OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. június 28., hétfő 13:40

Palántányi egyetem - Ötezer palántával támogatja a rászoruló családok élelmezését a MATE
    Budapest, 2021. június 28., hétfő (OTS) - Ötezer paprika-, paradicsom- és uborkapalántát adományozott a Katolikus Karitásznak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő jelenlétében. A minősített, csávázott vetőmagokból szakértő kezek által nevelt palántákat tizenhárom egyházmegyei központ képviselői juttatják el a rászoruló családok részére.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210628_001.jpg

"Az adománypalánták nevelését a tavalyi évben azzal a céllal kezdtük meg, hogy a járvány okozta válságos helyzetben segítséget nyújtsunk azoknak, akik nem tudják megvásárolni a palántát, nem is beszélve annak terméséről. A MATE társadalmi felelősségvállalásának keretében idén is folytatjuk ezt a sikeres kezdeményezést, mellyel Egyetemünk közvetett formában a termőföldtől az asztalig kísérheti a rászorulók életét - mondta Prof. Dr. Gyuricza Csaba rektor az Egyetem Dísznövénytermesztési és Zöldfelület-gazdálkodási Kutatócsoportjának budapesti telephelyén történt ünnepélyes átadáson.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az adományozás kapcsán kiemelte: "Az elmúlt évtizedben megtanulhattuk - amire a koronavírus-járvány csak ráerősített -, hogy az egyik legfontosabb dolog a biztonság. A magyar gazdák által megtermelt és előállított élelmiszerek megbízhatók és kiváló minőségűek, de emellett nem elhanyagolhatók a háztáji kiskertek sem, főként a rászoruló családok esetében. A saját maguk által megtermelt zöldség és gyümölcs friss, egészséges, ráadásul - a programnak köszönhetően - a befektetett munkáért cserébe gyakorlatilag a családok anyagi terheit is csökkentik."

Mint azt Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója hangsúlyozta, az idén 90 éves Katolikus Karitász egyik legfontosabb programja az Öngondoskodó háztartások - Zöldellő kertek elnevezésű országos segélyakció. "Ennek keretében vetőmaggal, vetési segédlettel segítjük a családokat abban, hogy maguk termelhessék meg azokat a zöldségeket, amik az asztalra kerülnek. Ehhez nagyon jól illeszkedik a MATE adománya, melyet hálásan köszönünk a családok nevében. Az itt jelenlévő egyházmegyei karitászok segítségével még ma eljutnak a palánták az ország minden részébe, s segítenek abban, hogy a koronavírus kapcsán nehéz helyzetbe került családok öngondoskodásban fejlődni tudjanak."

Az adománynövények a MATE gazdasági társasága, a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. által nemesített fajták, amelyek évtizedek óta bizonyítanak a hazai és nemzetközi kertészeti termelésben. A magyar fajták palántái hamarosan egészséges zöldségekkel látják el az érintett családokat, miközben az odáig vezető úton, azaz a növényekről való napi gondoskodás során a mezőgazdasági munka sokszínűségét is megismerhetik. Az idei évben pedig mindez még többet jelenthet a családoknak, az öngondoskodás jelentősége ugyanis a koronavírus-járvány idején még inkább felértékelődött.

További információ:

Cseri-Gódor Kitti
Kommunikációs munkatárs
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Médiaközpont
2100 Gödöllő, Páter K. u. 1.
Tel.: 06-28-522-000/1999
Mobil: 06-30-470-7647
E-mail: cseri-godor.kitti@uni-mate.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.