OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. február 26., péntek 12:43

A Featurespace elindítja az Automated Deep Behavioral Networks-öt (1. rész)
    London, Atlanta és Szingapúr, 2021. február 26., péntek (Business Wire/OTS) - A vállalatokat sújtó pénzügyi bűncselekmények megelőzése terén globális vezetőnek számító cég fokozott védelmet biztosító megoldást vezet be a bankkártya- és fizetési tranzakciók biztonságosabbá tétele érdekében - A Featurespace ma bemutatta a bankkártya és fizetési ágazat számára fejlesztett Automated Deep Behavioral Networks-öt (automatizált, mélytanuláson alapuló, viselkedéselemző hálózatok), mely fokozottabb védelmet biztosít a fogyasztók számára a becslések szerint 2020-ban 42 milliárd USA dolláros veszteséget okozó csalások, számlafeltörés, bankkártyával való visszaélések és fizetési csalások ellen.

    Ennek a fejlesztésnek a jelentősége jóval túlmutat a vállalatokat sújtó pénzügyi bűnözés problémájának kezelésén. Megoldásunk minden kétséget kizáróan a gépi tanulás következő generációját képviseli" - jelentette ki Dave Excell, a Featurespace alapítója.

A találmány

A mélytanulási technológiában áttörést jelentő találmány a gépi tanulást alkalmazó platformok architektúrájának és kiépítésének teljesen új megközelítését alkalmazza. Az Automated Deep Behavioral Networks egy újfajta architektúra, amely kizárólag az ARIC™ Risk Hub legújabb verzióján keresztül elérhető rekurrens neurális hálózatokon alapszik.

A kihívás és a felfedezés

A mélytanulási technológiának különféle alkalmazási területei léteznek, mint például a természetes nyelvek feldolgozása a mondat következő szavának megjóslása céljából, a csalások megelőzése érdekében azonban alkalmazása a bankkártya- és fizetési csalások észlelése során ez idáig nem került optimalizálásra azzal a céllal, hogy védelmet nyújtson a vállalatoknak és a fogyasztóknak a bankkártya- és fizetési csalások ellen. Találmányunkkal ezt a kihívást sikerült leküzdenünk.

A tranzakciókra az intermittencia jellemző, ezért az idő kontextuális értelmezése kulcsfontosságú a viselkedés előrejelzése szempontjából. Korábban ahhoz, hogy a csalások megelőzése céljára hatékony gépi tanulási modelleket építsenek ki, az adattudósoknak mélyreható szakértelemmel kellett rendelkezniük a legfontosabb, és egyben legmunkaigényesebb lépés elvégzéséhez: a megfelelő adatjellemzők azonosításához és kiválasztásához.

A Featurespace Research azzal a céllal fejlesztette ki az Automated Deep Behavioral Networks-öt, hogy automatizálja a jellemzők feltérképezését és olyan memóriacellákat vezessen be, amelyek megfelelően értelmezni tudják az idő jelentőségét az ügyletfolyamokban, ezzel tovább javítva a vállalat piacvezető teljesítményt nyújtó Adaptive Behavioral Analytics (adaptív viselkedésanalizáló) termékét. A csalás, számlafeltörés és a bankkártya- és fizetési csalások elleni legjobb védekezés az, ha a csalásra még azt megelőzően fény derül, mielőtt az áldozat pénze kikerül a számlájáról. Az alábbi csoportoknak az Automatic Deep Behavioral Networks többek közt a következő előnyöket biztosítja:

Fogyasztók:
     -    Lehetővé teszi, hogy a valódi tranzakciókhoz kevesebb hitelesítésre/azonosításra legyen szükség; valamint
     -    Automatikusan azonosítja a csalást, számlafeltörést és a bankkártya- és fizetési csalásokat, még mielőtt az áldozat pénze kikerül az áldozat számlájáról.

Adattudósok:
     -    Automatikusan felfedezi a jellemzőket a tranzakciós eseményekben;
     -    A gépi tanulási logikát keresztülviszi a teljes modellezési soron;
     -    Figyelembe veszi az emberi cselekvések rendszertelenségét annak érdekében, hogy azonosítsa az anomáliának számító viselkedést; valamint
     -    Megőrzi a Featurespace Adaptive Behavioral Analytics terméke által gyűjtött összes adatot.

Bankkártya és fizetési ágazat:
     -    Javítja a kockázati besorolás bizonyosságát az összes tranzakció esetében (javul a csalások észlelése a tranzakció folyamán és pontosabban azonosítható a valódi viselkedés, miáltal elősegíti nagyobb számú tranzakció elfogadását);
     -    Teljesítménynövelést biztosít az összes fizetési típus esetében (ideértve a kártyás és ACH/BACS fizetéseket, az átutalásokat, a P2P fizetéseket), valamint gyorsabb fizetéseket;
     -    Javítja a nagy értékű, kis volumenű csalások felderítését csakúgy, mint a kis értékű, nagy volumenű csalások észlelését;
     -    Csökkenti az erősebb (step-up) autentikációk számát;
     -    Megbízható modellirányítási dokumentációt biztosít, érthető logikával, méltányos döntéshozással és indoklási kódokkal; valamint
     -    Stabil, valós idejű értékelést nyújt nagy áteresztőképességgel és alacsony latenciájú válaszidőkkel az üzleti folyamatok terén kulcsfontosságú szerepet játszó vállalkozásoknak, még csúcsterhelés esetén is.

Excell hozzátette: "Mivel a valós idejű fizetések, a digitális átalakulás és a fogyasztói igények azonnali pénzmozgást követelnek meg, a mi szerepünk annak biztosítása, hogy az ágazat rendelkezzen az ágazati szereplők és a fogyasztók pénzügyi bűncselekményekkel szembeni védelméhez a legjobb eszközökkel. Rendkívül büszke vagyok kutatói csapatunkra és az ügyfeleink érdekeit szolgáló, innovatív gépi tanulási termékek kifejlesztése iránti elkötelezettségükre." (folyt.)



2021. február 26., péntek 12:44

A Featurespace elindítja az Automated Deep Behavioral Networks-öt (2. rész)
    London, Atlanta és Szingapúr, 2021. február 26., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Featurespace-ről tudni kell …- www.featurespace.com

A Featurespace™ globális vezető szerepet tölt be a vállalkozások pénzügyi bűncselekmények és csalások elleni védelme, valamint a pénzmosás megakadályozása terén. A Featurespace két fontos találmányt mondhat magáénak, az Adaptive Behavioral Analytics-et és az Automated Deep Behavioral Networks-öt (melyek mindegyike az ARIC™ platformon keresztül érhető el). Az ARIC™ valós idejű gépi tanuláson alapuló szoftver, amely az eseményeket kockázati besorolással látja el több mint 180 országban a csalások és pénzügyi bűncselekmények megelőzése érdekében.

Az ARIC™ Risk Hub fejlett, megmagyarázhatóanomália-észlelést kínál a pénzintézetek számára a kockázatok automatikus azonosításához, az új kibertámadások felfedéséhez és a gyanús tevékenységek valós idejű azonosításához. Világszerte több mint 30 vezető globális pénzintézet használja az ARIC-ot üzleti tevékenysége és ügyfelei védelme céljára. A cég nyilvánosan bejelentett ügyfelei közé tartozik az HSBC, a TSYS, a Worldpay, a NatWest Group, a Contis, a Danske Bank, a ClearBank, az AK Bank és a Permanent TSB is.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210225005221/en/

Kacsolat:
Michael Touchton, Featurespace
PR and Communications Manager
Michael.touchton@featurespace.com
+1 (423) 364-5491

Forrás: Featurespace

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.