OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. október 18. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. június 7., hétfő 12:04

Ingyenes online színházi előadást mutatnak be a Trianon okozta sokkról
    Budapest, 2021. június 7., hétfő (OTS) - A trianoni békediktátum előtti és utáni időszak hétköznapi örömeit és a feszültséggel, bizonytalansággal teli Budapestet mutatja be a "Minden határon túl" című zenés színmű, melynek online premierje június 11-én, pénteken lesz. A darab egy művészcsalád életén keresztül láttatja az első világháború végső drámájához vezető utat.

    Trianon dédszüleink, szépapáink kora, a családi fotóalbumokból felbukkanó öreg fotók kapcsán biztosan sokan gondolkodtunk már azon, vajon kik lehettek ők, hogyan élhettek, miként szenvedték meg a múlt század vészterhes időszakait.
A Progresszív Produkció által létrehozott, és a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott "Minden határon túl" című darabot öt alkalommal (június 11; 18; 25; július 2; és 9;) lehet majd online stream előadásokon megtekinteni ingyenesen, az erre a célra létrehozott mindenhatarontul.hu felületen. A darab regisztrációt követően 3 napon keresztül bármikor megnézhető.

Paor Lilla különleges világot hozott létre a színpadon

"A cél adott volt: egyes emberek és a családok szemszögéből bemutatni egy fájdalmas időszakot úgy, hogy lássuk, a hitük és az erejük mindig velük marad. A darab lehetőséget ad arra is, hogy rámutassunk drámai helyzetekben rejlő iróniára és a magyar emberek túlélését segítő leleményességre és humorra" - fogalmazott Paor Lilla, a darab producere és főszereplője.

A szereplők között van Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színművész, Babicsek Bernát, Sinkovits-Vitay András, Petridisz Hrisztosz, Radics Réka, és gyermekszínészként Szefcsik Boldizsár is.

A látványos és részletgazdag előadással az alkotók célja volt, hogy korhű, történelmileg is hiteles darabot hozzanak létre, amiben érzékletes módon jelenik meg egy letűnt, ám sokat idézett korszak. Ebben sokat segítettek Dr. Nyári Gábor történész iránymutatásai, Kellős Éva író kitartó kutatómunkája, valamint Bardóczy Attila rendező finom és értő irányítása. A jelmez- és díszlettervező, Húros Annamária egyedi látványvilága hol nagyszerűen ellenpontozza, hol támogatóan segíti a helyszínek és karakterek megjelenését.

A történetet néhol könnyedebbé, néhol drámaibbá teszik a korabeli slágerek és a jeleneteket összekötő, Decrescendo által komponált új zenei betétek.

https://mindenhatarontul.hu/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.