2024. április 19. péntek

2021. március 9., kedd 12:03

Felmérés a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos közvélekedésről
    Budapest, 2021. március 9., kedd (OTS) -     Egyre növekvő egészség-tudatosságáról és a koronavírus-járvány elleni védekezés fontosságának mind szélesebb körű felismeréséről tanúskodik a Mobilszűrés online közvéleménykutatása.

A 'mobilszures.hu' weboldalon közzétett kérdőívre több mint 3000 válasz érkezett, így a kapott kép mindenképpen figyelemreméltó. A válaszadók háromnegyede egyetértett azzal, hogy fontos a koronavírus-szűrés, hiszen így pontos képet kapunk az egészségi állapotunkról és nem fertőzünk tovább másokat. Még ennél is többen, a szavazók 80 százaléka foglalt állást a járványügyi korlátozások betartása mellett, annak érdekében, hogy csökkentsük a vírusfertőzés terjedését. A kérdőívet 2021. január 19-től 2021. február 28-ig lehetett kitölteni, mégpedig oly módon, hogy a járvánnyal kapcsolatos különböző témákban a Mobilszűrés Facebook oldalára beérkezett jellemző véleményekből idéztek néhányat, amit megválaszoltak és egy-egy kérdést is feltettek az oldal látogatóinak, négy válasz-lehetőséget kínálva nekik.

- A kérdőív eredményeiből azt a tapasztalatot lehet levonni, hogy a válaszadók többsége nem kérdőjelezi meg a betegség jelenlétét, fontosnak tartja a koronavírus-szűrést és a betartja a jelenlegi korlátozásokat, annak érdekében, hogy megfékezzük a vírus terjedését, még akkor is, hogyha ezek az intézkedések kellemetlenséggel járnak" - mondta Varga Krisztián, a Mobilszűrés hálózatvezetője.

Az online felmérés több a járványhelyzettel kapcsolatos témára is rákérdezett. Érdeklődtek a maszkviselés jelentőségéről, a járvány megfékezését célzó korlátozásoknak a mindennapi életünkre gyakorolt hatásáról. A válaszok úgy összegezhetők, hogy az emberek nagy többségben elfogadják ezt a helyzetet és hajlandóak követni a szabályokat az eredményes védekezés érdekében.

A teljes sajtóközlemény: https://mobilszures.hu/felmeres-a-koronavirus-jarvannyal-kapcsolatos-kozvelekedesrol/