OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2021. március 1., hétfő 09:29

Új kutatás-fejlesztési projektet valósít meg a STRABAG Magyarországon az előregyártás és az integrált gyártásirányítási rendszerek fejlesztésével
    Budapest, 2021. március 1., hétfő (OTS) - A STRABAG Építőipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság támogatási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2020-1.1.2-PIACI KFI kódszámú, "Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása" című pályázati felhívásra.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210301_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210301_002.jpg

     Az "Előregyártás és integrált gyártásirányítási rendszer fejlesztése a lakóépület-építés, a hídgerenda-gyártás és az acélfeldolgozás terén" című, 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00094 azonosító számú támogatási kérelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásra érdemesnek minősítette. A projekt összköltsége 1.033.290.347, - Ft, melyből a vissza nem térítendő támogatás összege 399.810.001, - Ft.

     A projekt célja, új építési metódusok és új tervezési-, termelési támogatások kialakítása a hatékonyság növelése, az építőipari kivitelezési idő és költségek, az általános munkaerő (kiváltképp a szakember) -hiány csökkentése érdekében, a digitális megoldások integrációjával, a környezetvédelmi és a fenntartható fejlődés szempontjainak figyelembevételével.

     A projekt elsősorban a klasszikus építőipari üzemi előregyártó rendszerek fejlesztésére és tervezésre, másodsorban a BIM (Building Information Modeling, épületinformációs modellezés) és annak integrált hasznosításán alapul a hídgerenda-gyártás, a lakóépület-építés és az acélfeldolgozás terén. A fejlesztés eredményeként kialakuló termékek és tudás olyan ágazatokon átívelő gyakorlati haszonnal és piaci lehetőségekkel bírnak, amely komoly építőipari jövőre számíthat és kiemelkedő jelentőségű lehet Magyarország szempontjából is. A nemzetközi szinten is kimagasló hatékonyság elérésével a teljes beruházás lebonyolításához szükséges idő nagységrendileg harmadával redukálható. Az élőmunkaigény automatizálással, robotizálással történő kiváltása, a munkadíjak, és így a végtermékek árának csökkentését eredményezheti. A modern, digitális eljárásoknak köszönhetően a projekt közvetlenül hozzájárul a befogadó és fenntartható társadalom, élhető környezet prioritáshoz.

További információ kérhető:
Kovács Richárd Miklós        
Telefon: +06305168163
Email: kommunikacio@strabag.com
Honlap: www.strabag.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.