OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. július 5., hétfő 13:07

10-ből 8 magyar továbbra is otthonról dolgozna
    Budapest, 2021. július 5., hétfő (OTS) - A megkérdezett magyar munkavállalók 69%-a dolgozott otthonról az elmúlt évben, és 84%-uk a jövőben is szívesen végezné a munkáját csak home officeban vagy hibrid megoldásban - derült ki a notebook.hu 4559 fős kutatásából.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210705_001.jpg

Mint ahogy az is, hogy a legnagyobb technikai problémát a gyenge, akadozó internet jelentette. Jellemzően a munkáltatók többsége nem segített a munkavállalóknak az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközök beszerzésében. A válaszadók 90%-a saját maga fizette a szükséges fejlesztést, és csak 9,75% mondhatta magát szerencsésnek, hogy cége állta a technikai költségeit. Megtudtuk, hogy a Facebook Messenger vette át a személyes találkozó szerepét, valamint kiderült, hogy 1-2 évente cseréljük a telefonunkat, míg a notebookok élettartama 3-5 évre is megnyúlik.

A home office legjobb előnyének a nők azt tartották, hogy a házimunkát is el lehet végezni munka közben, addig a férfiak azt értékelték, hogy nem kell annyit utazniuk. A generációk között nagy eltérések figyelhetőek meg: a fiatalok nem szeretnek korán kelni, míg az idősebb válaszadók a rugalmas időbeosztást kedvelték. Egyébként vidéken is ez utóbbi volt a legnagyobb előny. Az otthoni munkavégzés legnagyobb hátrányának a hölgyek, az urak és a fiatalabb korosztály is a bezártságot és a külső ingerek hiányát tartották. Ezzel szemben az idősebbeknek leginkább a kollégák hiányoztak. Az elemzésből az is kiderült, hogy míg a videójáték a férfiaknál volt népszerű (32,9%), addig a közösségi oldalak pörgetését a nők kedvelték jobban (30,6%) a pandémia időszakában.

A karantén okozta TOP 3 egészségügyi probléma az elhízás, a hátfájás és a depresszió. Az emberek 58%-ának bejött az otthoni munkavégzés, hatékonyabbnak érezte magát, 21% a jövőben is szívesen dolgozna kizárólag otthonról, további 32% pedig többnyire távolról. Mindezeken felül számos érdekesség olvasható még a notebook.hu kutatásában: https://www.notebook.hu/blog/home-office-kutatas-2021/.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.