OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2021. augusztus 30., hétfő 09:00

A National Geographic egy rendkívüli dokumentumfilm-sorozattal emlékezik meg a szeptember 11-i terrortámadások 20. évfordulójáról. (1. rész)
    Budapest, 2021. augusztus 30., hétfő (OTS) - Az Emmy-díjas 72 Films és az Oscar-díjas producerek, Dan Lindsay és T.J. Martin által jegyzett 9/11: EGY NAP AMERIKÁBAN az egyik legátfogóbb és legmegrázóbb filmalkotás a szeptember 11-ei eseményekről. - A húsz évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én New Yorkban, Washingtonban és Pennsylvaniában végrehajtott véres terrortámadásokra a National Geographic a 9/11: Egy nap Amerikában c. rendkívüli dokumentumfilm-sorozattal emlékezik.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210830_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210830_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210830_003.jpg

A 9/11: Egy nap Amerikában hatrészes dokumentumfilm sorozat a szeptember 11-ei eseményeket idézi fel szemtanúk, túlélők, valamint a mentésben részt vevő tűzoltók és mentősök visszaemlékezéseinek segítségével. Az Emmy-díjas 72 Films és az Oscar-díjas producerek, Dan Lindsay és T.J. Martin, által jegyzett széria epizódjait szeptember 3-tól négy egymást követő estén tűzi műsorára a National Geographic csatorna, este kilenc és tíz órától.

A sorozat készítői aprólékos és időigényes munkával mintegy 951 órányi archív felvételből válogatták ki a hat epizód összesen hétórás anyagát - egy egyszerre informatív és megrázó, a nézők érzelmeire ható alkotást létrehozva, mely nemcsak sokkol és megdöbbent, de egyúttal fel is emel a szereplők önzetlensége, önfeláldozása és hősiessége által. A széria készítői három év alatt 54 embert interjúvoltak meg, akik összesen 235 órában beszélték el szeptember 11-e történetét - tökéletesen hitelesen, a saját nézőpontjukból, egyes szám első személyben.

Az izgalmas, a nézőket a képernyők elé bilincselő epizódok a tragikus eseménysorozat valamennyi fontos pillanatát felelevenítik az eltérített repülőgépek becsapódásától az ikertornyok összeomlásáig, valamint - mindenekelőtt - a mentők, tűzoltók és civilek hősies helytállásáig. Az események részletes - a történéseket olykor percről percre bemutató - krónikáját archív fotók, valamint szemtanúk, túlélők és tűzoltók visszaemlékezései teszik teljessé. A sorozatban bemutatott filmfelvételek egy része most kerül először a nagyközönség elé: láthatunk képsorokat, melyeket közeli lakásokból és utcákból vettek fel nem sokkal a becsapódásokat követően; bepillanthatunk az ikertornyok lábánál dolgozó orvosok életmentő munkájába; később pedig nyomon követhetjük a túlélők után kutató önfeláldozó, saját testi épségükkel nem törődő tűzoltókat az összeomlott épületek instabil romjai közé.

"Minden tragédiájával és szomorúságával együtt ez a nap a hősiesség, az önzetlenség és az emberségesség napja is. A sorozattal szeretnénk halhatatlanná tenni ezeket a történeteket; egy újabb történelmi eseményt a maga mélységében és komplexitásában a nézők elé tárni, ami már hagyomány a National Geographic-nél" - mondta Courteney Monroe, a National Geographic Global Networks vezérigazgatója.

A dokumetumfilm-sorozat a '9/11 Memorial & Museum'-mal hivatalos együttműködésben készült. A sorozat az AFI DOCS és a Sheffieldi Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál válogatásába is bekerült, az első - egész estés - epizódot június 11-én levetítették a Tribeca Filmfesztiválon.  A sorozatot a 72 Films készítette a National Geographic számára. Executive producerek Dan Lindsay, T.J. Martin és David Glover, rendező Daniel Bogado, zenéjét David Schweitzer szerezte.

A 9/11: Egy nap Amerikában szeptember 3-tól szeptember 6-ig látható, 21 és 22 órakor a National Geographic csatornán.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mOTx4wfpVIA
(fotyt.)



2021. augusztus 30., hétfő 09:00

A National Geographic egy rendkívüli dokumentumfilm-sorozattal emlékezik meg a szeptember 11-i terrortámadások 20. évfordulójáról. (2. rész)
    Budapest, 2021. augusztus 30., hétfő (OTS) -

    
Az epizódok tartalmából:

A támadás
Amikor egy eltérített utasszállító repülőgép becsapódik a New York-i Világkereskedelmi Központ északi tornyába, elszabadul a pokol. Az epizódban többek közt tanúi lehetünk, amint megérkeznek a helyszínre az első tűzoltó egységek, és megkezdik a csapdába esett civilek evakuálását az épületből - valamint megismerünk egy önfeláldozó üzletembert, aki a saját testi épségét kockáztatva igyekszik megmenteni egy súlyosan sérült idegent. Amikor nem sokkal később egy másik repülőgép a déli toronynak ütközik, mindenki számára nyilvánvalóvá válik: Amerika támadás alatt áll.
Bemutató: Szeptember 3. 21.00

A déli torony
A Világkereskedelmi Központ déli tornyában tartózkodók sokkos állapotban nézik végig, amint az északi toronyba repülőgép csapódik, és az épület lángokba borul. Amikor pedig a déli tornyot is támadás éri, egyszerű kívülállókból maguk is áldozatokká válnak, akik kétségbeesetten igyekeznek menekülni a felső szintek poklából. Odalenn eközben sorra érkeznek a mentők, hogy az idővel versenyt futva harcba szálljanak a sérültek életéért.
Bemutató: Szeptember 4. 21.00

Az összeomlás
A rémálom nem ér véget a Világkereskedelmi Központ elleni repülőgépes támadásokkal. Egy harmadik repülőgép, a 77-es járat, a Pentagonba csapódik, a szintén eltérített 93-as járat pedig Washington felé veszi az irányt. És eközben New Yorkban összeomlik a lángokban álló északi torony, további halálos áldozatokat szedve…
Bemutató: Szeptember 4. 22.00

A felhő
A déli torony összeomlása nyomán olyan sűrű por- és füstfelhő lepi el a környéket, hogy a kavarodásban elveszítik egymást a túlélők és a családtagok. Kétségbeesett kutatás kezdődik a porfelhőben, melynek leülepedése után elérkezik a megkönnyebbülés, ill. - sajnos sokak számára - a gyász pillanata.
Bemutató: Szeptember 5. 21.00

Bajtársak
Az északi torony összeomlásakor számtalan ember az életét veszíti. Egy tűzoltóosztag azonban, mely a kritikus pillanatban az épületben tartózkodik, a csodával határos módon életben marad, és rádión kér segítséget. Bár az instabil romok közé életveszélyes vállalkozás behatolni, a mentőalakulatok azonnal munkába lendülnek.
Bemutató: Szeptember 5. 22.00

Megmentők
Az ikertornyok összeomlása után két egykori tengerészgyalogos és egy volt rohammentős bemerészkedik a romok közé, hogy túlélők után kutasson. Önfeláldozó munkájuk nem is marad eredménytelen: rábukkannak két rendőrtisztre, akik 15 méter mélyen várják, hogy kimentsék őket - egy olyan veszélyes és elzárt helyen, amelyet szemlátomást lehetetlen megközelíteni.
Bemutató: Szeptember 6. 21.00
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.