OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2021. június 3., csütörtök 14:33

Archív fotósorozatot indít a Közlekedési Múzeum
    Budapest, 2021. június 3., csütörtök (OTS) - Új, közlekedési témájú archív fotó- és dokumentum sorozatot indított június 3-án, csütörtökön a Közlekedési Múzeum a közösségi média felületein. A friss összeállításban minden héten kedden és csütörtökön eredeti levéltári felvételeket oszt meg a nagyközönséggel a gyűjteményeiből.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210603_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210603_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210603_003.jpg

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum számára kiemelten fontos, hogy a gyűjteményeiben levő rendkívül értékes közlekedéstörténeti fotó- térkép és egyéb dokumentum anyagból minél többet megosszon a közönséggel. Ezért jövő héttől minden héten kétszer, egy-egy különleges archív fotóval, plakáttal vagy dokumentummal és a hozzájuk kapcsolódó történettel jelentkezik a múzeum. Ezek a képek bemutatják  Budapest és más nagyvárosok közlekedését, a magyar vasút történetét, és egyéb hazai közlekedéshez kapcsolódó eseményekről készült képekkel is jelentkezik a közösségi média felületein a múzeum, izgalmas csemegét szolgáltatva ezáltal a vasútbarátoknak és a múltidézés kedvelőinek. Ezen kívül helyet kapnak a közlekedéstörténet szempontjából jelentős évfordulók is, amelyekről szintén rendszeresen megemlékeznek.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum archívuma folyamatosan dolgozza fel a már meglévő és beérkező anyagait. Az archívumi gyűjtemények összesen 2500 polcfolyóméternyi anyaggal rendelkeznek, az Ipartörténeti- és a Közlekedéstörténeti Térképgyűjtemény, a Plakátgyűjtemény, a Történeti Képeslapgyűjtemény és különböző fényképgyűjtemények összesen több százezer anyagot foglalnak magukba.

A Múzeum a már a kezdetektől gyűjtötte a felvételeket, ezek közül többet neves fényképészek készítettek, köztük Klösz György a magyarországi városfotózás egyik kiváló alakja, vagy Erdélyi Mór az 1900-as Párizsi Világkiállításon aranyérmet szerző fotográfus, de Eötvös Loránd hagyatékának és fotóinak egy része is a múzeum gyűjteményébe került.

A Közlekedési Múzeum archívuma és könyvtára a pandémiás helyzet elmúltával ismét szabadon látogatható lesz július 15-től, illetve a kép- és dokumentumgyűjtemény is ingyenesen hozzáférhető.

További részletekért érdemes ellátogatni a kozlekedesimuzeum.hu/hu/kutatoszolgalat/archivum honlapra, a fotósorozat és az izgalmas történetekért pedig követni a  Közlekedési Múzeumot a Facebookon (Közlekedési Múzeum) és az Instagramon (@kozlekedesimuzeum) !
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.