OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. július 23., péntek 11:20

Öntanuló szoftver és szenzorok a fenntartható energiafogyasztásért
    Budapest, 2021. július 23., péntek (OTS) - A Rubin Informatikai ZRt. ARGUS AMR nevű, ipari környezetre specifikált, energiafogyasztás-monitorozó rendszerével hatékonyan segíti a nagyfogyasztókat az energiaköltségek csökkentésében, továbbá javítja a termékek és szolgáltatások fenntarthatóságát.

    A villamosenergia-fogyasztás mérésére áramváltós fogyasztásmérőket használnak az iparban. A mérők telepítéséhez villanyszerelő vizsgával rendelkező szakemberekre van szükség. A kifejlesztett szenzorok a fogyasztásmérők helyett kontaktusmentes módon "mérik" a berendezések fogyasztását. A főmérők és szenzorok adatai alapján öntanuló mesterséges intelligencia módszerekkel határozzák meg a fogyasztást.

A Rubin Informatika a szükséges hardver eszközöket is legyártja a szoftver mellé. Vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező, IoT és mobilnet eszközökkel gyűjti az idősoros fogyasztási adatokat, és továbbítja a Rubin saját, vagy egy már meglévő, hagyományos energiamenedzsment szoftvere felé. Az adatgyűjtő eszközök egyszerű telepíthetősége és sokféle alkalmazhatósága miatt 30-50%-kal alacsonyabb bekerülési költséggel hozhatók létre energiamérő alhálózatok.

"A telekommunikációs szektorban szerzett tapasztalatunkra építve, képesek vagyunk meglátni és vizualizálni az adatok mögött rejlő valóságot - mondja Parádi Csaba cégvezető, megjegyezve, hogy ez a képességünk segített hozzá bennünket olyan megoldások megtalálásához, amelyek segítségével az energiagazdálkodást egy magasabb szintre emelhetjük. Az energiaadat kincs, amivel gazdálkodni lehet, és amelynek segítségével a megtakarítás országosan milliárdokra is rúghat. Minél több vállalat és közintézmény használja az ARGUS AMR szoftvert, és/vagy telepíti adatgyűjtő eszközeinket, annál gyorsabban jutunk el közösen az optimális energiafelhasználáshoz. Tapasztalatból tudjuk, hogy minél nagyobb energiaigényű egy vállalat, annál nagyobb az energiapazarlás lehetősége is. Megoldásunkkal ez a pazarlás elkerülhető. Az innovációs pályázaton elnyert összeg segítségével létrehoztuk az ARGUS AMR energiamonitorozó rendszert, benne az öntanulásra képes szoftvert, speciális adatgyűjtőt, valamint egyedi mérőeszközöket, és nem utolsósorban megszereztük a fenntartható energiafelhasználás know-how-ját, melyet felajánlunk ügyfeleinknek."

Ez a magyar fejlesztésű IT-megoldás megmentheti az energiapazarló cégeket a büntetéstől is. Magyarországon a "kötelező almérősítő" rendelet 15 000 céget érint. A Rubin által fejlesztett rendszerrel a törvényi előírásoknak gyorsan és alacsony beruházási költség mellett megfelelhetnek az almérésre kötelezett vállalatok és optimális energiaköltségekkel üzemelhetnek.

A Rubin ARGUS AMR energiamonitorozó rendszer versenyelőnyt jelent felhasználóink számára és hozzájárul a fenntartható jövőhöz.

AZ NKFIH (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal) által meghirdetett "Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása" című felhívásra a Rubin Informatikai Zrt. "Mesterséges intelligencián alapuló költséghatékony villamos mérési hálózat kialakításával energiafogyasztás-monitorozó rendszer kifejlesztése" tárgyú (2018-1.1.1-MKI-2018-00151 azonosítószámú) pályázata az Innovációs Testület javaslata alapján 48.339.629,-Ft összegű támogatást nyert. A projekt 2021. június 30-cal zárul.

A megoldásról további információk az info@rubin.hu email címen kérhetők kollégáinktól.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.