OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. augusztus 9., hétfő 08:40

Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Aranyeső az ifjúsági világbajnokságokon!
    Budapest, 2021. augusztus 9., hétfő (OTS) - Szolnokon az Alcsi-szigeti Holt-Tiszán és Kenderes-Bánhalma térségében a Nagykunsági-főcsatornán került megrendezésre az összevont, XXV. U15, XXXIV. U20 és XIII. U25 Ifjúsági Világbajnokság, amely augusztus 7-én, szombaton ért véget. A Magyar Szilárd ifjúsági szakágvezető vezetésével szereplő magyar válogatottak szenzációsan szerepeltek, így összesen négy arany, két ezüst és két bronzéremmel zárták a COVID világjárvány után első alkalommal megrendezésre kerülő horgászsport világversenyt.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210809_001.jpg

A 15 éves utánpótlás kategóriában a magyar csapat aranyérmet szerzett 13 ponttal, az egyéni versenyben pedig Nagy Dénes 3 ponttal bronzérmes, Vadon Roland szintén három ponttal ezüstérmes, míg a világbajnoki címet két ponttal Lőrincz Benedek szerezte meg. A szövetségi kapitány Martin Gábor, a másodkapitány Tímár Gábor, a tartalék versenyző Tar Petra volt.

A 20 éves utánpótlás kategóriában kiemelkedően eredményes versenyzéssel szintén világbajnoki győztes a hazai válogatott, mindössze 9 ponttal. Ez azt jelenti, hogy a 8 szektoreredményből hetet első helyen hoztak fiataljaink. Így már nem is annyira meglepő, hogy a dobogó mindhárom fokán itt is magyarok álltak. Közülük Smányi Szabolcs a harmadik, Bakó Péter a második, Vidó Roland pedig aranyérmes. Mindhárman hibátlanul versenyeztek (2-2 pont), sőt a csapat erejét az is jól mutatja, hogy Dósa Máté egyéni negyedik helyezett lett. Itt a szövetségi kapitány ifj. Szénási Béla, a másodkapitány Magyar Szilárd, a tartalék versenyző Nagy Hunor volt.

A 25 éves utánpótlás kategóriában Magyarország 35 ponttal most az ötödik helyen végzett, itt a legjobb versenyzőnk, Hamar Ferenc a tizenkettedik lett.

A nemzetközi horgászsport történetében még nem fordult elő olyan eredmény, hogy két korosztályban is minden lehetséges érmes helyezést egy nemzeti válogatott hódítson el. A két évvel korábbi spanyolországi utánpótlás-világbajnoki cím és ezüstérmek után Magyarország most még tovább lépett előre, bizonyítva azt, hogy nem véletlenül vezeti az édesvízi világranglistát.

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner szervezeteinek és cégeinek a támogatását, Szolnok Megyei Jogú Város szíves vendéglátását, továbbá a verseny lebonyolításában, a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét.

Gratulálunk minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek e történelmi eredményhez!


     MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2021. augusztus 7.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.