OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. június 24., csütörtök 09:00

Accu-Chek - humorral a cukorbetegség ellen
    Budapest, 2021. június 24., csütörtök (OTS) - A cukorbetegség mára az egész világot érintő népbetegséggé vált. Korai stádiumában szinte nem is produkál tüneteket, sokszor csak akkor ismerjük fel, hogy baj van, amikor már kialakultak a szövődmények.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210624_001.jpg

A Roche Magyarország Kft. legújabb reklámfilmjében, Herendi Gáborral közreműködve a rendszeres vércukormérés fontosságára hívja fel a figyelmet. A film amellett, hogy edukatív tartalommal bír humoros köntösben, Faragó András "Topy-val" meséli el a legfontosabb tudnivalókat.

Herendi Gábor neve mára már nem csupán filmes berkekben, de mindenki számára ismerősen csenghet a Valami Amerika filmtrilógiának köszönhetően, valamint számos reklámfilm is az ő nevéhez köthető. A rendező elmesélte, hogy a humor fontos eleme az Accu-Chek reklámfilmnek, de csak pont annyira, hogy az edukáció ne szenvedjen csorbát. Szerinte a humor nagyon jó húzóereje lehet egy fontos üzenetnek.

A korábbi közös munkakapcsolaton kívül azonban nem véletlenül sodorta össze a szél Faragó András "Topy-t" és Herendi Gábort ebben a reklámfilmben. Topy-nál 7 évvel ezelőtt diagnosztizáltak 2-es típusú cukorbetegséget, ami miatt azonnal változtatni kellett az életmódján. "Komoly odafigyelést igényelt, hogy karbantartsam a vércukorszintem. Először inzulint adagoltam, ezt követően sikerült gyógyszerrel is kordában tartani a vércukorszintemet" - mesélte Topy. Érdekességként azt is elárulta, hogy ha annak idején többet tudott volna azokról az intő jelekről, amik nála is megjelentek (nem gyógyuló apró sebek, nagy mennyiségű folyadékbevitel, hirtelen fogyás ugyanolyan étkezési szokások mellett), akkor hamarabb fordult volna orvoshoz.

Herendi Gábort sem kerülte el a cukorbetegség témaköre, ugyanis azon túl, hogy fogorvos hallgatóként már az egyetemi oktatás részeként is tanult róla, időközben egy enyhe inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála. Elmondása szerint náluk ez "családi hagyomány", ugyanis édesanyja, édesapja, valamint már a bátyja is cukorbeteg. Herendi számára is fontos a megelőzés, így elárulta, hogy igyekszik a rohanó és felgyorsult világban is egészségesen táplálkozni, valamint messziről kerüli a cukorfogyasztást.

A Roche Diabétesz Üzletág kisfilmje a rendszeres vércukormérés fontosságára hívja fel a figyelmet. Rendszeres vércukorellenőrzés mellett megelőzhetővé válik a súlyos szövődmények kialakulása, valamint jól kontrollálható és kézben tartható a betegség.

A filmet és az azt beharangozó, film trailer stílusú teaser videót a PopGroup Reklámügynökség készítette.

A cikket az Accu-Chek vércukormérők gyártója, a Roche Magyarország Kft. támogatta.

https://www.youtube.com/watch?v=kbaBpwcOk5M&t=3s
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.