OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. július 15., csütörtök 10:16

Túljutott a félidőn a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (1. rész)
    Budapest, 2021. július 15., csütörtök (OTS) - Győzteseket hirdettek 5 játékban a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságon. A versenyek egy része még tart, szeptember 19-én a VALORANT döntővel zárul le a harmadik évad.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210715_001.jpg

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság harmadik League of Legends évadában két olyan csapat találkozott a fináléban, akik korábban még sosem jutottak el ilyen messzire. A Lenovo Legion Honvéd nem is juthatott, ugyanis újoncként vágtak bele a küzdelmekbe, a KMK Esports-nak tavaly be kellett érnie az alapszakasz utolsó előtti helyezésével. A rajongók és edzők által támasztott hatalmas várakozásoknak végül csak az LLH játékosai tudtak megfelelni. A döntő legértékesebb játékosának járó díjat (MVP) Tóth "Kubu" Viktornak adta a szakmai zsűri.

Hihetetlen izgalmak, kemény párharcok, végletekig kiélezett és a halálból visszahozott pálya jellemezték a K&H MN3B Rainbow Six Siege döntőjét. A League of Legends után lezárultak a Rainbow Six Siege küzdelmei is a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság harmadik évadában. A High Coast, Nice Gaming, WiLD MultiGaming, Illés Akadémia Spirit kvartett először az elődöntőkben csapott a billentyűk közé. A három győzelemig tartó döntő széria első két felvonásában hosszabbítás döntött, azonban mindig a WiLD húzta a rövidebbet, hiába volt több meccspontjuk. A harmadik pályára elfáradtak a Vadak, 7-0-s kiütéssel zárta le a Bo5-ös párharcot a K&H MN3B R6S legújabb bajnoka, a High Coast Esports. A csapattagok közül Hedsut egyedüliként háromszoros, Doge és W1oza kétszeres, míg a két külföldi játékos Lurifax és Flexy egyszeres magyar bajnoknak mondhatja magát.

Nem spórolt az izgalmakkal a K&H MN3B Rocket League 3. szezon Négyes Döntője sem. A legvégén talpon maradó 4 csapat ádáz küzdelmet vívott a bajnoki címért. A felső ági döntőben a Bp5 és az MTK kimagasló színvonalú küzdelmet hozott, a tempót azonban a Budapest Five bírta jobban, 4-0 arányban jutottak tovább. Az MTK a Future Gaming ellen egy ugyanilyen arányú győzelemmel hangolt a Grand Finalbeli visszavágóra, így a Future Gaming lett a bronzérmes. A Nagydöntőben bár az MTK megnyerte az első mérkőzést, a folytatásban minden meccsen a Bp5 szerzett több gólt, így a Budapest Five lett a 3. szezon bajnokcsapata!

A K&H MN3B Sim Liga GTSport bajnokságban az utolsó versenyhétvégére maradt a döntés, és bár voltak parázs jelenetek, végül már az első futam eldöntötte a bajnoki címet. A Gran Turismo Sport bajnokság a méltán legendás Spa-Francorchamps pályán ért véget és itt dönthetett a bajnoki cím sorsáról is Blazsán Patrik és Szarka Zsolt, előbbi 10 pontos előnnyel érkezett ugyanis a virtuális helyszínre. Az első futamra Blazsán szerezte meg az első rajtkockát és mellőle Szarka indult, és a szokásokhoz híven le is rajtolta, viszont aztán körről körre változott az élen haladó neve, mert oda-vissza előzgették egymást. Az utolsó körre azonban Blazsán jobban tartalékolt, és egy minimálisan nagyobb előnyre tudott szert tenni, ez pedig pont elégnek bizonyult, hogy elsőként intse le a kockás zászló Szarka előtt, akit az utolsó körben a második szektorban a felzárkózó Báder Benjámin is lehagyott. Blazsán Patrik kettős győzelemmel zárta a bajnokságot és megvédte tavalyi címét is.

A K&H MN3B HPCL negyedik szezonjában az utolsó forduló elképesztően izgalmasra sikeredett, a Puskásnak ugyanis a két meccséből elég volt egy győzelem, hogy elhódítsák a bajnoki címet. A Grosics Alapítvány majdnem meglepte őket, végül azonban az éllovas a hosszabbításban szerzett győztes találattal 3 pontot szerzett és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert. A végeredmény végül nagyon szorosan alakult, ugyanis csak egyetlen ponttal előzték meg a DVSC-t. A debreceniek a PS4-es kupadöntőben javíthattak volna, de ott a címvédésről lecsúszó MTK állta az útjukat. A kiélezett játékpercek után a kék-fehérek örülhettek, így a DVSC két második hellyel zárta a szezont. A 6. K&H MN3B HPCL Magyar Xbox Kupa fináléjában a Beerhaverock és a Lokomotív GEE találkozott. A virtuális trófeát végül előbbi együttes emelhette magasba, miután 2-0-ra felülmúlták ellenfelüket.

Javában dübörögnek a HUNESZ FIFA Masters eseményei a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság keretein belül. A júliusi selejtezőkre már elindult a regisztráció, amelyről az mneb.hu oldalán a HUNESZ FIFA Masters aloldalon minden információ megtalálható.

Nemrég ünnepelte egy éves szülinapját a VALORANT, de még így is egy nagyon fiatal játékról beszélünk, aminek e-sport ága még csak bontogatja a szárnyait, úgy külföldön, ahogy itthon is. A legtöbb csapat még csak most alakul, ennek ellenére, a K&H MN3B VALORANT bajnokságának selejtezőire már rengeteg hazai játékos nevezett, végül azonban csak két csapat örülhetett. A teljes mezőny így máris összeállt. A hat meghívott alakulat mellé a BEE és a UEG csatlakozott, a július 27-én induló alapszakaszban pedig már a következő csapatok várnak majd ránk, minden kedden és szerdán: HEET, WiLD, Team Plague, Lenovo Legion Honvéd, LvL UP Esport, iTHR, BEE, UEG.

Hamarosan ismét felbőgnek a motorok a K&H MN3B-en. Július 15-től elindul a nevezés az iRacing bajnokságra, az első futamra augusztusban kerül sor, melyet további 5 futam követ majd.

A verseny hivatalos oldala: www.mneb.hu

Közvetítések és videós tartalmak: https://www.twitch.tv/esport1tv
(folyt.)



2021. július 15., csütörtök 10:16

Túljutott a félidőn a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (2. rész)
    Budapest, 2021. július 15., csütörtök (OTS) -

    Az Esport1-ről
Az Esport1 Magyarország első számú és egyben legnagyobb az elektronikus sportokra koncentráló médiavállalkozása. Tartalmainkkal az esport1.hu valamint a pcguru.hu felületén havonta több mint 600 ezer egyedi olvasóhoz juttatjuk el az e-sport és videójáték világ híreit. Havi több száz órányi professzionális, élő online közvetítéseinkkel a világ legnagyobb e-sport bajnokságait hozzuk el magyar nyelvű rajongók százezrei számára. Tapasztalatunk és szakértelmünk felhasználásával újabb piacok kiépítésére, edukációra és újabb gazdasági szereplők bevonzására törekszünk az e-sportban. Célunk a hazai e-sport felzárkóztatása a nemzetközi e-sport világához. További információk: https://esport1.hu/

HUNESZ
A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) azzal az elsődleges céllal alakult meg 2017-ben, hogy a sportszövetségek mintájára szervezze és edukálja a magyarországi digitális sportéletet. A szövetség céljai között szerepel az egységes fellépés az e-sport életért, annak támogatása, fejlesztése, népszerűsítése, bajnokságok szervezése, etikai és jogi alapok lefektetése, érdekképviselet, valamint egy egészséges magyarországi e-sport ökoszisztéma kialakítása. További információk: https://hunesz.hu/hu

sajtókapcsolat:
Esport1
Farkas Andrea
farkas.andrea@esport1.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.