2024. március 29. péntek

2021. július 2., péntek 17:42

A védettségi igazolvány nélkül és taxival a Margitszigeti Szabadtéri Színházba
    Budapest, 2021. július 2., péntek (OTS) - Immár védettségi igazolvány nélkül is látogathatók a Margitszigeti Szabadtéri Színház előadásai. Emellett az elektronikus és a hibrid hajtású taxik is szállíthatják a színház vendégeit a Margitszigetre.

Védettségi igazolvány nélkül

Tájékoztatjuk Önöket a június 30-án a Magyar Közlönyben és a www.koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közlemény alapján: "A koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lép életbe az 5,5 millió beoltott elérését követően. A magyar lakosság magas átoltottságának köszönhetően a járvány harmadik hulláma elvonult, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, így az élet fokozatosan visszatérhet a normális kerékvágásba.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozatáról szóló kormányrendelet szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben, mely szerint az 5,5 millió beoltott után:  Védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra".

Taxi behajtás a Margitszigetre

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a "Fővárosi Közgyűlés módosította a 30/2010. (VI. 4.) számú önkormányzati rendeletét, melynek értelmében 2021. június 30-ától az 5E, vagy 5N környezetvédelmi osztályba sorolt taxi behajthat a Margitsziget védett övezetbe" - így a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratáig is!

A Budapest Közút Zrt. honlapján megjelent tájékoztatót változtatás nélkül közöljük:

Parkolási rendelet módosítás: Margitsziget taxi behajtás

A Fővárosi Közgyűlés módosította Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) számú önkormányzati rendeletét.

A módosítás alapján a Rendelet 15.§ (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lépett:

"(4) Hozzájárulás nélkül behajthat a taxi az 5. mellékletben megjelölt védett övezetbe, illetve az 5E, vagy 5N környezetvédelmi osztályba sorolt taxi a Margitsziget védett övezetbe."

A rendeletmódosítás 2021. 06. 30-án lépett hatályba.

Az elfogadott módosítása értelmében a forgalmi engedélybe bejegyzett, megjelölt 5E, vagy 5N környezetvédelmi osztályba sorolt és érvényes fővárosi taxiállomás használati megállapodással rendelkező taxi gépkocsik behajthatnak a Margitsziget védett övezeti területére az alábbi rend szerint:
     o a behajtás csak utas felvételi és kiszállási céllal lehetséges.
     o a behajtási hozzájárulás várakozásra nem jogosít a védett övezet közterületén, az utas kiszállását, vagy felvételét követően a védett övezetet haladéktalanul el kell hagyni.
     o várakozásra a védett övezeten kívül az Árpád hídi kijáratnál található taxiállomáson van lehetőség.
     o a behajtás és a kihajtás is csak és kizárólag az Árpád híd felé eső sorompón keresztül és az Árpád híd igénybevételével lehetséges.
     o a védett övezeti sorompó a behajtásra jogosult taxi rendszámát automatikusan felismeri, a be- és kihajtáskor nincs szükség külön regisztrációra, külön engedélyre.
     o a rendeletmódosításban foglalt új lehetőség térítésmentesen külön ügyintézés nélkül elérhető a behajtásra jogosult taxi gépjárművek számára.

Margitszigeti Színház