Burton Energy-be való befektetésünk is azon a véleményünkön alapul, hogy a gáz a jövőben is fontos szerepet fog játszani az energiaszektor átalakításában."

A West Burton B egy rendkívül rugalmas és hatékony CCGT erőmű, amely három kombinált ciklusú egységgel rendelkezik. A három blokk mintegy 1,5 millió otthon ellátására elegendő villamos áramot termel, és össze van kapcsolva Európa egyik legnagyobb tárolójával. Együttesen ezek a technológiák alapvető, igény szerinti energiatermelést biztosítanak, ami kulcsfontosságú az Egyesült Királyság átalakulóban lévő villamosáram-hálózata és egy alacsony szénfelhasználású gazdaság létrehozása szempontjából.

"Az erőmű nagy hatékonyságának köszönhetően kevesebb fosszilis üzemanyagot fogyaszt és az egységnyi megtermelt villamos áramra vetített emisszió is alacsonyabb" - magyarázta Mike Nason, a West Burton Energy erőmű vezetője. "Ez alapján, valamint figyelembe véve, hogy az újonnan létrehozott, független erőmű az egyik legújabb építésű létesítmény az országban, a West Burton Energy számára minden feltétel adott ahhoz, hogy az Egyesült Királyság fejlődő energiapiacának egyik vezetőjévé váljon."

Walid Mouawad, az EIG ügyvezető igazgatója hozzátette: "Ez fantasztikus lehetőség befektetőink számára, mivel a West Burton Energy olyan fejlesztéseket hajt végre, melyek eredményeként támogatni tudja a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás elérését a jövőben. A megújuló forrásokra támaszkodó villamosenergia-termelés jelentős növekedését látva úgy gondoljuk, hogy az akkumulátoros energiatárolási technológia továbbra is támogatni fogja az Egyesült Királyság nemzeti villamosenergia-hálózatának stabilitását. Az EIG-nek nagy örömére szolgál, hogy együttműködhet ezzel a hihetetlen csapattal és részese lehet a West Burton Energy fejlődése izgalmas, következő szakaszának."

Az EIG pénzügyi tanácsadója az ügylet során a Cantor Fitzgerald volt, a White & Case pedig az EIG jogi tanácsadójaként működött közre. (folyt.)

2021. szeptember 2., csütörtök 10:46

Az EIG befektetésének eredményeként új, független energiatermelő vállalat jött létre az Egyesült Királyságban (2. rész)
    Nottinghamshire, England, 2021. szeptember 2., csütörtök (Business Wire/OTS) -

Amit a West Burton Energy-ről tudni kell…

A West Burton Energy egy újonnan létrehozott, független energiatermelő vállalat, az Egyesült Királyság egyik vezető villamosenergia-ellátója. A Vállalat egy 1332 MW-os, kombinált ciklusú gázturbinás (CCGT) erőművel és egy 49 MW-os, akkumulátoros tárolóval rendelkezik, valamint engedélyt kapott egy nyílt ciklusú gázturbinát (OCGT) működtető létesítmény létrehozására Nottinghamshire-ben, Angliában. További információkért kérjük, látogasson el a West Burton Energy honlapjára a következő internetes címen: www.westburtonenergy.com.

Amit az EIG-ről tudni kell…

Az EIG a globális energiaszektor egyik vezető intézményi befektetője, amely energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik világszerte, és a 2021. június 30-i adatok szerint 22,5 milliárd USA dollár értékű eszközt kezel. 39 éves fennállása alatt az EIG hat kontinensen, 38 országban több mint 38,0 milliárd USA dollárt fektetett be az energiaszektorban lebonyolított több mint 373 projektbe vagy energiaipari vállalatba. Az EIG ügyfelei közé tartozik jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli, ázsiai és európai nyugdíjbiztosítási programok, biztosítótársaságok, alapítványok és magánvagyon-kezelő alapok közül. Az EIG központja Washington, D.C.-ben található, és irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban. További információkért kérjük, látogasson el az EIG honlapjára a www.eigpartners.com internetes címen.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210831005838/en/

Kapcsolat:

Médiakapcsolatok:
West Burton Energy
FTI Consulting
Stephanie Randall
+1 212-850-5603
WestBurtonEnergy@fticonsulting.com

EIG
Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com

Forrás: EIG

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.