OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. június 22., kedd 11:00

Ennyien neteznek az idősek közül Magyarországon és az EU-ban!
    Budapest, 2021. június 22., kedd (OTS) - Egyre jobban növekszik a 65 év felettiek körében is az internethasználat az Európai Unió országaiban, hazánk jelenleg a középmezőnyben foglal helyet, derül ki mindez az Eurostat közelmúltban közzétett adataiból. A felmérésben a különböző korcsoportok internetezési szokásait vizsgálták.

    A 2020-as év adatait a korábbi évek adatsoraival összehasonlítva megfigyelhető a növekvő tendencia, melyet a COVID-19 járvány kitörése és a válaszlépésként adott lezárások sora tovább erősített.

2020-ban az EU-ban, a 16-74 év közöttiek 88%-a internetezett az utolsó 3 hónapban, a listavezető Dánia (99%), a sereghajtó pedig Bulgária (70%). Hazánkban ez az arány 85%, ami kicsivel marad el az uniós átlagtól.

A környező országok közül Szlovákia (90%), Csehország, Ausztria (88%) és Szlovénia (87%) jár előttünk, míg Horvátország, Szerbia és Románia (78%) e tekintetben elmarad tőlünk. - írja a Picup.hu (https://picup.hu)

A 65 év feletti korosztályt vizsgálva, sokkal nagyobb különbségek tapasztalhatók az egyes országok között. Az uniós átlag 61%, ezt jelentősen meghaladja az időskorú internetezők aránya Dániában (94%), Luxemburgban és Svédországban (91%) valamint Hollandiában (90%). A lista végén Bulgáriát (25%), Horvátországot (28%) és Görögországot (33%) találjuk.

Grafikon: https://drive.google.com/file/d/1WxyogRCX190daPh0GF3YIw1129N3LAde/view?usp=sharing

Magyarország elmarad valamelyest az uniós átlagtól (53%), az előző évhez képest (41%) azonban jelentős javulás tapasztalható. A szomszédos országok közül Szlovákiában (58%) és Ausztriában (57%), valamivel magasabb, míg Szlovéniában (51%), Szerbiában (50%) és Romániában (40%) alacsonyabb a 65 év feletti internetezők aránya.

Az elmúlt napokban számolt be kutatásának eredményeiről az NMHH, mely a hazai internethasználatot vizsgálta. A felmérés rámutatott, hogy legkevésbé a szegényebb háztartásokban használják az internetet, valamint hogy a végzettség és az életkor is befolyásolja az internethasználatot.

Az NMHH felmérése szerint, hazánkban negyvenéves életkor alatt már szinte mindenki internetezik, a 70 éven felülieknek viszont csak a 30%-a, ami egybevág az Eurostat adataival.

Kontakt:
Szigeti Emil
hello@picup.hu
https://picup.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.