OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2021. május 27., csütörtök 09:25

A TRUMPF erősíti elkötelezettségét Délkelet-Európában: A német gépgyártó vállalat 4 milliárd forintot fektet be magyar leányvállalatánál Gödöllőn
    Ditzingen/Vecsés, 2021. május 27., csütörtök (OTS) - Az új épület alapkőletétele előreláthatóan június végén várható / Magyarország a TRUMPF csoport délkelet-európai - beleértve Törökországot is - csomópontjává válik / A lézerek árbevétele az autóipar számára gyártott akkumulátortechnika és egyéb komponensek területén a régióban 2025-ig elérheti a 100 millió eurót

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210527_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210527_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210527_003.jpg

A német gépgyártó és lézerspecialista TRUMPF vállalat (14.500 munkavállaló, éves forgalom 3,5 milliárd euró) erősíti magyar leányvállalatát (66 munkavállaló, éves forgalom 46,4 millió euró). Az autóipar növekvő üzleti lehetőségei által a TRUMPF csoport összesen 4 milliárd forintot fektet be egy új épületbe, valamint egy gépekkel felszerelt bemutatóterembe a Gödöllői Üzleti Parkban. Az építkezés 2021 májusában kezdődik, a hivatalos alapkőletétel előreláthatólag június végén lesz.

"A beruházással Magyarországot délkelet-európai stratégiai csomóponttá kívánjuk emelni" - mondta a TRUMPF igazgatóságának elnöke, Nicola Leibinger-Kammüller asszony Ditzingenben. "Ez erősíti az üzleti tevékenységünk szinergiáit olyan országokkal, mint Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, ezen felül Törökországgal is. Magyarországon kiemelkedő számú német autómárka rendelkezik gyártóüzemmel. Az ország a dél-koreai, TRUMPF lézereket használó akkumulátorgyártók számára a hídfő szerepét tölti be Európa irányába."

Középtávon a TRUMPF csoport az említett piacokon az évtized közepére 100 millió euró összesített forgalmat tervez. A bővítés során a vállalatcsoport csak Magyarországon az eddigi 66 munkahely mérsékelt növekedésével számol. "Az új bemutatóterem és alkalmazástechnikai központ a délkelet-európai régió számára segítségünkre lesz, hogy a kitűzött növekedési célokat elérjük és új munkahelyeket teremtsünk" - tette hozzá Major Tamás, aki 2013 óta a magyarországi TRUMPF ügyvezetője.

Két jubileum is küszöbön áll 2023-ban, melyek a szoros kapcsolatot tovább erősítik a magyarországi TRUMPF vállalat és a németországi anyacég között: A TRUMPF vállalat 2023-ban ünnepli 100 éves fennállását, a TRUMPF márka pedig 50 éve lesz jelen a magyar piacon.

A sajtóközleményhez kapcsolódó képek nyomdai minőségben állnak rendelkezésre. Ezeket csakis szerkesztőségi céllal lehet felhasználni. A felhasználás honorárium-mentes, ha a kép alatt feltüntetik a forrását: "Fotó: TRUMPF". Grafikai változtatások - kivéve a fő motívum képháttér eltávolítását - nem engedélyezettek. További fotók a TRUMPF Media Pool (https://mediapool.trumpf.com/media//) helyről tölthetők le.

A TRUMPF csoportról:

A csúcstechnológiát képviselő TRUMPF gyártási megoldásokat kínál a szerszámgépek és a lézertechnika területén. A termelő ipar digitális hálózatokba kapcsolásával összefüggő tanácsadás, platform- és szoftverkínálat hajtja a vállalatot előre. A TRUMPF technológia- és piacvezető a rugalmas lemezmegmunkáló szerszámgépek és az ipari lézerek területén. A vállalat a 2019/20 üzleti évben 14.300 munkatárssal 3,5 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport több mint 70 leányvállalattal majdnem az összes európai országban, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ázsiában van jelen. Termelő egységekkel rendelkezik Németországban, Franciaországban, Nagy-Brittaniában, Olaszországban, Ausztriában és Svájcban, Lengyelországban, Csehországban, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Kínában és Japánban.

Magyarországon a TRUMPF jelenleg 66 munkatárssal 46,4 millió euró összesített árbevételt realizál.

A TRUMPF vállalatról további információkat talál honlapunkon: www.trumpf.com

Fő kapcsolattartó:
Major Tamás
TRUMPF Hungary Kft. ügyvezetője
+36 (29) 999-100
Tamas.Major@trumpf.com

TRUMPF Hungary Kft., Lincoln u. 1., 2220 Vecsés, Magyarország

Nemzetközi sajtókapcsolat:

Dr. Andreas Möller
Vállalati kommunikáció, politika és márka vezetője
+49 7156 303-36824
Andreas.Moeller@trumpf.com

TRUMPF GmbH + Co. KG, Johann-Maus-Str. 2, 71254 Ditzingen, Németország
        

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.