OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. augusztus 12., csütörtök 11:46

A FalconX 210 millió USA dollár összegű forrást gyűjtött az éves összehasonlításban 30-szoros bevételnövekedés elérését követően; a cég értéke jelenleg 3,75 milliárd dollár (1. rész)
    San Francisco, 2021. augusztus 12., csütörtök (Business Wire/OTS) - A harmadik, C körös forrásbevonást az Altimeter Capital, a B Capital Group, a Sapphire Ventures és a Tiger Global Management vezette, az Amex Ventures és a Mirae Asset közreműködésével. - A digitális eszközökkel és kriptovalutával kapcsolatos pénzügyi szolgáltatásokat biztosító FalconX, amely kereskedési, hitelezési és klíring tevékenységet végez intézmények számára az összes főbb kriptovalutában, bejelentette, hogy 210 millió USA dollár értékben C körös forrásbevonási ügyletet hajtott végre, amelynek során a vállalat értékét 3,75 milliárd USA dollárban határozták meg. A forrásbevonási ügyletet az Altimeter Capital, a Sapphire Ventures és a cég jelenlegi befektetői, a B Capital Group és a Tiger Global Management vezették a Mirae Asset közreműködésével. Az Amex Ventures szintén részt vett a tranzakcióban, növelve meglévő befektetését. A már meglévő részvénytulajdonosok köre (Accel, Accomplice VC, Coinbase Ventures, CMT Digital, Flybridge Capital Partners, Lightspeed Venture Partners és egy kockázati tőke alap, az Avon Ventures, a Fidelity Investments anyavállalatának, az FMR LLC-nek a kapcsolt vállalata) így újabb befektetőkkel bővült.

        A FalconX mindössze három év alatt a legmagasabb értékű intézményi kriptovaluta vállalattá vált a világon, köszönhetően az ügyfélszerzési költségek és az ügyfélérték igen kedvező arányának, a nyereségességnek és a cég különböző üzletágai által elért bevételnövekedésnek. A FalconX a gépi tanulásra támaszkodva egyetlen, teljes körű szolgáltatást nyújtó üzleti partnerként, több mint 99,9%-os rendelkezésre állási időben gondoskodik a globális kriptovaluta likdviditásról, intézményi ügyfeleit webes kezelőfelületén, alkalmazásprogramozási felületein (API) és a nap 24 órájában igénybe vehető, prémiumkategóriás szolgáltatást biztosító kereskedési részlegén (trading desk) keresztül kiszolgálva. Hitelezési üzletága hozzáférést biztosít az intézményeknek kereskedési célú, rövid lejáratú finanszírozáshoz, kitöltve az űrt a hosszú lejáratú hitelek és a származékos papírok piaca közt azoknak az intézményeknek az esetében, amelyek rugalmas módon szeretnék növelni mérlegük hatékonyságát. A FalconX tervei szerint az elkövetkező hónapokban hivatalosan is bejelenti több új termék elindítását, melyek mindegyike már jelenleg is élő, gyorsan növekvő és nyereséges szolgáltatás.

"A FalconX rugalmas, teljes körű kiszolgálást nyújt a világ kriptovaluta-piacainak vezető intézményi szereplői számára, biztosítva ügyfeleinek a szükséges technológiát, biztonságot és a stratégiáik megvalósításának finanszírozásához szükséges megbízhatóságot" - fejtette ki Raghu Yarlagadda, a FalconX vezérigazgatója és társalapítója. "A világ vezető befektetőinek kiszolgálása során végzett tevékenységünk egy olyan, az egész világon érzékelhető változáshoz járul hozzá, amely alapjaiban fogja átformálni a pénzügyi szolgáltatásokat. Az emberek elképzelhetetlennek tartják, hogy a Google vagy az Amazon hetente csak 5 napon át álljon rendelkezésre, de miért is ne lehetne ugyanez a helyzet a pénzügyi szolgáltatásokkal? Miért ne lehetnének a pénzügyi szolgáltatások is a hét minden napján, 24 órán át elérhetőek, valóban globálisak és jóval hozzáférhetőbbek? A blockchain bebizonyította, hogy ez lehetséges akár globális szinten is, és a FalconX izgatottan várja, hogy e változás egyik vezetője lehessen."

A FalconX növekedése az intézményi piac számos különféle résztvevője részéről (ideértve a világ legnagyobb pénzintézeteit, fedezeti alapjait, eszközkezelőit, kockázati tőke cégeit, fizetési szolgáltatóit és befektetési alkalmazásokat) a biztonságos, megbízható és egyedi igényeknek megfelelő kriptovaluta termékek és szolgáltatások iránt megnyilvánuló keresletnek köszönhető. A FalconX a C körös forrásbevonásból befolyt összeget termékcsaládjai bővítésére, stratégiai felvásárlások feltérképezésére és a világ minden táján tehetséges alkalmazottak (köztük kulcsfontosságú feladatokat ellátni képes, a hagyományos pénzpiacok, a digitális eszközök és a legújabb technológiák terén egyaránt otthonosan mozgó vezetők) felkutatására és felvételére fordítja. (folyt.)



2021. augusztus 12., csütörtök 11:46

A FalconX 210 millió USA dollár összegű forrást gyűjtött az éves összehasonlításban 30-szoros bevételnövekedés elérését követően; a cég értéke jelenleg 3,75 milliárd dollár (2. rész)
    San Francisco, 2021. augusztus 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Idézetek a forrásbevonási körrel kapcsolatosan:

"A FalconX egyértelműen az egyik vezető intézményi kriptovaluta vállalattá nőtte ki magát - és mi nagy örömmel támogatunk egy piacvezető céget egy olyan ágazatban, amely erőteljes, hosszú távú növekedésnek néz elébe. A FalconX termékértékesítésének növekedése és az innováció terén tanúsított előrehaladása kiemelkedő, és hitünk szerint a cég fontos szerepet fog játszani a jövő pénz- és kriptopiaci infrastruktúrájában" - nyilatkozta Brad Gerstner, az Altimeter Capital alapítója és vezérigazgatója.

"A FalconX kategóriájában a legjobb intézményi kriptovaluta platformként ismert, amely minden hónapban több milliárd kriptoügylet lebonyolítását támogatja. Nem egyszer hallottuk intézményi ügyfeleinket dicsérni a FalconX-et páratlan megbízhatóságáért és azért a teljes körű szolgáltatást biztosító infrastruktúrát kiszolgáló platformért, amely révén összes hosszú távú kriptokereskedési igényüket ki tudja elégíteni. Nagy izgalommal várjuk, hogy együttműködjünk a FalconX csapatával annak a platformnak a fejlesztésében, amely lehetővé teszi a világon forgó összes digitális eszköz azonosítását, kereskedését és átruházását" - mondta Rashmi Gopinath, a B Capital Group egyik tulajdonosa.
"A FalconX gyors üzleti növekedést ért el, és eközben egy olyan világklasszis csapatot épített ki, amelyben egyaránt megtalálhatók tehetséges szakemberek a Szilícium-völgyből és a hagyományos pénzpiacok, illetve a blokklánc ökoszisztéma szakértői. Ez a csapat tökéletesen alkalmas arra, hogy ügyfelei partnereként sikeres stratégiákat dolgozzon ki, és olyan új termékeket biztosítson ügyfelei számára, amelyek elősegítik növekedésüket" - jelentette ki Rajeev Dham, a Sapphire Ventures egyik tulajdonosa.

"Ahogy egyre több intézményi befektető lépett be a kriptovaluta-piacra, az intézményi befektetők igényeinek kielégítése érdekében a FalconX jelentős mértékben felfuttatta üzleti tevékenységét és kibővítette termékcsaládjait. Nagy öröm számunkra, hogy még nagyobb mértékben támogathatjuk az intézményi kereskedés, hitelezés és klíringszolgáltatások terén vezetőnek számító, teljes körű szolgáltatást biztosító FalconX-et" - mondta Scott Shleifer, a Tiger Global Management egyik tulajdonosa.

Amit a FalconX-ről tudni kell…

A FalconX a kriptovaluta-kereskedési és digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatások teljes körét biztosító platform, amely kereskedési, hitelezési és klíring szolgáltatásokkal támogatja az intézmények tevékenységét. A vállalat befektetői közt megtalálható az Accel, az Accomplice VC, az Altimeter Capital, a B Capital Group, az American Express Ventures, a CMT Digital, a Coinbase Ventures, a Flybridge Capital Partners, a Lightspeed Venture Partners, a Mirae Asset, a Sapphire Ventures, a Tiger Global Management és egy kockázati tőke cég, az Avon Ventures, amely a Fidelity Investments anyavállalatának, az FMR LLC-nek a kapcsolat vállalata. A FalconX irodákat működtet a Szilícium-völgyben, Chicagóban, Bengaluruban és Máltán. További információkért látogasson el honlapunkra: falconx.io!

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210810005701/en/

Kapcsolat:
FalconX
Kelsey Williams
falconx@strangebrewstrategies.com

Forrás: FalconX

    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.