OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. július 2., péntek 12:25

Borkóstoló mellett énekel új kulináris szokásainkról a Soharóza a Városmajorban
    Budapest, 2021. július 2., péntek (OTS) - 2021. július 7-én látható először a Dalok a kamrából c. vadonatúj catwalk concert a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A kórusszínház és divatbemutató fúziójából született előadás a karantén alatt megváltozott gasztronómiai szokásainkat boncolgatja a zoomos főzésektől a házhoz rendelésig, amiket az énekesek extravagáns jelmezekben felvonulva jelenítenek meg a kifutón. A Soharóza és a Catwalk Concert Productions darabját most borkóstoló emeli még magasabb kulináris szintre.

    Kenyérsütés házilag tenyésztett kovászból, régóta elmentett süteményreceptek kényelmes tesztelése, vagy egy gyors pizzarendelés valamelyik ételfutáron keresztül - 2020 tavaszától ezek a hétköznapi dolgok merőben más megvilágítást kaptak. A bezárt éttermek helyett ránk szakadt az otthoni főzés felelőssége, a nagycsaládi ebédek helyett a gép előtt falatoztunk a rendelt pad thaiból, vagy ráérősen nekiálltunk végre fermentálni. Drasztikus és meghatározó élmény volt ez gasztronómiailag, ami egyszerre nyújtott menedéket és állított minket új kihívások elé.

A Soharóza karantén-éléskamrájában megforduló különös alakok mind ismerősek lehetnek az otthon töltött kényszerű időszakból. Egy parókán szusiszett tűnik fel, mások öltözékei a bezárt, üres éttermek terítékeit idézik, de mesél egy szereplő a házi kimchi készítéséről is. A főző praktikák legnagyobb varázslója persze a spejz-királynő nagymama marad - innen az előadás elnevezése is. Közben az elektronikával megtámogatott kóruszene egyszerre szól a bezártság magányáról és az azt legyőző sütögetésről, mindezt pedig egy sommelier által vezetett borkóstoló tételei központozzák - de mintha az italokat felszolgáló pincérek sem lennének átlagosak. Az előadás ennek a furcsa időszaknak állít mementót, miközben szívmelengető és humoros formában segít összegezni újdonsült konyhai tapasztalatainkat.

Halas Dóra és Nagy Fruzsina 2016-ban új műfajt teremtett a Soharózával, amikor a Trafóban bemutatták Tabu kollekció c. első catwalk concertjüket. Ezt követte 2018-ban Az ügy, a páros a hangos sikeren felbuzdulva onnantól Catwalk Concert Productions néven folytatta a hasonlóan színes projektek megalkotását. Erre húztak most újabb lapot, amikor Mautner Zsófival, az ország vezető gasztrobloggerével szoros együttműködésben a konyhaművészetet is bevonták a műfaji kavalkádba. A kulináris témák mellett a nézők Fejérvári Gergő sommelier vezette borkóstolóval kalandozhatnak tovább a Városmajor kifutós éléskamrájában, a bemutató napján pedig Mautner Zsófi személyes köszöntővel indítja útjára az előadást. Az összművészeti élményt Bartha Márk elektronikai alapjai, Kovács Domokos koreográfiái és Kiefer Tibor fényei teszik teljessé.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.