OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. április 11. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. március 29., hétfő 08:16

Folyamatos és zavartalan a daganatos betegek ellátása az Országos Onkológiai Intézetben
    Budapest, 2021. március 29., hétfő (OTS) - Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) korlátozás nélkül és folyamatosan végzi a daganatos betegek, valamint a tüdőtranszplantációra váró, illetve azon átesett betegek intenzív terápiás ellátását - beleértve a legmagasabb szintű ellátást jelentő műtüdő (ECMO) kezeléseket is.

    Mindemellett az OOI a COVID-19 betegek kezelésének élvonalában dolgozó Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (OKPI) tehermentesítésére átvette az OKPI teljes mellkassebészeti ellátását. Továbbá a COVID-19 fertőzött, ECMO alkalmazásában részesült betegek akut ellátását követően még intenzív ellátásra szoruló betegek kezelésében is részt vesz az OOI, miután a betegek PCR teszttel már COVID-19 negatívvá váltak.

Az Onkológiai Intézet Intenzív Terápiás Osztályának több évtizedes gyakorlata van, azonban a 2012. évi műszeres és eszközpark beruházások alapján robbanásszerűen megnövekedtek a mellkassebészeti műtétek száma. Az akkori főigazgató, Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere olyan további fejlesztéseket valósított meg az intézetben, amelyek megalapozták a tüdőtranszplantáció végzésének lehetőségét Magyarországon. Az OOI-ben 2014-15. évben alkalmazták először az ECMO készüléket is. A műtüdőnek ma nagy szerepe van a koronavírusos betegek életben tartásában, gyógyításában.

Természetesen mind a tüdőtranszplantációra váró, ECMO kezelésben részesülő betegek, mind az ECMO készülékről már levehető, de még intenzív kezelésre szoruló poszt-COVID betegek elkülönítve, egyágyas kórtermekben kerülnek ellátásra az Onkológiai Intézetben. Ettől függetlenül az OOI Intenzív Terápiás Osztálya teljes kapacitással végzi a daganatos betegek műtétjeinek aneszteziológiai és intenzív terápiás ellátását.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.