OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. augusztus 31., kedd 10:05

Az Analog Devices sikeresen lezárta a Maxim Integrated felvásárlására irányuló ügyletet (1. rész)
    Wilmington, Massachusetts állam, USA, 2021. augusztus 31., kedd (Business Wire/OTS) - Az Analog Devices, Inc. (NASDAQ: ADI) augusztus 26-án bejelentette, hogy sikeresen lezárta a Maxim Integrated Products, Inc. (NASDAQ: MXIM). felvásárlására irányuló, korábban bejelentett ügyletet. A két cég egyesülése tovább erősíti az ADI pozícióját a nagyteljesítményű, analógfélvezető-gyártó vállalatok körében: a cég utolsó (záró) tizenkét hónapos bevétele meghaladta a 9 milliárd USA dollárt(1), árrései az iparág legjobbjának számítanak és szabad cash flow-ja több mint 3 milliárd USA dollár(1)  pro forma alapon.

    "A mai nap kiemelkedő mérföldkő az ADI számára, és nagyon örülünk annak, hogy üdvözölhetjük körünkben a Maxim csapatát, akik osztoznak abban a küldetésünkben, hogy még a legösszetettebb technológiai problémákat is megoldjuk ügyfeleink számára" - nyilatkozta Vincent Roche, elnök-vezérigazgató. "A több mint 10000 mérnök rendelkezésünkre álló szaktudására támaszkodva és a kategóriájukban a legjobbnak számító technológiáink palettájának a felvásárlás nyomán való bővülése eredményeként megfelelő helyzetben vagyunk ahhoz, hogy még átfogóbb, csúcstechnológiát képviselő megoldásokat dolgozzunk ki ügyfeleinknek. A Maximmal egyesülve az egyik előrevivője leszünk az analóg félvezetők terén való újítások következő hullámának, és eközben hozzájárulunk egy mindenki számára egészségesebb, biztonságosabb és fenntarthatóbb jövő létrehozásához."

A végleges megállapodás rendelkezései értelmében a Maxim részvényesei 0,63 ADI törzsrészvényt kaptak minden egyes Maxim törzsrészvényért. A Maxim törzsrészvényei ezt követően már nem kerülnek jegyzésre a NASDAQ részvénypiacon való kereskedés céljára.

Egyesített igazgatótanács

A tranzakció zárását követően Tunç Doluca, a Maxim korábbi elnök-vezérigazgatója és Mercedes Johnson, az Avago Technologies egyik alapító ügyvezetője csatlakozik az ADI igazgatótanácsának tagjaihoz. Doluca úr és Johnson úrhölgy az ügylet zárásáig a Maxim igazgatótanácsának tagja volt.

Különleges befektetői telefonkonferencia és élő internetes közvetítés

Az ADI tervei szerint az interneten keresztül élőben közvetített megbeszélést tart a cég közeljövőbeli tőkeallokációs prioritásairól és a 2021-es év negyedik negyedévére vonatkozó, módosított pénzügyi prognózisairól. Az interneten keresztül közvetített megbeszélés keleti parti idő szerint körülbelül de. 8:30-kor kezdődik 2021. szeptember 8-án Vincent Roche, elnök-vezérigazgató, Prashanth Mahendra-Rajah, a pénzügyekért felelős rangidős alelnök és pénzügyi igazgató, valamint Michael Lucarelli, a befektetői kapcsolatokért felelős rangidős igazgató részvételével.

A megbeszélés és az azt kísérő előadás valós időben hozzáférhető lesz az interneten keresztül az Analog Devices honlapjának Befektetői kapcsolatok (Investor Relations) aloldalán (investor.analog.com), illetve telefonon az alábbi telefonszámok hívásával:

Résztvevői betárcsázási szám (belföldi és nemzetközi): (833) 423-0297
Nemzetközi résztvevői jelszó: 8334230297
*(a belföldről betárcsázóknak nem kell jelszót megadniuk)

A telefonkonferenciáról készült felvétel körülbelül két órával a telefonkonferencia befejeződését követően legfeljebb két hétig elérhető lesz a 855-859-2056-os telefonszám hívásával és a 7115409 konferenciaazonosító megadásával.

Mind a sajtóközlemény, mind az élő internetes megbeszélésről készített felvétel archív változata elérhető lesz az investor.analog.com weboldalon.

Amit az Analog Devices-ról tudni kell…

Az Analog Devices, Inc. (NASDAQ: ADI) a modern digitális gazdaság egyik legfontosabb szegmensében tevékenykedve a valós világ jelenségeit analóg és kevert jelű, energiagazdálkodási, rádiófrekvenciás (RF), valamint digitális és szenzoros technológiáinak átfogó palettájára támaszkodva cselekvést megalapozó, hasznos adatokká alakítja át. Az ADI világszerte 125000 ügyfél számára több mint 75000 terméket biztosít az ipari, távközlési, gépjármű- és fogyasztói piacokon. Az ADI székhelye Wilmington városában, Massachusetts államban található. Látogasson el honlapunkra a http://www.analog.com internetes címen!

Előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény olyan, különféle témákra vonatkozó állításokat tartalmaz, melyek a szövetségi értékpapírtörvények alapján előremutató állításoknak minősülnek. Az előremutató állítások közé tartoznak például az ügylet várt előnyeire, az ügyletnek az egyesült vállalatok üzleti tevékenységére és jövőbeli pénzügyi és üzemi eredményeire, valamint az ügyletből eredő szinergiák várt mennyiségére és érvényesülésének idejére vonatkozó állítások. A nem korábbi tényadatokra vonatkozó állítások, ideértve az ADI nézeteire, terveire és várakozásaira vonatkozó állításokat is, előremutató állításoknak tekintendők. Ezek az állítások az ADI jelenlegi várakozásain alapulnak, és egy sor olyan körülmény és bizonytalansági tényező hathat rájuk, amelyek következtében a tényleges eredmények nagy mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban leírt eredményektől. (folyt.)



2021. augusztus 31., kedd 10:06

Az Analog Devices sikeresen lezárta a Maxim Integrated felvásárlására irányuló ügyletet (2. rész)
    Wilmington, Massachusetts állam, USA, 2021. augusztus 31., kedd (Business Wire/OTS) -

    
Az előremutató állítások gyakran tartalmaznak olyan szavakat mint "várakozásaink szerint", "előre láthatóan", "szándékaink szerint", "terveink szerint", "úgy hisszük", "fogunk", "becsléseink szerint", "csinálnánk", "céljaink szerint" és hasonló kifejezéseket, illetve ezek különféle változatait vagy tagadó alakjait. Többek közt az alábbi fontos körülmények és bizonytalansági tényezők hatására a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek az ezekben az előremutató állításokban körvonalazott eredményektől: a COVID-19-világjárvány időtartamával, kiterjedtségének és hatásainak mértékével kapcsolatos bizonytalanság; politikai és gazdasági bizonytalanság, ideértve bármely globális gazdasági körülmény rosszabbodását vagy a hitel- és pénzügyi piacok stabilitásának romlását, az ügyfelek bizalmának csökkenését és az ügyfelek vásárlásainak visszaesését; a nyersanyagok, szolgáltatások, beszállítók vagy gyártási kapacitások rendelkezésre állásának/elérhetőségének hiánya; a piacok földrajzi struktúrájában vagy a termék- vagy ügyfélösszetételben bekövetkező változások; az exportbesorolások, importálásra- és exportálásra vonatkozó jogszabályok vagy az import- és exportilletékek és vámtarifák változásai; változások az ADI által a jelenlegi adótörvények alapján a várható adókulcsát illetően tett becslésekben; az ADI képessége arra, hogy sikeresen integrálja a Maxim üzleti folyamatait és technológiáit; annak kockázata, hogy a tranzakcióból származó várt előnyök és szinergiák, illetve az egyesült vállalatok növekedési kilátásai nem teljes mértékben valósulnak meg vagy nem a megfelelő időben következnek be, illetve egyáltalán nem valósulnak meg vagy következnek be; peres eljárások kedvezőtlen kimenetele, ideértve a tranzakcióval kapcsolatos esetleges peres eljárás kedvezőtlen kimenetelét; annak kockázata, hogy az ADI nem lesz képes felvenni kulcsfontosságú alkalmazottakat vagy megtartani azokat; a tranzakcióval kapcsolatos, előre nem várt nehézségek vagy kiadások felmerülése, az üzleti partnereknek a tranzakcióval kapcsolatos reakciója és ezt követően partnerként való megtartásuk; az ADI törzsrészvényeinek hosszú távú értékével kapcsolatos bizonytalanság; valamint a tranzakcióval kapcsolatos ügyek kezelési idejének módosulása.
További információkért azokról a tényezőkről, melyek hatására a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban leírt eredményektől kérjük, olvassa el az ADI és a Maxim által rendszeres időközönként a Securities and Exchange Commission-höz (az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete) (a továbbiakban "SEC") benyújtott jelentéseket és egyéb dokumentumokat, valamint az ADI és a Maxim által a bizonytalansági tényezőkről a legutóbb a 10-Q jelű nyomtatványon benyújtott negyedéves jelentést és a 10-K jelű nyomtatványon benyújtott Éves jelentést. Az előremutató állítások a vezetőség jelenlegi várakozásait tükrözik, a jelen sajtóközlemény időpontjában fennálló helyzeten alapulnak, és ezért természetükből adódóan bizonytalanok. A vonatkozó jogszabályok által előírt kötelezettségek kivételével az ADI nem vállal kötelezettséget az előremutató állításoknak új információk felmerülése, jövőbeli fejlemények vagy egyéb okok miatti frissítésére vagy módosítására.

(ADI-WEB)
________________________________

(1) Az Analog Devices 2021. július 31-én végződő, utolsó tizenkét hónapos időszakra és a Maxim 2021. június 26-án végződő, utolsó tizenkét hónapos időszakra vonatkozó adatai alapján. A szabad cash flow alatt az (Általánosan Elfogadott Számviteli Elvek [GAAP] alapján meghatározott) üzemi (üzleti) tevékenységekből származó nettó készpénz, mínusz az ingatlanok, gépek, berendezések bővülése értendő (nettó érték).

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210826005486/en/

Kapcsolat:
Az ADI kapcsolattartói:

Befektetői kapcsolatok:
Mr. Michael Lucarelli
781-461-3282
investor.relations@analog.com

Médiakapcsolatok:
Ms. Brittany Stone
917-935-1456
Brittany.Stone@teneo.com

Forrás: Analog Devices, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.