OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2021. augusztus 3., kedd 12:00

A járványra reagálnak a Városmajori Szabadtéri Színpad idei bemutatói
    Budapest, 2021. augusztus 3., kedd (OTS) - Több mint hetven produkció: különleges és látványos koncertek, ősbemutatók, zenés-és prózai előadások, gyerekprogramok, táncelőadás, operett, Színházi Szemle, hazai és nemzetközi filmvetítések - valóságos műfajkavalkád jellemzi a Városmajori Szabadtéri Színpad 2021-es évadát.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210803_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210803_002.jpg

A színház idei repertoárjában a korábbiaknál szélesebb, színesebb és vonzóbb kínálattal várja a hazai közönséget és az idelátogató vendégeket egészen szeptember 19-ig. A rendkívül változatos, különböző műfajú, minőségi kulturális programok mellett 2021-ben két saját produkcióval is készült az intézmény.

A több mint egy éve velünk élő járvány szinte kivétel nélkül minden előadót megihletett, így a két új és különleges produkció sem megy el szó nélkül az elmúlt időszak kizökkent világállapota mellett. A Dalok a kamrából c. vadonatúj catwalk concert a kórusszínház és divatbemutató fúziójából született előadás, amely a karantén alatt megváltozott gasztronómiai szokásainkat boncolgatja a zoomos főzésektől a házhoz rendelésig, amiket az énekesek extravagáns jelmezekben felvonulva jelenítenek meg a kifutón. Az előadás ennek a furcsa időszaknak állít mementót, miközben szívmelengető és humoros formában segít összegezni újdonsült konyhai tapasztalatainkat. Az idén új műfajként megjelenő vacsoraszínház egy nagyon különleges formanyelvet képvisel, amelyben a gasztronómia és a színházi élmény találkozik. A Soharóza és a Catwalk Concert Productions darabját most borkóstoló emeli még magasabb kulináris szintre.

A Városmajori Szabadtéri Színpad másik saját produkciója a Covid okán szociálisan elszigetelt fiatalokra fókuszál. Az elsősorban középiskolásokat célzó zenés színházi előadás, melynek zenei vezetője Beck Zoltán, a 30Y zenekar alapítója, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékának átirata, ahol az eredeti dráma csupán a kiindulópont, a gondolkodásmód pedig a díszlet.

Az Ahogy teccik - nemtragédia című előadás úgy használja a Shakespeare-vígjáték szövegét alapanyagnak, ahogy tetszik: szerteágazva, mint az Ardeni-erdő fáinak gyökérzete, ami befonja a száműzöttek lépéseinek, a tétovák saroksüllyedéseinek a nyomát. 27 fiatal színészhallgató néz szembe Shakespeare kaleidoszkópján keresztül saját ábrándjaival, szorongásaival. Hiszen az elmúlt évben felértékelődött minden személyes találkozás, kapcsolat. A kitörési vágy, a szabadság keresése igencsak érthető…
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.