OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. október 18. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. június 4., péntek 19:45

Aktív programokkal köti össze a magyarokat az "Otthonról Haza!"
    Budapest, 2021. június 4., péntek (OTS) - Az egész nyáron át tartó programsorozat a hétvégén veszi kezdetét - "Otthonról Haza!" címmel indulnak a Nemzeti Összetartozás Túrák, aktív családi hétvégék az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda kezdeményezésére. A rendezvények 2021 nyarán, június elejétől augusztus 20-ig, 10 hétvégén keresztül várják az aktív kikapcsolódásra és természetjárásra vágyókat.

    101 éve írták alá a trianoni békeszerződést, amelynek következtében Magyarország elveszítette területének kétharmadát. Ennek emlékére 2010 óta június 4-én ünnepeljük a nemzeti összetartozás napját.

Az "Otthonról Haza!" rendezvénysorozat célja, hogy aktív, turisztikai programokon keresztül kösse össze a határon innen és túl élő magyarokat, ezzel is erősítve a nemzet összetartozását. "Az eseménysorozat keretében közösen élvezhetjük a mozgás örömét, és közben megünnepelhetjük a nemzet összetartozását", mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A program védnökségét számos ismert hazai és határon túli közéleti személy, élsportoló vállalta el, köztük Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Kovács István (Kokó), olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó, Kökény Roland olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, valamint Szőcs Renáta énekes.

A programok között aktív családi hétvégék, határon átívelő túrák és augusztus 20-ai egész napos sportprogramok várják az érdeklődőket. A hétvégi családi programok során 14 helyszínen kínálnak vezetett kerékpáros-, gyalogos-, valamint lovas és vízitúrákat a szervezők, 10 hétvégén keresztül. Határon átívelő 4-9 napos vándortúrákra is lehet jelentkezni, amelyek különböző városokból indulnak, és minden kerékpáros csapat augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén érkezik meg Budapestre, ahol az egésznapos rendezvénysorozat keretében találkozhatnak a Budapest környéki túrákon résztvevőkkel.

Az eredeti rendezvénysorozat 2020-ban, a Trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás Évében került volna megrendezésre, azonban a koronavírus okozta vészhelyzet - sok más rendezvénnyel együtt -, a Nemzeti Összetartozás Túrát is lehetetlenné tette.

2021 tavaszára az elszakítottság új értelmet nyert, hiszen a legnehezebb időkben a szűkebb családi és baráti körök sem lehettek együtt. A védőoltások megjelenése és a beoltottak számának növekedése azonban lehetővé tette, hogy idén már olyan rendezvényeket szervezhessünk, amik teret adnak a minőségi, közösségi kikapcsolódásnak.

Az aktív hétvégék ezen a héten szombaton, június 5-én indulnak. Az első vízitúrák Zebegényből, az első kerékpár- és gyalogtúrák pedig a Kékestetőn lesznek. A programokra az otthonrolhaza.hu weboldalon lehet regisztrálni, a határon átívelő túrákra június 10-étől lehet jelentkezni.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.