2024. április 18. csütörtök

2021. augusztus 9., hétfő 08:40

Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Aranyeső az ifjúsági világbajnokságokon!
    Budapest, 2021. augusztus 9., hétfő (OTS) - Szolnokon az Alcsi-szigeti Holt-Tiszán és Kenderes-Bánhalma térségében a Nagykunsági-főcsatornán került megrendezésre az összevont, XXV. U15, XXXIV. U20 és XIII. U25 Ifjúsági Világbajnokság, amely augusztus 7-én, szombaton ért véget. A Magyar Szilárd ifjúsági szakágvezető vezetésével szereplő magyar válogatottak szenzációsan szerepeltek, így összesen négy arany, két ezüst és két bronzéremmel zárták a COVID világjárvány után első alkalommal megrendezésre kerülő horgászsport világversenyt.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A 15 éves utánpótlás kategóriában a magyar csapat aranyérmet szerzett 13 ponttal, az egyéni versenyben pedig Nagy Dénes 3 ponttal bronzérmes, Vadon Roland szintén három ponttal ezüstérmes, míg a világbajnoki címet két ponttal Lőrincz Benedek szerezte meg. A szövetségi kapitány Martin Gábor, a másodkapitány Tímár Gábor, a tartalék versenyző Tar Petra volt.

A 20 éves utánpótlás kategóriában kiemelkedően eredményes versenyzéssel szintén világbajnoki győztes a hazai válogatott, mindössze 9 ponttal. Ez azt jelenti, hogy a 8 szektoreredményből hetet első helyen hoztak fiataljaink. Így már nem is annyira meglepő, hogy a dobogó mindhárom fokán itt is magyarok álltak. Közülük Smányi Szabolcs a harmadik, Bakó Péter a második, Vidó Roland pedig aranyérmes. Mindhárman hibátlanul versenyeztek (2-2 pont), sőt a csapat erejét az is jól mutatja, hogy Dósa Máté egyéni negyedik helyezett lett. Itt a szövetségi kapitány ifj. Szénási Béla, a másodkapitány Magyar Szilárd, a tartalék versenyző Nagy Hunor volt.

A 25 éves utánpótlás kategóriában Magyarország 35 ponttal most az ötödik helyen végzett, itt a legjobb versenyzőnk, Hamar Ferenc a tizenkettedik lett.

A nemzetközi horgászsport történetében még nem fordult elő olyan eredmény, hogy két korosztályban is minden lehetséges érmes helyezést egy nemzeti válogatott hódítson el. A két évvel korábbi spanyolországi utánpótlás-világbajnoki cím és ezüstérmek után Magyarország most még tovább lépett előre, bizonyítva azt, hogy nem véletlenül vezeti az édesvízi világranglistát.

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner szervezeteinek és cégeinek a támogatását, Szolnok Megyei Jogú Város szíves vendéglátását, továbbá a verseny lebonyolításában, a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét.

Gratulálunk minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek e történelmi eredményhez!

MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2021. augusztus 7.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!