OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2021. április 22., csütörtök 09:03

A National Geographic útjára indítja az "Élhető bolygó" nevű kezdeményezést
    Budapest, 2021. április 22., csütörtök (OTS) - Az Élhető bolygó médiatartalmai amellett, hogy bemutatják a nézőknek az elmúlt év környezetvédelemmel kapcsolatos tudományos eredményeit, cselekvésre is ösztönöznek minket: a készítők célja az, hogy az új ismeretek birtokában minél tudatosabban keressük a környezetbarát megoldásokat Földünk megóvása érdekében.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210422_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210422_002.jpg

A Föld napja - a történelem legnagyobb civil kezdeményezéseként - évről évre több mint egymilliárd ember részvételével hívja fel a figyelmet a természetvédelem fontosságára. Idén, miközben a világ lassan magához tér a COVID-19 okozta bénultságból, a National Geographic útjára bocsátja az Élhető bolygó nevű többévesre tervezett, számos különböző platformon futó kezdeményezését, melynek célja a közelmúlt tudományos és környezetvédelmi eredményeinek bemutatása és az emberek környezettudatosságának növelése.

"Az elmúlt év megváltoztatta a tudomány lehetőségeivel kapcsolatos elképzeléseinket: egyebek mellett rekordsebességgel fejlesztettünk ki hatékony vakcinákat egy korábban nem ismert betegség ellen; a CO2 kibocsátás terén jelentős eredményeket értünk el; és a korábban megritkult vadpopulációk a világ számos táján a regeneráció jeleit mutatják. Ezen felül a pandémia hatására világszerte előtérbe kerültek a szabad levegőn végzett tevékenységek, ami a természettel való kapcsolatunk újbóli megerősödéséhez vezetett" - mondta Gary Knell, a National Geographic Partners elnöke. "Az Élhető bolygóval ezekre a kedvező folyamatokra építünk: amellett, hogy felhívjuk a figyelmet a bolygónkra leselkedő veszélyekre, új utakat és lehetőségeket is megmutatunk a nézőink, olvasóink előtt. A National Geographic tartalmak, termékek és tapasztalatok páratlan portfóliójával rendelkezik, ami, a National Geographic Society nonprofit tevékenységével kiegészülve, kitűnő alapot nyújt a világ szépségét és megóvási lehetőségeit bemutató kezdeményezésünknek."

Az Élhető bolygó projekttel - összhangban a brand fenntarthatóság iránti elkötelezettségével - a National Geographic valamennyi, a környezeti problémák iránt fogékony fogyasztójának adni szeretne valamit; a világ minden táján, és nemcsak a Föld napján.

Az Élhető bolygó internetes aloldala (https://www.natgeotv.com/hu/elheto-bolygo) érdekfeszítő, folyamatosan bővülő National Geographic tartalmakkal várja látogatóit. Többek közt új környezeti megoldásokkal és számos, a természet védelme iránt elkötelezett kutató munkájával is megismerkedhetünk itt, melyek minket is zöldebb, fenntarthatóbb életmódra inspirálnak.

A National Geographic az Élhető bolygó kezdeményezésen túl egy nagyszabású virtuális zenés eseménnyel is megemlékezik a Föld napjáról. A nagyrészt a természetben forgatott koncertfilm segítségével olyan neves előadók produkcióját élvezhetjük, mint Angélique Kidjo, AURORA, José González, Maggie Rogers, Rostam, Valerie June, Willie Nelson, Yo-Yo Ma és Ziggy Marley. Az esemény keretében kerül sor a My Morning Jacket új videoklipjének világpremierjére. A koncertfilm a Föld napján a https://www.natgeotv.com/hu/elheto-bolygo oldalon lesz megtekinthető.

A National Geographic a közösségi média felhasználóit is arra buzdítja, hogy mutassák ki a természet iránti szeretetüket. A Föld napján induló Az én oázisom kampány keretében arra kéri a követőit, hogy készítsenek egy fotót a kedvenc, őket legjobban inspiráló helyükről, és a képet osszák meg az #AzÉnOázisom hashtaggel, így csatlakozva a bolygónk melletti globális kiálláshoz.

Az Élhető bolygó Föld napi rajtjára időzítve a National Geographic csatornán megtekinthető a Fenntartható bolygó: Az óceánok hősei, április 22-én, este 22:00-órakor. A filmben a legendás oceanográfus, Sylvia Earle és neves kutatótársai a munkájukról mesélnek - látványos felvételek segítségével azt mutatják meg nekünk, hogy miként igyekeznek megóvni az óceánok sérülékeny ökoszisztémáját. Tarts velünk, és többek közt ismerd meg a Nagy-korallzátony élővilágát tanulmányozó Dr. Emma Camp, a cetcápákat elektronikus nyomkövetővel ellátó Dr. Brad Norman, valamint a tudósok számára forradalmian új, több napos víz alatti tartózkodást lehetővé tevő kutatóbázist tervező Ghislain Bardout izgalmas mindennapjait!

A National Geographic immár 133 éve dolgozik azért, hogy a tudósai, fotósai és természetfilmesei tudományos tényeken alapuló, gondolatébresztő történetein keresztül bennünk is felébressze a Felfedezőt. A világ és a benne elfoglalt helyünk mélyebb megismertetésével a National Geographic közös fellépésre ösztönöz valamennyiünket bolygónk megmentése érdekében.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.