OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. április 16., péntek 10:16

SEAFOOD TOMORROW - Ingyenes webinár: Innovatív és fenntartható tengeri haltermékek az egészség szolgálatában - 2021 április 23, 10:00-12:30
    Budapest, 2021. április 16., péntek (OTS) - A fogyasztói szokások folyamatosan változnak, a kényelem, az egészség, a változatosság, az etika, a fenntarthatóság és a biztonság egyre fontosabbá válik. A tengeri halászati termékek jó megoldást kínálnak ezen igények kielégítésére, mivel jó minőségű fehérjeforrások és természetes módon tápanyagokban gazdagok. A tápláló, biztonságos és fenntartható tengeri halászati termékek iránti növekvő kereslet kielégítésének érdekében a SEAFOODTOMORROW projekt új, öko-innovatív, üzleti szempontból is életképes megoldások kidolgozását célozta meg.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210416_001.jpg

Ingyenes workshop és kerekasztal beszélgetés
A SeafoodTomorrow projekt a sikeres lezárásához közeledik. Az elért eredményeket 2021. április 23-án mutatja be Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.

Ez az ingyenes online rendezvény, lehetőséget nyújt a résztvevők számára, hogy tájékozódjanak a jelenlegi és jövőbeli innovációs lehetőségekről, illetve a fenntartható haltermékekkel kapcsolatos élelmiszerbiztonsági, termékfejlesztési megfontolásokról és jelölési elvárásokról.

A workshop keretén belül bemutatásra kerülnek a magyarországi fogyasztói felmérések és az új innovatív haltermékek vizsgálatának eredményei. A kerekasztal beszélgetés - magyarországi táplálkozástudományi szakértők és haltenyésztéssel foglalkozó szervezetek bevonásával - lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére, és potenciális együttműködési lehetőségek azonosítására.

A rendezvény részletes programja elérhető: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#seafood2021_01
Regisztráljon ingyenesen: https://forms.gle/UBHy8kA3QXYYUZLD8

Fenntartható, innovatív és egészséges haltermékek
A SEAFOODTOMORROW projekt halgazdaságokban végzett kísérletekkel is megerősítette, hogy alternatív, fenntartható takarmányok alkalmazásával tenyészthetők jóddal, vassal, omega-3 zsírsavakkal és szelénnel dúsított halak, amelyek fogyasztása kedvező hatással lehetnek a gyermekek, várandósok és idősek számára.

Lépések a fogyasztók halászati termékek iránti elköteleződésének erősítésére
A fogyasztók informálása, a megfelelő kommunikáció és a személyre szabott termékek nélkülözhetetlenek halászati termékek népszerűsítéséhez. Ezt segíti a "FishChoice" alkalmazás, amely összehasonlítja a felhasználó által elfogyasztott haltermékek tápanyag tartalmát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által ajánlott tápértékekkel és jelzi, ha az elfogyasztott termék tápértékei eltérnek az optimális beviteli értékektől. Az alkalmazás elérhető a www.fishchoice.eu honlapon, és letölthető mobil telefonra is.

Tudástranszfer az innováció elősegítése céljából
A SEAFOODTOMORROW projekt (https://seafoodtomorrow.eu/) ingyenes e-learning tanfolyami anyagot fejlesztett ki. Az e-learning eszköz különösen a halakat és tenger gyümölcseit előállító - feldolgozó vállaltok számára lehet hasznos a szakértelmük és szakmai képességeik fejlesztésében a haltermékek fenntartható előállítása; kockázatértékelése, eredet vizsgálata, nyomonkövethetősége, jelölése terén.

A projektet az Európai Unió "Horizon 2020" kutatási és innovációs programja finanszírozza a 773400. számú támogatási szerződés keretében.

***VÉGE***

Megjegyzés a szerkesztőnek:
     1.    A projektet az Európai Unió "Horizon 2020" kutatási és innovációs programja finanszírozza a 773400.számú támogatási szerződés keretében. A konzorciumot európai 35 partnerintézmény alkotja.
     2.    Ez a kiadvány csak a szerzők véleményét tükrözi, és az Európai Unió nem tehető felelőssé az abban foglalt információk bármilyen felhasználásáért.
     3.    A projektről további információ érhető el: https://seafoodtomorrow.eu/

KOORDINÁTOR: Dr António Marques, Email: amarques@ipma.pt
MENEDZSMENT: Marta Santos, Email: marta.santos@ipma.pt
KOMMUNIKÁCIÓ & SAJTÓ: AquaTT, Email: aquatt@seafoodtomorrow.eu
Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.: dr. András Sebők, e-mail: a.sebok@campdenkht.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.