OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. október 18. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2021. június 4., péntek 10:05

Gyászjelentés
    Budapest, 2021. június 4., péntek (OTS) - Megrendülten, mély fájdalommal, de Isten akaratát elfogadva tudatjuk, hogy Dr. Zoltán Attila a Nimród vadászújság ny. főszerkesztője, A Hunor Vadászmagazin megalapítója, kiadója és főszerkesztője folyó év május 23-án életének 74. évében elhunyt.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210604_001.jpg

     1947-ben, Budapesten született jó nevű polgári családban. A budapesti Rákóczi Ferenc Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. 32 évig dolgozott főosztályvezetőként az Állami Energetikai és Energiabiztonságtechnikai Felügyeletnél és jogutódainál.
     A természet és a vadászat iránti szeretete a vadászati kultúra ügyének szolgálatában csúcsosodott ki. Az első figyelmet keltő munkája az 1981-ben megjelent "Vadászfegyver és lőismeret" című kétkötetes könyv, amelyet a szakma mintegy négy évtizede alapműnek tekint.
     A 80-as évek végén megalapította a Hunor Vadászmagazint, ennek sikere jelentette a belépőt a Nimród vadászújsághoz, amelynek 1991-2019-ig a főszerkesztője volt. 2019-ben megalapította a Hunor Safari Magazint, majd ebből továbbfejlesztette a havonta megjelenő Hunor Vadászmagazint, amelyet utolsó lehelletéig gondozott.
     A vadászkönyvek kiadása terén végzett munkája egészen egyedülálló. Szerepe a Keszthelyi Vadászati Múzeum létrehozásából vitathatatlan. Több vadászati kitüntetést alapított, illetve kezdeményezett.
     Szakmai munkáját számos kitüntetéssel ismerték el: Nimród Érem, Kamarai Aranyérem, Magyar Nemzeti Vadászrend, Arany Fácán-Toll, Magyar Arany Érdemkereszt, Festetics Kulturális Örökség Díj.

A földi élettől való búcsúztatása 2021. július 15-én 11:15 órakor lesz, a Farkasréti temetőben

Feledhetetlen emléke örökkön szívünkben él!


     a gyászoló család
     barátai
     és a Hunor Vadászmagazin kollektívája
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.