OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. július 23., péntek 09:50

Együttműködési megállapodást kötött az Onkológiai Intézet svéd partnereivel
    Budapest, 2021. július 23., péntek (OTS) - A Karolinska Intézet és a Karolinska Egyetemi Kórház ezentúl még szorosabbra fűzi kapcsolatát a magyar partnerével az onkológiai kutatás és oktatás területén.

    A régóta fennálló jó szakmai kapcsolat folytatásaként kedden, 2021. 07. 20-án egyetértési megállapodást kötött az Országos Onkológiai Intézet (OOI) a kutatás és oktatás terén a világhírű svéd Karolinska Intézettel (KI), valamint a Karolinska Egyetemi Kórházzal.

A most aláírt együttműködés célja egy olyan keretmegállapodás létrehozása, amely lehetőséget nyújt kutatási- és oktatási csereprogramok megszervezésére, klinikai kutatások lebonyolítására, közös oktatási- és tudományos tevékenységek, mint például tanfolyamok, konferenciák, szakmai találkozók és előadások megszervezésére, továbbképzések lebonyolítására, valamint közös projektekben történő együttműködésre.  Az együttműködés az intézetek között kiterjed a Karolinska Komprehenzív Onkológiai Centrumra, amely a Karolinska Intézet és a Karolinska Egyetemi Kórház közös kezdeményezése. Mind az Országos Onkológiai Intézet, mind a Karolinska Komprehenzív Onkológiai Centrum az Európai Onkológiai Intézetek Szervezete (OECI) által nemzetközileg akkreditált Komprehenzív Onkológiai Központ. Az OOI nem csak Magyarországon, hanem a régióban is az egyetlen intézet, amely komprehenzív onkológiai centrum tanúsítvánnyal rendelkezik, megfelelve a legmagasabb szintű európai minőségbiztosítási kritériumrendszernek az ellátás, oktatás és kutatás területén.

A Karolinska Intézet és az OOI közötti kapcsolat Prof. Dr. Kásler Miklós EMMI miniszter főigazgatósága alatt kezdődött több, mint két évtizeddel ezelőtt. Az elmúlt évek során több közös projektben működtek együtt a két intézet szakemberei, például a redox biológia, az epidemiológia és az emlősebészet témakörében. Az OOI és a KI korábbi együttműködésének egyik kiemelt eredménye a Szelenofehérje Kutató Osztály létrehozása az Országos Onkológiai Intézetben, 2019 novemberében, Nagy Péter (OOI) és Elias Arnér (KI)  professzorok vezetésével.

A jelenlegi megállapodásokat a magyar fél részéről Prof. Dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa, a svéd felek részéről Prof. Ole Petter Ottersen a Karolinska Intézet elnöke, valamint Björn Zoëga, a Karolinska Egyetemi Kórház főigazgatója írta alá.

További információ:
OOI Kommunikáció
kommunikacio@oncol.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.