OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. március 9., kedd 12:03

Felmérés a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos közvélekedésről
    Budapest, 2021. március 9., kedd (OTS) -     Egyre növekvő egészség-tudatosságáról és a koronavírus-járvány elleni védekezés fontosságának mind szélesebb körű felismeréséről tanúskodik a Mobilszűrés online közvéleménykutatása.

    
     A 'mobilszures.hu' weboldalon közzétett kérdőívre több mint 3000 válasz érkezett, így a kapott kép mindenképpen figyelemreméltó. A válaszadók háromnegyede egyetértett azzal, hogy fontos a koronavírus-szűrés, hiszen így pontos képet kapunk az egészségi állapotunkról és nem fertőzünk tovább másokat. Még ennél is többen, a szavazók 80 százaléka foglalt állást a járványügyi korlátozások betartása mellett, annak érdekében, hogy csökkentsük a vírusfertőzés terjedését. A kérdőívet 2021. január 19-től 2021. február 28-ig lehetett kitölteni, mégpedig oly módon, hogy a járvánnyal kapcsolatos különböző témákban a Mobilszűrés Facebook oldalára beérkezett jellemző véleményekből idéztek néhányat, amit megválaszoltak és egy-egy kérdést is feltettek az oldal látogatóinak, négy válasz-lehetőséget kínálva nekik.

- A kérdőív eredményeiből azt a tapasztalatot lehet levonni, hogy a válaszadók többsége nem kérdőjelezi meg a betegség jelenlétét, fontosnak tartja a koronavírus-szűrést és a betartja a jelenlegi korlátozásokat, annak érdekében, hogy megfékezzük a vírus terjedését, még akkor is, hogyha ezek az intézkedések kellemetlenséggel járnak" - mondta Varga Krisztián, a Mobilszűrés hálózatvezetője.

Az online felmérés több a járványhelyzettel kapcsolatos témára is rákérdezett. Érdeklődtek a maszkviselés jelentőségéről, a járvány megfékezését célzó korlátozásoknak a mindennapi életünkre gyakorolt hatásáról. A válaszok úgy összegezhetők, hogy az emberek nagy többségben elfogadják ezt a helyzetet és hajlandóak követni a szabályokat az eredményes védekezés érdekében.

A teljes sajtóközlemény: https://mobilszures.hu/felmeres-a-koronavirus-jarvannyal-kapcsolatos-kozvelekedesrol/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.