OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. július 2., péntek 17:42

A védettségi igazolvány nélkül és taxival a Margitszigeti Szabadtéri Színházba
    Budapest, 2021. július 2., péntek (OTS) - Immár védettségi igazolvány nélkül is látogathatók a Margitszigeti Szabadtéri Színház előadásai. Emellett az elektronikus és a hibrid hajtású taxik is szállíthatják a színház vendégeit a Margitszigetre.

    Védettségi igazolvány nélkül

Tájékoztatjuk Önöket a június 30-án a Magyar Közlönyben és a www.koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közlemény alapján: "A koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lép életbe az 5,5 millió beoltott elérését követően. A magyar lakosság magas átoltottságának köszönhetően a járvány harmadik hulláma elvonult, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, így az élet fokozatosan visszatérhet a normális kerékvágásba.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozatáról szóló kormányrendelet szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben, mely szerint az 5,5 millió beoltott után:  Védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra".

Taxi behajtás a Margitszigetre

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a "Fővárosi Közgyűlés módosította a 30/2010. (VI. 4.) számú önkormányzati rendeletét, melynek értelmében 2021. június 30-ától az 5E, vagy 5N környezetvédelmi osztályba sorolt taxi behajthat a Margitsziget védett övezetbe" - így a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratáig is!

A Budapest Közút Zrt. honlapján megjelent tájékoztatót változtatás nélkül közöljük:

Parkolási rendelet módosítás: Margitsziget taxi behajtás

A Fővárosi Közgyűlés módosította Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) számú önkormányzati rendeletét.

A módosítás alapján a Rendelet 15.§ (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lépett:

"(4) Hozzájárulás nélkül behajthat a taxi az 5. mellékletben megjelölt védett övezetbe, illetve az 5E, vagy 5N környezetvédelmi osztályba sorolt taxi a Margitsziget védett övezetbe."

A rendeletmódosítás 2021. 06. 30-án lépett hatályba.

Az elfogadott módosítása értelmében a forgalmi engedélybe bejegyzett, megjelölt 5E, vagy 5N környezetvédelmi osztályba sorolt és érvényes fővárosi taxiállomás használati megállapodással rendelkező taxi gépkocsik behajthatnak a Margitsziget védett övezeti területére az alábbi rend szerint:
     o a behajtás csak utas felvételi és kiszállási céllal lehetséges.
     o a behajtási hozzájárulás várakozásra nem jogosít a védett övezet közterületén, az utas kiszállását, vagy felvételét követően a védett övezetet haladéktalanul el kell hagyni.
     o várakozásra a védett övezeten kívül az Árpád hídi kijáratnál található taxiállomáson van lehetőség.
     o a behajtás és a kihajtás is csak és kizárólag az Árpád híd felé eső sorompón keresztül és az Árpád híd igénybevételével lehetséges.
     o a védett övezeti sorompó a behajtásra jogosult taxi rendszámát automatikusan felismeri, a be- és kihajtáskor nincs szükség külön regisztrációra, külön engedélyre.
     o a rendeletmódosításban foglalt új lehetőség térítésmentesen külön ügyintézés nélkül elérhető a behajtásra jogosult taxi gépjárművek számára.

Margitszigeti Színház
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.